HELP puffadok de mitől? Elegem van.
Reggel szép lapos a hasam, estére meg mint egy terhes, úgy nézek ki. A héten meg teljesen kikészültem, ma is iszonyatosan felfúvódtam...Gyanítom, hogy a joghurt lehetett az oka, aznap, amikor ettem, estére baromira felpuffadtam. De egyébként is valamennyire mindig puffadok.
Azt olvastam több helyen, hogy akinek gyerekként nem volt baja a tejtől, később már nem tudja megemészteni, nade a joghurttól is lehetek ennyire rosszul? Lehet, hogy laktózérzékeny lettem vagy mi? :/
És elegem van, hogy edzek, mint egy hülye, erre meg ilyen ocsmányul nézek ki este T__T
Tudom, tudom, a paleo mindenek felett, de nekem se pénzem, se lehetőségem nincs rá (családban kitörne a hiszti) hogy csak húst egyek zöldséggel (egyébként szeretem mindkettőt).
Egy napom általában így néz ki:
reggeli: 1 szelet rozskenyér 2 tojással, paradicsommal
tízórai: 2 narancs/alma, 1 banán
ebéd: valami sült hús nagyon kevés rizzsel (vagy néha anélkül) mellé zöldség/savanyúság
uzsonna: málna/tojás/egy marék olajos mag, mikor mi
vacsora: zöldségsaláta (ettől önmagában soha nem puffadtam) konzerv vagy ecetes (ruszli) hallal
Szerintetek min változtassak? :/
1. Na a gyümölcsre nem gondoltam volna...
2. Elég lassan eszem, nem habzsolok, ha erre gondoltál :)
Tejcukor, tejfehérje, glutén mind okozhatják, együtt.
Valamilyen mértékben a zöldségek, gyümölcsök is. Ha nem jó az emésztés. Ezért is könnyítjük a zöldségek emésztését párolással, főzéssel, csípős fűszerek és zsír használatával.
A Közepet a HK orvoslás akupunktúrával, masszázzsal és Qigong gyakorlatokkal erősíti, ezek az emésztésnek is jók, csökkentik a puffadást, vagy megszüntetik. Persze ez nem terjed ki a tej/gluténérzékenység tüneteinek enyhítésére szerintem.
Egyél rizst zöldségek és gyümölcsök, húsok mellett.
1. gluténmentes
2. majdnem paleo (primal)
3. erősíti a lépet, az emésztést.
Csak a rizs nem fogyókúrás, na de a joghurt sem. A rizs jó alternatíva olcsó és laktató ételnek, a legkevesebb okozott kárral.
Az étrended egyébként nem lenne rossz, olyan konszolidált. Van benne minden, de nem túl sok.
Változtatáskor ezért komoly változtatás kell, ki kell próbálni a gluténMENTESSÉGet, a tejmentességet hogy megtudd ezektől van-e gond.
Lehet 1 hónap paleo-ketogén mégis jót tenne, utána visszavennéd a gyümölcsöket, rizst meg amiket most eszel és jobban bírnád.
Vagy nem változtatsz a kajálásodon mert úgyis eldöntötted hogy drága lenne (kifogás, mert egyébként megoldható lenne, más is megoldja) de akkor el kell menni qigongozni, akupunktúrás kezelésre. A nyugati orvoslás nem tud semmit kezdeni az állapotoddal, annyit mond hogy kerüld el ezt-azt, illetve lehet van valami gyógyszer, jellemzően ilyeneket találnak ki.
4. Meg szoktam hámozni az almát :) Oka egyszerű: pocsék (régebben héjastul ettem, finom volt aztán egyre sz.arabbak lettek az almák sajnos megrághatatlan héjjal...)
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!