Mely zöldségeket szeretitek a legjobban párolni? Vajjal párolás egészséges/nem hízlal?
Úgy olvastam, vajjal párolás egészségesebb mint olajjal. De a vaj nem hízlal?
Azt tudom, hogy a növényi olaj az nem hízlal, szóval ha elkeverem tonhal konzervel ami növényi olajat tartalmaz, az úgy oké?
Simán párolni, zsiradék nélkül semmit, vajjal már egészen más :D A vaj finom és alig van benne fehérje, főleg zsír s persze némi víz. Jó cucc, bár a legdrágább zsiradék, ami előfordul a konyhámban.
Nem tudom, mit jelent Neked az, hogy hizlal, kalóriatartalma igencsak magas, viszont az inzulinra nem hat, az én világomban fogyókúrás, mint minden magas zsírtartalmú és alacsony szénhidráttartalmú cucc. Jóllakat, sokat érek valami kalóriaszegény cuccal, amiből ehetek 2-3 kilót, kopog a szemem :D Kalória kell, jobb viszonylag gyorsan bevinni, mint fél napon át enni...
A növényi olaj is ugyanúgy kalóriadús, mint az állati, bár gyakrabban telítetlen, de ebbe nem megyek bele, mert nem értek hozzá különösebben. Én jobbára telített növényi zsiradékot használok (kókuszzsír) :P
Amit vajban szeretek párolni... Cukkini, répa, brokkoli, zöldbab, hagyma... Bár az utóbbit inkább sütöm.
Vajban párolt vegyes zöldség és valami jóféle, zsíros, puha, a zöldségekkel egy serpenyőben készült hal... Az valami mesés tud lenni.
Ahány olaj, annyiféle. Azt kell elolvasni rajta, mennyi a telített és a telítetlen zsírsav benne. A vajban telített van több. Egyik sem hízlal, hanem a szervezet manapság hiányt szenved a telítetlen zsírsavakban, ezért azt előnyös enni.
Zsiradékon már nem párolásnak nevezik, hanem sütésnek. A párolás az, amikor vízgőz éri csak.
Én vajban szoktam sütni tökféléket, karfiolt, gombát, hagymát.
A halkonzerv a lehető legolcsóbb, leggányabb moslék olajat tartalmazza. Úgyhogy jó gusztust kívánok hozzá, biztos jól fogja szolgálni az egészségedet a legmocskosabb olaj amit le lehet gyártani.
A vaj jó, én cukkinit, patisszont, tököt, paradicsomot-paprikát, hagymát párolnék vajon.
De nagyon finom a cékla, zeller is vajon (vagy más zsíron) párolva, sok fokhagymával, balzsamecettel, fehér borssal. Igazából nem is annyira párolni, inkább fedő nélkül sütni kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!