Fogyni szeretnék mivel kezdjem?
32 éves férfi vagyok. Most elhatároztam hogy lefogyok. Melyik modszer a legjobb? Mivel hogyan kezdjem?
ülömukát végzek napi 12 ora. Eddig annyit tettem hogy napi 1 kmt sétálok kettö megálloval elöbb szállok fel
nálam az elhatározás nem tervezés után jött, hogy na majd holnap, á nem jövőhéten stb..
egyik napról másikra döntöttem, teljes mértékben elhagytam a lisztet, cukrot.
reggelire főtt tojás (ha éhes vagyok, jó 1 évig nem reggeliztem nem is kivántam de aztmondták nem ajánlatos kihagyni).
Ebádre zöldségkörettel valami csirkemell, hal ilyesmi (fő hogy figyeld a kalóriát és a szénhidrátot)
Ne edd magad dugig inkább kellemesen:) (20perc kell mig az agy reagál az evésre, ha utána is kivánnád)
A kávét abbahagytam én (az édesitőszertől éhes voltam), inkább lkarnitines koffeines, zöldteás tablettát szedek.
Vacsoránál meg próbálok könnyűt és még 5 előtt.
9 hónapig ugy fogytam le 30kg-t hogy nem mozogtam de a tél 3 hónapjában totál stagnáltam és mozgással indult be, eddig 43 kg és a 13. hónap :)
Ami nekem bevált: száműztem minden felesleges cukrot az étrendemből. Üdítő helyett vizet iszok, és édesítőszeres zöld teát.
Figyelem az ételek glikémiás indexét, szénhidrát tartalmú ételekből csak lassan felszívódókat eszem.
Sok hús, tojás, zöldség. Krumpli, rizs száműzve. Rizs helyett bulgur, kenyér csak teljes kiőrlésű, tészta csak durum.
A kcal bevitelt úgy állítottam be, hogy a szükségesnél 500 kcal-val legyen kevesebb. Minél kevesebb műkaja, majonéz szintén tiltólistán.
Rengeteg vizet iszok.
És rengeteget kerékpározok (havi 17-18 alkalom, alkalmanként 20-40 km közt).
1 km, a Te korodban, ülőmunka mellett? OK, 12 óra mellett nem mindenki akar hosszan munkába menni, azt megértem. Nekem anno napi 10-13 km tempós gyaloglás volt, szintkülönbséggel, hétvégén sokszor teljesítménytúra... Nem fogytam tőle, no igen, az étrend a döntő. De mozogni mindenképpen megéri :) De 1 km séta tényleg kb. semmi, ha tudsz, mozogj többet, ha nem érsz rá sok gyaloglásra, akkor intenzívebb tornát végezz, de csak van, amikor több időd van az ilyesmire.
Sokféleképpen lehet fogyni, nem tudom, Te hogyan szeretsz enni. Sablonválaszom a szénhidrátcsökkentés, hogy mennyire érdemes levinni, az nagyon emberfüggő.
Először is tisztába kell lenni az alapokkal!
De ez egy hosszú téma!
Olvasd el ezt:
Ha a reklám jön be frissítsd az oldalt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!