Lehet egyszerre fogyókúrázni és tornázni?
A bicepszedzés szerintem tipikusan nem tornázás, de ezen nem fogunk összeveszni.
Ha az érdekel, hogy lehet-e egyszerre izmot építeni és zsírt veszteni, nos, ezek alapvetően ellentétes folyamatok, de kezdők esetében bizonyos mértékig megtörténhet. Viszont edzeni akkor sem árt, ha csak megtartod velük a meglévő kis izmaidat, mozogsz, kalóriát égetsz (jó, bicepszedzéssel nem sokat :)) s megszokod az edzést, hogy zökkenőmentesen folytathasd a fogyás után.
Zsírégetésre ugyan az aerobot ajánlják, de én sem azért vettem súlyzókat, hogy 3-4 évig nézegessem őket, vagy amíg sikerül lefogynom, kicsit lassan megy :D
A mozgás jó dolog. De izomépítéshez alapvetően tényleg kalóriatöbblet kell, fogyás közben sokat ne várj.
A mozgás sosem felesleges, sőt, ajánlatos is. De én a helyedben nem csak karra erősítenék, hanem mindent megmozgatnék.
Karok, hát, vállak, has, derék, fenék, comb, és a fogyás érdekében sok aerob mozgás.
Pl. heti 2x teljes testes úlyzós edzés + heti 4x 60 p. aerob mozgás.
Neked először utána kéne nézni a dolgoknak, mert tudás nélkül semmit nem fogsz érni az edzéssel.
Csak úgy megsúgom, hogy a karod 2/3-át a tricepsz adja, a bicepsz az egyik legkisebb izom...
Mindenre kéne edzeni.
Ha ha hasadon sok a zsír, akkor máshol is lesz, az biztos. Elképzelhető, hogy ott van a legtöbb, de mindenhova megy.
És ne fogyókúrázz, azt a gyogyósok csinálják: szálkásító diéta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!