Ez már függőség?
Imádom a jegeskávét, nincs olyan nap, hogy ne innék minimum egy 300ml-es üveggel belőle... A legtöbb egy nap alatt 1l volt eddig. Sajnos most elkezdtem egy életmódváltást(sok gyümölcs, zöldség, néha sovány hús, meg heti néhány alkalom biciklizés), viszont erről a kávéimádatomról valahogy le akarok szokni, de nem érzem magam elég erősnek hozzá. Valaki átélt már hasonlót?
16L
170cm/64kg
#2: Narancslét, szupergyors felszívódású cukrot? Ez nagy ötlet...
Kérdező, nem vagyok pszichológus, nem tudom, ez Nálad függőség vagy csak megszokás és nem igazán akarsz rajta változtatni. Én is özön kávét iszom, napi 6 teljesen normális, s bár kicsit jobbnak tartanám, ha leszoknék róla, annyira nehéz az evésem többi dolgára koncentrálni (nem mintha sikerülne, nehéz a kalóriákkal), hogy az ilyen abszolút nem zavaró dolgokkal már igazán nem tudok törődni. Nem tudok róla, hogy a kávé ártalmas lenne, főleg, hogy rám nem is hat, inkább csak az ízéért és nassolásként iszom. Viszont az enyémben nincs cukor, max. zsír és fehérje, ami jó :)
Ha nem vagy elég erős, de ki akarod hagyni, akkor valamivel pótolnod kellene a szokást. Nálam ugye nincs fizikai függés, inkább a szokás kavar be, az is elég erős tud lenni, azt kell mondjam. Nálam nyilván másik itallal kell helyettesíteni (szeretem a teát is, csak az üresebb, mint a kávé...) vagy másik kávétartalmú dologgal (mostanában kávépudingot eszem, bár az ugyanaz, mint a kávé, csak édesítenem is kell, ez inkább visszalépés lenne, ha a kávét akarnám elhagyni s nem más célom lenne vele).
Vagy csak keményen elhatározod magad és kész. Ez nálam millió dolognál működött, a kávénál azért nem, mert ahogy írtam, semmi rosszat nem vagyok képes látni benne s kávé nélkül valószínűleg többet ennék... Jobb így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!