Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elegem van, nincs kedvem...

Elegem van, nincs kedvem fogyókúrázni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem kell az olyan válasz,hogy akkor dagadt maradsz én is le tudom ezt szűrni,inkább tanácsot várnék. Ugyanis elegem van a sok stresszből meg a kötelességekből egyszerűen azt érzem,hogy szabad akarok lenni és azt tenni amit végre akarok. Tanulnom kell folyton rengeteget azt is utálom,de tudom hogy megvan a diploma és utána kevesebbet kell szenvedni inkább a gyakorlati rész kerül előtérbe. Vagy ha muszáj is tanulni az letelik x óra múlva,de ez a hülye étkezésre figyelés sose! Erre a nap 24 órájában figyelnem kell,még álmomban is habos süteményekről álmodok vagy arról hogy mikor őrülök meg és falok fel egy disznót. Rettenetesen stresszel ez az egész fogyás dolog, mit tehetnék? Mert nem tudom elképzelni hogy életem végéig ezt a kínlódást csináljam! Viszont így meg magas a vérnyomásom,lehet lassan cukorbeteg is nem beszélve a külcsínről. Mi bajom van,mit tehetnék?
2015. jún. 14. 12:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Először is ne akarj gyorsan fogyni, mert akkor gyorsan vissza is fogod hízni, abban a pillanatban, ahogy abbahagyod a fogyókúrát.

Másodszor: én nem tudom, mi mennyi kalória, mert nem számolgatom, de február eleje óta kezdek odafigyelni a kajámra. Azért nem írom, hogy fogyókúrázni, mert ez nem lenne igaz, pedig a szándékom az :-)

Első körben igyekeztem kevesebb szénhidrátot enni: pl. 3 sós kifli helyett reggelire csak 1-et ettem egy tejföllel, joghurttal, stb. Viszont többször ettem keveset.

Reggeli ajánlatok: kevés olajban sült virsli, 3-4 db, ráütve 2-3 tojás, kenyér nélkül. Főtt tojás, uborkával, paradicsommal, kenyér nélkül, párizsi, sajt, kenyér nélkül, puffasztott rizsre kenve kenőmájas (3-4 szelet, írtó laktató) vagy vajkrém.

De egy jó tányér majonézes fejes salátát sem vetek meg reszelt répával, retekkel, cukkinivel, karalábéval, ami éppen kéznél van.

Jelenleg ott tartok, hogy 4 hónap alatt 9 kg-ot fogytam (célkitűzés 5 hónap alatt 10 kg), pedig ettem ezalatt - és a fanatikusok most csukják be a szemüket :D - szóval ettem császárszalonnát (puff.rizzsel), ropit (vacsorára:D), fagyit, sütit (egyszer) sőt, még egyszer chipset is :D Mondjuk a ropit, chipset, sütit nem nassolásként ettem, kaja után, hanem az volt a reggeli vagy vacsora. A kávét is 1 cukorral iszom - napi 3x.

Az is igaz, hogy közepes nehézségű fizikai munkát végzek, tehát nem egy irodában ülök egész nap.

Ja, és a fogyás másik titka - szerintem - a SOK FOLYADÉK!! Víz, gyümölcstea, zöldtea cukor nélkül.

És a legfontosabb - a sok MOZGÁS!: futás, úszás, gyors gyaloglás és minden más - a lényeg, hogy több kalóriát égess el, mint amennyit beviszel (olvastam olyant, hogy valaki keményen edzett és emellett hamburgert, chipset, pizzát és mindenféle más hízlaló ételt evett - mégis fogyott.

2015. jún. 14. 13:00
 2/6 anonim ***** válasza:

Ja, és nyugodtan felfalhatsz egy fél disznót, csak ne kenyérrel, hanem salátával :-)

Habos sütit is ehetsz - még mielőtt megőrülnél :-) - csak utána menj el mozogni. Egy gyors gyaloglásos futam is megteszi :-)

2015. jún. 14. 13:03
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem kell lemondani a finom ételekről csak egészségesen kel elkészíteni.A mozgás pedig lehet bármi.(A semminél minden több)Lehet séta,futás,bicikli,lépcsőzés,torna stb...

Az ételekre visszatérve ha magadnak készíted az ételeket és nem gyorsétteremben eszel az már haladás.+Vannak jó cukor helyettesítő dolgok is zsírszegény tej túró,joghurt.Nem kell lemondanod ezekről a dolgokról csak saját magadnak kell megcsinálnod egészséges hozzávalókból.

Ha nem élvezed a fogyókúrát csak szenvedésként éled meg soha nem fogsz lefogyni.Ez az egész döntés fejben dől el.

2015. jún. 14. 13:32
 4/6 anonim ***** válasza:

Először is hogyan fogyókúrázol? Óramű pontossággal mindig ugyanakkor és meghatározott étrendet?

Nekem sose volt ilyen bajom még amikor néztem hogy kb 3 óránként egyek is. Most már csak annyit tartok, hogy ha éhes vagyok eszek valamit ami nem lisztes kenyeres olajos cukros dolog (persze néha vannak csaló napjaim vagy csalóétkezéseim). Ezenkívül valamit mozognod kéne a sporttal jó lelehet vezetni a stresszt és a fogyókúrának is jót tesz

2015. jún. 14. 14:09
 5/6 anonim ***** válasza:

Inkább hagyd a francba a diétát meg a megvonásokat, inkább kezdj el mozogni az sokkal többet ér (tapasztalat) serkenti a vérkeringésed, levezeted a stresszt, jobban fogod érezni magad utána, meg a friss levegőn való mozgás jót tesz az agyadnak is sokkal fogékonyabb leszel, fizikailag lehet elfáradsz de szellemileg nem és utána elkezdhetsz tanulni.

Ha meg az egyetem miatt stresszelsz leginkább akkor viseld el, te ezt választottad senki nem kényszerített erre hogy egyetemet végezz, senki nem tartott fegyvert a fejedhez hogy márpedig kell diplomáznod. Te ezt választottad, tudtad nagyon jól hogy ez ezzel fog járni, kellett hogy tudj róla, így próbáld meg kibírni ezt a kis időt ami hátra van, aztán ha eltudsz helyezkedni a diplomáddal már könnyebb lesz. De arra felhívom a figyelmed hogy ez a stressz semmi, munkahelyen ezerszer jobban fogsz stresszelni hogy na mikor fognak kirúgni meg miből tartod el magad és családodat, én ezt mondom stressznek amikor már megélhetésed a tét és nem a tanulás meg az hogy mit vegyél fel iskolába menet.

Én alig 30 évesen nevelek párommal együtt egy 16 éves tini lányt, és neki is mindig mondom amikor stresszel hogy fejezze be a hisztit mert az nem stresszelés hogy idegeskedik mikor milyen dogái lesznek és hogyan fognak sikerülni, tanulja meg az anyagot és ennyi. Meg azon se stresszeljen hogy mit vegyen fel ez nem stressz ez csak egy hisztéria roham. Persze nem a mi gyerekünk de mi vállaltuk el hogy felneveljük amikor a párom nővére meghalt férjével együtt, a lányuk meg gyedül maradt ugye párom szülei már nem tudták vállalni hogy felnevelik nem anyagiak miatt hanem pont ugye tini korba került akkor és nagy türelem kell hozzá hogy szabályozni lehessen a gyereket hogy ne keveredjen bajba és minél jobb eredményeket érjen el az iskolába meg az életbe, mivel csak mi maradtunk a rokonságba így mi vállaltuk és jól neveljük tudja hogy kell buliól hazajönni, rendesen tanul, képességeit maximálisan kihasználja, a középiskolát is közösen úgy választottuk ki neki hogy bírja is a tanulást a képességeihez képest inkább utazzon messzebb egy könnyebb de jó iskolába mint hogy itt kirúgják egy erős iskolából és bekerüljön egy trógerekkel teli szakközépbe ahol csak a drog az ital és az éjjel nappali bulizgatás és a folyamatos züllés megy. Igaz máshol is hasonló a helyzet de inkább legyen jó társaságba ahol kulturáltabbak az emberek mint trógereknél.

Nekem erről ez a véleményem, mi "lányunk" is fogyózni akart de mondtuk hogy inkább sportoljon mert jobban jár vele mint 15 évesen neki áll koplalni meg alig enni, sokat fogyott mozgással, már szertornázni is elkezdett, jó az alakja, csinos lány lett belőle, sok pasi udvarol neki, és z csak előny az életében mert mozgás után mi is észrevettük hogy az erős hármas átlagát már 4,5 átlagra felbírta tornázni ami nála hatalmas eredmény! 2 év múlva fog érettségizni utána mi nem erőltetjük az egyetemet meg a fősulit hanem inkább arra ösztönözzük hogy tanuljon ki egy szép szakmát vagy tegyen le valami technikumi képzést amivel érdemes itt a környéken munkát vállalni és érjen el minél több sikert hogy 20-22 évesen már saját életét tudja élni. Mi persze mindenben fogjuk segíteni meg támogatni és folyamatosan ösztönözzük hogy mozogjon rendesen, ha unatkozik foglalja el magát ne stresszeljen felesleges dolgokon mert nincs értelme inkább tanuljon és mozogjon mert az életben ez a legfontosabb a mozgás. Még én is közel 30 évesen eljárok kocogni és úszni, meg táncolni hogy tartsam a szép alakomat és bírjam a terhelést, mivel irodában dolgozok ülő munkába így kell a mozgás hogy ne menjen tönkre se a hátam és ne fásuljak be.

2015. jún. 14. 14:32
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Megértem, bő 3 év után már én is kezdtem elveszíteni a türelmemet, pedig én igazán nem sanyargattam magam és jócskán voltak ereszdelahajam korszakaim (habár sosem tudtam teljesen kikapcsolni az alapfokú odafigyelést, illetve ha mégis, az rövid időre szólt) :D

Nos, én eredetileg életmódot váltottam, majd egy hosszú stagnálás után még egyet. Nekem nem olyan evidens fogyni, speciális étrend és odafigyelés kell, hogy akár némi esélye legyen a szolid kalóriadeficitnek. De azért nem olyan vészes a dolog, ha belejön az ember. A mozgáshiányomat nem ecsetelem, ez egyértelműen nagy gond, önsorsrontás és tudom is én, amit meg fogok oldani, mert az egészségemhez, jó közérzetemhez KELL, nincs mese, csinálni kell, sosem sportoltam, de azért régebben többet gyalogoltam s túráztam, az jó volt (fogyni nem fogytam tőle, heti 70-80 km szintkülönbséggel nem elég ahhoz, az étrend a döntő).

Tény, hogy bele lehet golyózni az étrendfigyelésbe, na nem úgy kell csinálni. S ha étel lebeg a szemed előtt, az 2 dologra utalhat:

1. Éhezel. Elég szürreális napokig böjtölni nagy spirituális alap nélkül, csak kíváncsiságból, miközben semmi dolgod. Megszállottan gondoltam ételekre... Érdekes volt. De máskor is, ha nem ettem eleget, mindenféle kicsit sem alkalmas ételek képe tűnt fel előttem, amire nem is volt szükségem, de az agyamnak ez jutott az eszébe mint gyors tápanyagbevitel.

2. Önsanyargatóan eszel, túl sok ételről tiltottad le magad. Vagy akár csak egyről, amiért odavagy...

Ezek nem jó módszerek. Tartható, egész élvezetes étrend kell, ami megadja a testednek azt, amire valóban szüksége van. S ha valamire akár csak lelkileg nagy szükséged van, ne hagyd el csak úgy hirtelen, mert pokolian megnövelheti a Téged érő stresszt. Hidd el, egy kifejezetten jó, helyes, élvezetes és nem is túl kalóriaszegény drasztikus életmódváltás is épp elég teher tud lenni, nem kell mindenfélétől megfosztanod magad.

A disznóval nincs baj, egyed, de lehetőleg jóféle házit, az nagyon finom tud lenni. Egy sima termelői nekem totál ízetlen, valószínűleg a bolti is, de azt nem eszem, amikor véletlenül mégis, az sose jó, nem éri meg. Gyerekkoromban sikerült egészen kiváló disznótorosokat ennem, azóta van egy igényem... Ezért nem szoktam disznót enni, a lazacot nehéz elrontani, ha tenyésztett is, az mindig ízlik. Ezek zsíros húsok, laktatóak :)

A habos sütemények is megoldhatók, főleg, ha nem paleózik az ember, akkor sokkal neccesebb, még jó, hogy a krémes sütikért vagyok inkább oda, plusz amióta ketózom, lazítottam a paleón... Persze az ember olykor azt akarja egy diétában, amit nem kéne, hisz azt hagyja ki, én pl. ma répatortát sütöttem... Mesés lett, nem olyan keveset ettem belőle, de fogjuk rá, hogy belefért, meglennék nélküle, de szerintem néha kell ilyesmi, mazsolával meg minden. A hedonista lényemet nehéz meggyilkolni. Persze igyekeztem szénhidrátszegénnyé tenni s ez inkább javított az ízén, no igen, a kókusz finomabb, mint a rizsliszt :D

A testemnek nem kell sok egyszerű cukor. A lelkemnek sem. Jóleshet napi szinten édességezni (ha tudnám, hogy nem egészséges sehogysem, lazán feladnám, azt hiszem, de erről szó sincs), de ehhez nem kell özön szénhidrátot enni... S ha még fel is adjuk, simán ehetünk jókat. Mi értelme van rosszat enni? Ez még az étvágytalan, funkcionális étkezéseimre sem jellemző, akkor is finomakat eszem, max. nem érdekel.

Miért kell 24 órát figyelned az étkezésre? Alvajáró zugevő vagy? Nekem elég az étkezésekkor figyelnem, illetve ha van egy terv, amihez trtom magam, akkor az se muszáj, csak megeszem, amiről tudom, hogy megteszi és jó és annyi.

Tuti lehet javítani az evés stresszén, ez nem normális. Lehet, hogy valami tipikus módszert követsz, amit nem bírsz. Én se tudnék zsírszegényen enni, életemben egy napig csináltam olyat, merő kísérletből (kombinálva a vega paleóval, ha már csak egyetlen nap, adjuk meg a módját. ha nyersvegán napot tartanék, az ketogén lenne, de nem paleo). A kemény megszorítások rém poénosak is tudnak lenni egy rövid ideig. Tovább nem, csak ha passzolnak hozzánk.

Lehet, hogy több tanácsot kellett volna írnom és kevesebb személyes dolgot, de annyira nem tudok az étkezésedről semmit...

Persze bizonyára a hozzáállásunk is más. Én nem sokat tanultam a diplomához se :D Lustább szakot választottam, programozó, ott inkább túl kellett élni a buktatós tanárokat.

2015. jún. 14. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!