Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egész pontosan miért nem...

Egész pontosan miért nem ajánlják a tejfogyasztást?

Figyelt kérdés

Több helyen is olvastam itt az oldalon de indoklást még nem találtam. Egy belinkelt cikket is elfogadnék.

+ ez minden tejtermékre igaz? Sajtok, túró, joghurt? Mert ha tej nélkül tudnék élni, ezek nélkül biztosan nem.

2015. márc. 1. 18:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Kik azok akikre hivatkozol?
2015. márc. 1. 18:20
 2/7 anonim ***** válasza:
24%

Ez csak egyik hülye divat a sok közül. Amiket indoklásnak írnak, azoknak semmi tudományos alapja sincs, mindegyik a másikról másolgatja.

Ha nem vagy érzékeny vagy allergiás ezekre, akkor ne foglalkozz ilyen hülyeségekkel.

2015. márc. 1. 18:30
 3/7 Borosta2 válasza:
62%
azért nem ajánlják mert ahogy felnő az ember kialakul benne egy bizonyos szintű laktóz intolerancia.valaki csak felpuffad tőle valakinél hasmenéssel jár.(ez lenne a normális hiszen az állatok is csak életük első szakaszán fogyasztanak tejet, de itt jön az evolúció kialakult az emberekben egy toleráló gén egy véletlen mutáció miatt ami előnyt nyújtott így mára kb. az emberek 50%a semmi problémát nem fedez fel a felnőttként való tejfogyasztással(itt európában magasabb sokkal az arány) lényeg a lényeg ha nem okoz semmi problémát(mint az átlag magyarnak) akkor nyugodtan fogyaszd.
2015. márc. 1. 18:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Hát ha fogyókúra mellé kérdezed, akkor azért mert nagyon magas a tejcukor tartalmi, ami hizlal. Normál másfeles tejnél 2.5 deciben 140kcal van ami egy liternél már 560-at jelent. Inkább nagyobb mennyiségben nem ajánlott, mondjuk egy liter per nap, ha azt nézzük, hogy egy átlag ember normál kalóriabevitele napi szinten 1000-1500 kalória.
2015. márc. 1. 18:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Sokan arra hivatkoznak, hogy az emésztőrendszerünk szilárd alapú táplálék emésztésére van "kitalálva"

Sokak azt mondják, hogy mi minek isszuk más állat anyatejét stb..

De szerintem néha belefér. Én diéta alatt sokat fogyasztottam tejet, mivel engem kellően eltelített és nem voltam tőle éhes. De mindennap én sem fogyasztanám.

De tejtermékeket erősen ajánlott fogyasztani diéta alatt (főleg túrót és natúr joghurtot) Ha tejet nem is akarsz fogyasztani, ezeket bátran fogyaszthatod

2015. márc. 1. 18:57
 6/7 anonim ***** válasza:

"egy átlag ember normál kalóriabevitele napi szinten 1000-1500 kalória"

EZT honnan szedted? Mert komplett hülyeség, ahhoz, hogy egy ember életben maradjon (legyen energiája lélegezni, emészteni, testhömérsékletét fenntartani), de semmit se csináljon közben,csak fekdüdjö, már kell minimum 1200-1300 kalória.

Ha emellett bármit is csinál - akár csak nem fekszik, hanem ül vagy áll -, már ennél jóval több kell.

2015. márc. 1. 18:59
 7/7 anonim ***** válasza:
57%
2015. márc. 1. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!