Súlytartáskor mennyire kell figyelni a kalóriát?
Kalóriaszámlálás segítségével (+ életmódváltás) fogytam le és most tartani szeretném a súlyomat. Egészségesen étkeztem végig, ezen nem is akarok változtatni és túlenni sem akarom magam.
Úgy érzem már az agyamra ment a kalóriaszámolgatás, így folyamatosan agyalok a kaján és stresszelek miatta. Emiatt szeretném elhagyni.
Ha normális adagokat eszem és figyelek a minőségre akkor lehetséges visszahízni? Ha nem figyelek és néha összejön 100-200 kalória plusz akkor az már rakódik is le? Ha rendszeresen eszem (és eleget) is raktároz minden pluszt a szervezetem?
Ez összetett kérdés...
A jó étrend alap, az egészséged miatt is.
Megértem, hogy nem akarsz tovább számolni, én fogyáskor sem akarok, de néha célszerű.
Hogy Neked mennyire kell figyelned, nem tudhatom. Én kifejezetten sokat ehetek, ami csak belém fér egész hétvégén, akár egyszerű, gyors cukor is bőven, akkor sem hízom. Más miatt nem éri meg félreenni, de a fogyásomat ennél is jobban már nem tudja lassítani, sőt.
De nem vagyunk egyformák...
Olyan is van (szerintem én is ide tartozom), hogy ha valaki sokkal többet eszik egy nap, akkor a teste elkezd pazarolni s többet használni, így minimális lesz a különbség, főleg, ha a következő nap elég jóllakott az ember és kevesebbet eszik... Így simán előállhat,hogy nincs kalória többlet, hiába az 1000 kalória plusz az evős napon. Hasznos, mit mondjak :) Fogynom elég nehéz, de visszahízni gyakorlatilag nem tudok :) Igaz, olyan erősen sosem próbáltam, csak ereszdelahajamat játszom sokszor.
Van, akinek jó egy-egy erősebb nap, ha amúgy viszonylag keveset eszik s fogyáskor is alkalmazza. S biztos van, akinek nem jó ez.
Én hagynám a számolást és az aggodalmakat, s ha látnék némi hízást, visszafognám magam egy ideig. A párom ezt csinálta annak idején, a gyors fogyása után.
Nekem egyáltalán nem kell figyelnem, s tartom a súlyom.
Mások nem tudom hogy vannak vele, meg egyáltalán hogy miket és mennyit esznek.
A szervezetünk kiegyensúlyozhat napi párszáz +- kalóriát.
Már ha nem vagyunk még teljesen anyagcserebetegek, és nem ócska takarmányt eszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!