Ti is úgy szeretitek ezt a kategóriát böngészni, hogy valami fincsit nasiztok közben?
Általában így van /volt. Mostmár kezdek leszokni róla.
Off: Akárki akármit mond a napi kétszeres étkezés senkinek nem jó. Persze, én is ezzel könnyítettem meg a dolgom. Így nem gondoltam egész nap kajára, sőt ha kicsit éheztem is jól éreztem magam. Hazaértem aztán jól belakhattam. Nyugis környezetben annyit ettem ameddig belém fért vagy azontúl. Aztán azzal voltam másnap délutánig is. De az étkezések száma nem pszichikailag kell kielégítse az egészséged(neked ez így bevált mentálisan, szokást alakítottál ki), hanem a nap folyamán egy állandó vércukorszintet tartani, mert a végén diabétesz lehet a vége. Itt vagyok én 21 évesen. Középsuliban ezt csináltam én is-> folyamatos vércukorszint ingadozás + ehhez hozzáadódtak biz.hormonális problémák a nem megfelelő inzulin-androgénn kölcsönhatás működésnek köszönhetően- voila! PCOSem van, amire már metformint kell szednem. Inzulinrezisztencia-gyanús még számomra is, laboreredmény nélkül is. Minden jót mindenkinek! A legfontosabb, hogy tudja az ember kontrolálni magát. :)
A lehető legideálisabb a napi 1-2 étkezésem cukorbetegség megelőzésére :) Csak a szükséges fehérje, jelenleg 20g ch, kevés étkezés. Napi akár 20 órában szép egészséges alacsony szinten van a vércukrom, túl alacsonyra nem tud menni, hiszen rendesen működik az ezt szabályozó rendszerem. S amikor eszem, akkor sem tud felmenni a kevés ch, nem extrém sok fehérje és a sok zsír miatt (ami lassítja a ch felszívódását). Legjobb, de amúgy azért csinálom, mert nekem így sokkal kényelmesebb és kellemesebb az élet :) Azért jó tudni, hogy egészséges is.
Még ha cukorbeteg lennék, akkor is elmúlna így (nem mondom, hogy mindenkinél ezt tenné, nálam igen, nem ok nélkül van extrém magas fokú antihipohondriám. így nevezem a hipochondria szöges ellentétét).
S elég humoros lenne, ha ketogén diéta mellett cukorbeteggé válnék... Mégis mitől? Az időszakos böjttől? Lol.
# 12
A cukorbetegség megelőzésére az a legjobb ha nem zabálunk mindenféle cukrosat.
Visszaolvastam. Nos, terminológia és definíció kérdése, nekem a napi ötszöri evéshez madáradagok tartoznak, amitől éhesebb lennék. Mindig támogattam az embereket a napi 5-6 evésben, HA az nekik a jó. Semmilyen szabályt nem ismerek az étkezések számára és idejére vonatkozólag, ez teljesen egyedi, nincs jó és rossz megoldás, maximum az adott ember számára (nekem pl. orbitális baklövés lenne reggeliznem. attól még a reggelivel nincs baj, ha olyan eszi, akinek az jó).
A vajat pedig csak a saját esetemre írtam, CSAK úgy tudnám megoldani, hogy ne legyek pokolian éhes egy picike ételadagtól. 300 kcal az icike-picike, akárhonnan nézem. Volt már ekkora ebédem, a nyersvegán ételek néha elég trükkösek, de ehhez az éhségérzetem kikapcsolása is kellett, speckó diétával.
Semmi bajom azzal, ha valaki így eszik (sokadjára ismétlem magam, de elsőre nem mindenkinek jött le). Nekem borzalmas lenne. A páromnak is. Mindkettőnk számára úgy 800 kcal-nál kezdődik egy szolid, már-már rendes étkezésnek nevezhető evés, bár a párom akkora reggelivel már nem tud felbiciklizni az emelkedőn ebéd előtt s azért nekem is kemény feltételei vannak, hogy ilyen kevéssel jóllakjak (pl.hogy ne igazán legyek éhes előtte). Igazából hozzám a napi 1 evés illene, 1600 kcal pont egy rendes ebéd számomra, ami még nem annyira éhesen is könnyedén bemegy, s kitart majdnem egy napig. Sokmindent próbáltam, nekem a picike adag nem nyerő.
Én megértem a más típusúakat, de egyesek ugye mindenkire erőltetik a maguk kis 5x keveset elképzeléseit, ha passzol a delikvensre, ha nem, s megideologizálják, hogy csak az a jó... Ez nekem nem gond, megyek a magam feje után, de a befolyásolhatóbb, kevésbé tájékozott emberekért aggódom kicsit. Oly sok ember eszik teljesen rosszul a teste igényeihez képest, mert hallott valamit, ami nem igaz mindenkire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!