Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért ajánlják a zabpelyhet...

Miért ajánlják a zabpelyhet fogyókúrához, ha viszonylag magas a szénhidráttartalma (64,3g/100g)?

Figyelt kérdés
Sok helyen dicsérik, és szeretem is kefirbe belekeverve, de nem tudom hogy fogyókúrához hasznos-e.

2014. jan. 3. 14:40
 1/7 anonim válasza:
24%
Én még nem láttam olyat, ahol dicsérték volna, de nem is értem, hogy miért dicsérik ez nekem is érdekes. Tényleg magas a szénhidráttartalma, de talán kefirbe egy-két teáskanálnyi belefér bőven, így jobban laktat, de ettől nem lesz gond.
2014. jan. 3. 14:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát pl szerintem azért, mert tele van rostokkal, ami jó az emésztésnek, pluszba szükség van valamennyi szénhidrátra, és ez összetett. Na meg persze nem 100g-t kell egyszerre bepuszilni.:D
2014. jan. 3. 14:45
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert lassan emészthető,ezáltal nem emeli me a vér inzulinszintjét drasztikusan. Emellett magas a rosttartalma is. Mindkettő előnyös tulajdonság.
2014. jan. 3. 14:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Sokáig eltelít (lassan felszívódó ch), magas a rost tartalma. Nálam még az édesség utáni vágyat is kioltja.

Ha azt nézed, hogy egy étkezés alkalmával 40-50 gramm zabpelyhet eszik meg egy ember, akkor nem olyan vészes az a ch mennyiség.

2014. jan. 3. 14:50
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen. Ezek tényleg jó tulajdonságok. De egy diétához mégsem annyira jó. Rostot úgy is magunkhoz lehet venni hogy kevesebbe szénhidrátot eszünk. Vagy én tudok rosszul valamit?
2014. jan. 3. 14:50
 6/7 A kérdező kommentje:
Megkaptam a várt választ az utolsó hozzászólótól, köszönöm :)
2014. jan. 3. 14:51
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Sok benne a rost, nekem délig elég, nem leszek éhes. Nah meg jót tesz az emésztésnek.

Pluszban 30 gr CH-ra jön ki reggelire nekem. Az meg egy nem magas CH-s reggeli.

2014. jan. 3. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!