Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Öt hete szültem. Tornázhatok...

Öt hete szültem. Tornázhatok Rubint Réka "napi 20 perc önmagadért" dvd-re?

Figyelt kérdés

20 kilót kellene fogynom. Szoptatok úgyhogy drasztikus diétába nem szeretnék kezdeni,

de tornázni szeretnék.

2015. máj. 24. 19:36
 1/10 anonim ***** válasza:
31%
Pedig a tornától nem fogsz lefogyni.Életmódváltás,egészséges ételek nem drasztikusak.Egyébként csinálhatod,de csak óvatosan.De ha császárral szültél még 1-2 hetet várj a hasizom résszel.
2015. máj. 24. 19:46
 2/10 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem igen, de eleinte ne csináld olyan intenzíven, csak lassabban és állj meg közben ha fáradsz. Én mondjuk inkább nem ezt választanám, engem idegileg kikészít a Réka kiabálása, még ha lehalkítom akkor is. Youtube-on biztos vannak olyan tornák, amik kimondottan szülés utáni alak visszanyerésre vannak. https://www.youtube.com/results?search_query=training+post+b..
2015. máj. 24. 20:09
 3/10 anonim ***** válasza:
57%

Nem, hat hetet legalább várni kell.

Felesleges tornáznod még egyébként, ne arra fordítsd az energiádat.

Most ne a fogyókúrával foglalkozz.

2015. máj. 24. 20:15
 4/10 anonim ***** válasza:
40%
Utolsónak!Lehet,hogy nálad megszűnik az élet egy gyerekkel,de igenis érezze magát nőnek,ha neki gond a plusz 20 kiló,tud rà idöt,energiát fordítani,akkor inkább példát kellene róla venni.
2015. máj. 24. 20:31
 5/10 anonim ***** válasza:
46%

Dehogy szűnt meg a világ. Nő vagyok, voltam, leszek!

De 5 héttel a szülés után nem álltam neki tornázni. Nem is kellett. Egyrészt nem híztam 20 kg. Másrészt annyi dolgom volt, hogy egy idő után ment le magától a felesleg. Amikor már nagyjából lement, akkor jött a torna, mert előtte is sportoltam rendszeresen.

2015. máj. 24. 20:36
 6/10 anonim ***** válasza:
43%

De a kérdezőnek igenis kell, szerintem óvatosan nyilván tornázhat, ez az 5 vagy 6 hét olyan, mint italnál a 17 vagy 18 év, nem egy hirtelen szent időpont ez, csak egy hozzávetőleges. 5 hét, nem 1, nyilván belefér az óvatosabb mozgás (gondolom, a nők nagy része eddig sem fekszik)... Persze ha nem érzi jól magát, akkor ne csinálja, de remélem, megvan a magához való alapvető mennyiségű esze (bár ilyen optimistának lenni a gyk törzslátogatójaként nem semmi :D vannak sötét alakok, de a kérdező még nem követett el semmit a fentiekben, megilleti az ártatlanság vélelme).

Viszont Rubint Rékát nem ismerem, így csak általánosan tudok nyilatkozni. Kellő óvatossággal mozogni bizonyára jobb, mint nem csinálni semmit e téren.

2015. máj. 24. 20:50
 7/10 A kérdező kommentje:
Persze nem úgy gondoltam hogy zabálom a csokit meg tornázok...😊 a terhesség előtt se voltam egy nádszál (68kg),a terhességgel 24 kg jött fel,a szüléssel mindjárt lement 12 kg,most 80 kiló vagyok és hányingerem van ha a tükörbe nézek....tudom hogy csak úgy magától nem fog leolvasni,mert elég hízékony tipus vagyok,már ezer féle diétát próbáltam,de most a szoptatás miatt nem szeretném sanyargatni magam.lényeg hogy időm lenne tornázni mert nagyon nyugis babám van ( eszik-alszik,ha ébren van akkor se nyűgös) és nagyon szeretnék tartósan lefogyni végre.
2015. máj. 24. 21:35
 8/10 anonim ***** válasza:
A testnek szüksége van a gyerekágyra, akkor is ha nem érzed. Ugrálást, futást még inkább hagyd ki. Szüléskor kitágul a méhszáj meg minden egyéb, a méh viszont még meg van nagyobbodva, függőleges testhelyzetben ezt az extra súlyt nem tartja meg a medence mint máskor, megnyúlhatnak a szalagok.
2015. máj. 24. 23:42
 9/10 anonim ***** válasza:
65%
A tornával várd meg a 6 hetes kontrolt, mit mond a doki, csak akkor szabad, ha odabent már minden helyreállt. És tudom, ezért most le leszek pontozva, de szoptatás alatt a fogyókúra tilos! Csak annyit fogyhatsz, ami mozgás és egészséges étrend mellett, kalóriadeficit nélkül elérhető. Azon kívül, hogy megfelelő tápanyagtartalmú tejed kell legyen, arról se feledkezzünk meg, hogy a hájban ott vannak a korábban bevitt méreganyagok, amiket nem szűrt meg a máj, mivel nem volt rá szükség. Ha fogysz, ezek bekerülnek a véráramba, és ezáltal az anyatejbe. Egy felnőtt máját is leterheli, de egy kisbabáé nem biztos, hogy meg tud vele bírkózni.
2015. máj. 25. 00:21
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha mindig is volt rajtad felesleg, akkor miért pont pár héttel a szülés után fontos, hogy hip-hopp megszabadulj tőle.

Egyél normálisan, de nem zabálj, ne nassolj. De ne fogyózz, ne ugrabugrálj. Lesz elég dolgod, ami lefáraszt. A táplálkozás meg nagyon fontos a szoptatás miatt. Majd ha már nem szoptatsz, lehet egy étrend váltás. A mozgás is mehet majd persze, ha már nem ilyen friss a szülés.

2015. máj. 25. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!