A tejtermék miatt nem fogyok?
Az kivan zárva. Oké az életmódváltás, de tejre szükséged van a sok kálcium végett. Bár a túró meg joghurt főleg ezek a cukrozottak ezek inkább hizlalnak de a tejtől például nem kellene. Jó nyilván aki nem vonja ki lassabban fogy le, nálam ez van csak mert én imádom a tejet és én napi 1 litert simán megiszok e túró, joghurt ez nálam ritka. Egyedül a sajt még az amit nem tudok elhagyni, bár minimalizálva lett, heti 2x max 3x eszek egy keveset de ennyi.
De ez nem befolyásolhatja, nos ugye ha fogyni szeretnél kevés a kaják megvonása és az életmódváltás, ugye elsősorban a mozgás az ami fontos. Sokan fordítva mondják hogy a fogyáshoz keveset kell enni, de lakj jól persze és kivonni mindent, nos ez valamelyest igaz is, mert valóban annyit kell enni amennyi a napi energia szükségleted ez teljesen rendben van és több kalóriát kell elégetned mint amennyit beviszel ez is szerintem sokaknál tiszta, de például szénhidrátokat, zsírokat, olajokat nem szabad teljesen elhagyni mert ezekre ugyanúgy szüksége van a szervezetednek csak van egy x mennyiség amit nem kéne túl lépni.
Péksütikből az édes cukrozottakat célszerű teljesen elkerülni én közel 2 hónapja nem is eszek ilyet, maximum sósat de azokat is minimalizálom persze.
A fehér kenyeret, zsemlét, kiflit hanyagolom, helyette rozs kiflit eszek vagy kenyeret, ezek már sokat számítanak.
Én nagy túlsúllyal rendelkezem napi 3 szor ettem szinte mindig de rájöttem hogy az a napi 3 mennyiségben sok, de nem is az a fő oka mert nálam elég erős mozgáshiányom volt, én elkezdtem mozogni és azáltal sikerült sokat fogynom, de még mindig van mit leadnom.
Viszont a nasikat teljesen elhagytam, amiket kaptam csokikat meg ilyen kisebb nasikat odaadom másnak, 1-2 szelet csoki meg 1 tábla még mindig van a fiókomba mert időnként nem baj ha bűnöz az ember és időnként nem is árt, de persze azokból is csak egy nagyon picit eszem. És ezzel nincs is aj mert nem vettem észre hogy megállt volna a dolog vagy híztam volna.
Persze az is függ hogy mit mozog az ember, mert ha csak súlyzózik valaki azzal izmot épít ami oké lehet azzal is fogyni zsírt alakítani izommá de az édeskevés ugye és csak nagyobb darab lesz tőle az ember. Mellé kardio mozgások is kellenek ám.
Látom hogy aerobicozol, ez állítólag jó, nagyon is jó abból is van rengeteg fajta nem igazán értek ehhez, de szerintem amennyit mozogsz az kevés. Ha napi 30 perc az édes kevés, ha csak áll a súlyod azzal legalább azt elérted hogy ne hízzál, ami már jó, de ugye le is kell azért faragni valamit.
Szerintem napi 50-60 perc kéne neked, és változatosan mozogj. Esetleg hogy izomból ne fogyj vigyél be testsúlyos edzéseket is, próbáld meg, és azért tarts pihenő napot! legalább heti 2 legyen.
És nem tudom hogy naponta mennyi folyadékot iszol, nem írtad, de lehetőleg vizet igyál vagy teát üresen maximum egy kevés citrommal vagy nagyon pici mézzel igyad, a lényeg az hogy minimum napi 3liter legyen meg persze ne egyszerre igyál meg egy litert hanem időközönként egy pohárral, akár szomjas vagy akár nem! Mert ugye a szomjúság már azt jelzi hogy mindenképp kell víz, pedig ha nem érzed akkor is ugyanúgy szükséged van rá, és a szervezeted azt is raktároz ám vizet is ez is jelenthet 2-3 kiló pluszt egyébként. Ha rendszeresen iszol akkor a szervezeted nem fog annyit tartalékolni így azzal is már veszíteni fogsz valamit, sokszor aki belekezd ilyenbe és rendszeresebben iszik a szokásosnál és többet akkor észre vehetőbb lesz a dolog elég hamar észre lehet ezt venni látványosan de ugye ez kevés és sokan itt eszmélnek rá hogy elején sokat fogytak aztán utána csak keveset fognak és sokan itt adják fel hogy na mi értelme. Azért is írom ezt mert ha ilyet tapasztalsz pont hogy akkor nem kéne feladni!
Nyugodtan ehetsz tejtermékeket, csak arra figyelj, hogy alacsony zsírtartalmúak legyenek. A fehérje rendkívül fontos az izmok építésénél. Olvastam, hogy futsz is, így az aerobic-kal együtt elegendő a mozgás.
Figyelj arra, hogy ch-t inkább reggel egyél, mehet a sok zöldség, húsfélék ebédre, estére pedig inkább fehjérjedúsan (sovány túró, tojásfehérje, hús, zöldség). Futások előtt, ha kell ehetsz ch-t, de ne sokat.
Összességében pedig figyelj a mennyiségekre is.
"Műizéket" ne egyél: pl. gyüm.joghurt, krémtúró, stb., ha ilyenre vágysz, csináld meg magad: veszel egy sima sovány joghurtot, összeturmixolsz friss gyümölcsöt és beleteszed, ugyan ez mehet sovány túróval is + bele egy tojásfehérje.
"A tejtermék miatt nem fogyok?"
Igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!