Mit egyek, hogy fogyjak? Mivel elviselhetőbb a zab?
Nos, erre van tuti receptem, én is gyakran eszem, mert gyors, és mégis valami kis reggeli.
Fogj egy natúr kefirt, joghurtot, és valamilyen gyümölcsöt (narancsa, banán, eper, bármi), botmixerrel trugyizd össze, és öntsd rá a natúr zabpehelyre.
Jó étvágyat!
A zab szerintem is borzasztó, sok kakaó és méz elnyomja az ízét, de olyan nagyon jó nem lesz tőle. Persze ez ízlés dolga.
Nekem eszembe se jut szénhidrátbombákkal fogyni, az a helyzet. Súlyt tartani sem, de ott még nem tartok.
Persze ez is ízlés és döntés és körülmények dolga...
De ha nem szereted, ne edd. Ehetnél pl. rántottát zöldségekkel, amennyiben az jobban fekszik Neked. Nem tudom, mit szeretsz és mit igényelsz ahhoz, hogy energikus és jóllakott legyél a reggeli után.
Attól, hogy zabot eszel, nem fogysz, söt ha úgy esezd, hoyg "muszáj", akkor még hízhetsz is töle, mert utána feltétlen "kell" valamit ennned, amitöl "elfelejted" az ízét.
De ha feltétlen ragaszkodsz hozzá, akkor kipróbálhtod úgy is, ahogy néha szoktam (ha véletlen rákívánok), hogy fórrró vízben felfözöd és kevés sót teszel bele. Nekem így jóízü, tejjel meg édesen borzalmas.
"a logikat nem igazan ertem hogy miert eszel zabot ha fogyni akarsz..."
2.5 honapja fogyozom, -17 kilonal jarok, szinte minden reggel zabkasat eszem. Azert eszem zabot, mert 4 deka zabkasa megfozve kb 150 kaloria, es nem leszek tole ehes orakon at. Ilyen egyszeru a magyarazat. Semmi mas etel nincs, ami ezt tudja. A nap tovabbi reszeben zoldseget eszem hussal, neha tojassal, es bizony sokszor vagyok ehes, de zab utan soha.
Akinek az izevel van problemaja, nem ertem, olyan mint a tejbegriz, teszek bele fahejat, reszelek bele egy almat es tok finom. En gyerekkoromban szerettem a tejbegrizt es most is izlik a zabkasa.
#9: Nem olyan, mint a tejbegríz, mert zabíze van. Én speciel utálom a zabízt, ahogy pl. a steviáét vagy az aszpartamét is (na jó, azokat jobban). Viszont sok ember mindhármat boldogan eszi. Ízlés.
Na ezt nem értettem soha, hogy a csudába tud valaki jóllakni 150 kalóriával. Furcsán működnek egyesek. A páromat nemrég állítottam rá zabos kísérletekre, kb. úgy nyomja, mint az egyik hozzászóló, hogy 15 deka zab és még valami. A kalóriatartalma alapján laktatja, reggelire azért egy kicsit karcsú 15 zab + 5 mazsola + 1 nagy alma vagy 10 zabkása + 6 deka sajt, ebédig kegyetlenül éhes lesz, ha csak ennyit eszik. A reggeli időtartama viszont szörnyen megnő, sokáig tart megenni egy nagy zabkását. Úgyhogy jobban jár egy normális étellel. Mondjuk ő fura lény, bármit eszik, nagyjából a kalóriatartalma szerint laktatja, lehet csupa gyors szénhidrát vagy zsírdús étel.
Nekem kicsit sem mindegy, de 150 kalóriányi szénhidrátbombától elég éhes lennék... Nekem mennyiség kell, szénhidrátszegényen. A rost jó, de azért nem üzemanyag, a testem észleli az energiahiányt és éhségjeleket ad, ilyen ócska trükkök nem hatnak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!