Étrend összeállítása?
Ha a kérdezőnek nem 2-3 kiló fölöslege van, akkor 2 héttel nem ér sokat. A tojásdiéta alapgondolata még OK, a tojás remek étel fogyáshoz, de az a diéta rémesen koplalós, ami nem célszerű.
Sok tényezős egy személyre szabott étrend, leginkább az ember saját maga alkalmas az összeállítására (maximum kutakodik egy kicsit, hogy fogalma legyen arról, mi kell a testnek), főleg ha nem ugyanazt akarja enni hosszútávon, némi rugalmasság amúgyis kell, az emberrel történnek dolgok, mást kíván, nem tudott ellenállni az akciós cellernek, mit tudom én :)
Első vagyok. A tojásdiéta elsőre keménynek tűnik, a tojás mennyisége pedig soknak hírtelen. Nem koplalós, mert a tojás nagyon laktató, így nem lesz éhes az ember és a diétában nem csak az van, van sok zöldség is.
Visszahízni nehéz utána, persze ha vége van, nem azonnal látszik majd a változás és persze nem azt kell csinálni, hogy juku vége, jöhet a zaba, hanem oda kell figyelni. Ez csak indulásnak, illetve 3-5 kg felesleg leadására jó.
Ha belefogsz, sok sok folyadék! Ha pedig meguntad a főtt tojást, lehet variálni, rántotta, tükörtojás, stb =)
Már többször elolvastam a tojásdiétát. Koplalós. Az igen tojásos napok még elmennek, de a tojásszegények (napi 1-3 tojás?!) igencsak durvák. A tojás laktató, persze, ha eszem egy nap 8-at, zsírban sütve, plusz egy csomó zöldséget és egy kupac olajos magvat, akkor a speciális, éhséget elnyomó étrendem mellett jól is lakom vele... 3 tojással viszont ugyancsak felkopna az állam, akkor is, ha némi csirke és főtt zöldség is van a napban. Kevés kalória, ilyet nem csinálnék ilyen hosszan.
Nem a legrosszabb dolog a tojásdiéta, nem hiszem, hogy baja lesz belőle az embernek (bár ez emberfüggő, bizonyára), de brutális, mint minden többé-kevésbé koplalós kúra. Már annak, aki nem szokott koplalni s igényel valamelyes kalóriamennyiséget.
De eleve kötelességszerűen pirítóst enni... Sosem értettem a fix étrendeket, jobb, ha személyre szabjuk az ilyesmit.
Kedves utolsó, szeretném megkérdezni, hol látsz te itt olyat, hogy NAPI 1-3 tojás. Kíváncsivá tettél...
2 hetes diéta, Heti Tojás-diéta mintaétrend
Tojás-diéta 1. nap
Reggeli: fél citrom, 3 főtt tojás, feketekávé
Ebéd: 3 főtt tojás, feketekávé
Vacsora: 3 főtt tojás, feketekávé, vegyes saláta, 1 szelet pirítós
Tojás-diéta 2. nap
Reggeli: fél citrom, 1-3 főtt tojás, feketekávé
Ebéd: 2-3 főtt tojás spenót vagy karfiol, citrom
Vacsora: 1 szelet sült hús (teflon tepsiben) zöldsaláta
Tojás-diéta 3. nap
Ebéd: 2-3 főtt tojás, főtt karfiol, paradicsom, feketekávé
Vacsora: 1 szelet sült karaj
Tojás-diéta 4. nap
Ebéd: vegyes saláta
Vacsora: 2-3 tojás, túró, 1 szelet pirítós
Tojás-diéta 5. nap
Ebéd: 1-2 főtt tojás, feketekávé, spenót vagy karfiol
Vacsora: sült hal, saláta
Tojás-diéta 6. nap
Ebéd: sok gyümölcssaláta cukor nélkül
Vacsora: 1 nagy szelet sült hús, paradicsom, uborka, tea
Tojás-diéta 7. nap
Ebéd: hideg tyúk, paradicsom, főtt káposzta, sárgarépa
Vacsora: zöldségleves, citrom, feketekávé
A második héten az étrend ugyanaz. A megadott étrendtől eltérni nem javasolt!
A 6. és a 7. napon csak 1-3 tojás van. A többi étel a kérdéses, hogy mekkora mennyiséget lehet enni... Egy szelet sült hús... Pont tudom, hogy egy rendes méretű steak van vagy 1500 kcal... Na, azzal nem lenne nehéz. De gondolom, ők nem erre gondoltak.
Egyszer poénból kipróbálhatnám, csak a szárnyast, a túrót és a pirítóst hagynám ki s a reggelit délután 3-ra tenném. Ja és egyszer, max. kétszer ennék húst a 2 hétben, azzal is rezegne a léc.
Az 5. nap vacsorája elég megkapó, lazacot ennék :)
Viszont hiányozna az olajos mag, nem baj, a kihagyottak helyett pont jó lenne. Semmi logika nincs abban, hogy ne térjünk el semmiben (az ételek zöme amúgy teljesen jó, én a gyümölcsöt is meghagynám, szeretem azt is, csak utána félórával ennék újra, mert éhes lennék nagyon). Szénhidrátbomba helyett csak jó lehet a fehérje és a zsír, főleg tojásdiétában. Ha már szénhidrátszegényen étkezünk, csináljuk normálisan.
Tudom, hogy roppant önfejű vagyok, de az sokat segít az életben.
Ismerős arányok, én most 163/63 vagyok, 20 kiló fogyás után, nos, van még hova fejlődni, főleg, hogy a hasamról fogyok utoljára.
Nos, én többnyire a szénhidrátcsökkentést szoktam javasolni, ez elég bevett dolog, főleg a gyorsat célszerű minimalizálni (fehér liszt, cukor, OK, a gyümölcs is ilyen, abból sem ajánlok rengeteget, de kevés persze mehet)... Az inzulinra gyakorolt hatása miatt egyrészt támogatja a zsírtárolást (persze kalóriadeficitben az nemigen történik meg, az az aduász), másrészt könnyebben s hamarabb okoz éhséget, főleg a gyors szénhidrát.
A zöldségek sokat tudnak segíteni, térfogatos és élvezetes cuccok, egy tál egészen kevés kalória is lehet :) Persze csak velük nem lakik jól egy átlagos ember, max. nagyon nagy mennyiséggel, de kiegészítésnek igen alkalmasak.
Sokan kerülik a nagy inzulinválaszú ételeket, a tejtermékek nagy része is ilyen. A zsírnak nincs inzulinválasza, az e szempontból tuti étrend nagyon zsíros, nagyon szénhidrátszegény (az sem gyors) és csak a szükséges mennyiségű fehérjét tartalmazza. De ez nem mindenkinek alkalmas irány.
A rostdús ételeket is laktatónak mondják. Engem a kalória és a szénhidrátszegény étel laktat, a rost nem sokat számít, így ehhez nem értek. Nagyon, nagyon sok ponton eltérnek az emberek, kinek így jó fogyni, kinek az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!