Tényleg ilyenekkel lennie a fogyókúrának?
Üllőmunkát végzek, meg van egy kis fölöslegem. Szép lassan elkezdtem változtatni az életmódomon, többet járok sétálni, heti 2-3x szoktak tartani délután, estefele tornaórát az egyik általános iskola tornatermében felnőtteknek kb. 1 órát. Ennek már pár hete.
Nemrég talákoztam az egyik ismerősömmel elújságoltam neki ezt az egészet. Szabály szerűen hülyének nézett és elhajtott diatetikushoz, hogy majd ő felír nekem mindenféle fogyitabit és szedjem azt meg, hogy ha nem mozgok napi minimum 2 órát kifulladásig akkor semmit nem fog érni az egész és nem fogok fogyni. Kicsit elvette a kedvem az egésztől ezzel. Tényleg így lenne és fölösleges az egész amit csinálok?
Szia, elsősorban az étrend a legfontosabb. Amíg azon nem változtatsz nem lesz sok eredmény.
Tudnod kell a kalóriaigényedet, és ehhez képest kevesebbet kell bevinned hogy fogyjál. De nem mindegy mennyivel, épp csak annyival hogy ne eredményezzen túl gyors fogyást, tehát ne koplalj, soha ne korogjon a gyomrod. Ebben az esetben a szervezet vigyázni fog a zsírra, hogy ne bontsa le.
Ellenben az izmaidat kezdi lebontani, tehát súlyzós edzés is kell a diétához. Ehhez persze elegendő fehérje bevitel is kell, hogy legyen "tápláléka" az izmoknak.
Szénhidrátból kerülni kell a gyorsan felszívódót, tehát a cukrokat, inkább az összetett szénhidrát bevitele jobb persze csak mértékkel.
Zsírt is lehet, sőt kell fogyasztani, pl. telítetlen zsírokat magokból, stb.
Zsírégetéshez 40-60 perc aerob edzés a leghatékonyabb, viszont ha lehet ne legyen egy napon a súlyzós edzéssel.
Ha szedsz kiegészítőt akkor vitaminokat, ásványi anyagokat vigyél be, és legfeljebb L-Karnitint aerob edzés előtt fél-1 órával.
Úgy tudunk hatásosan lefogyni, ha megváltoztatjuk azt ami kiváltotta. Ismerek egy lányt, 100 kiló folott volt a súlya. Nála az volt a probléma, hogy mindenhez adott cukrot. A joghurthoz, gyumolcslevekhez, de még a vízhez is. O azzal lefogyott 40 kilót, hogy elhagyta a cukrot. A legtobb ember esetében a probléma, hogy sokat vagy nem megfelelo élelmiszereket eszik és melette nem mozog semmit.
Jó, hogy elkezdted a változást, sétálj tobbet, (pl. ha busszal jársz haza akkor szállj le 2 megállóval hamarabb és gyalogolj haza) és tedd rendbe az étkezésedet.
Én eddig még bárkinek újságoltam bármit bármiről az egyből elkezdte osztani az észt, hogy hát igen igen, de ugye tudom, hogy ez így sz@r, meg ez úgy van, hogy bla bla bla...
Ne foglalkozzál senkivel. Az emberek mindig úgy akarják beállítani saját magukat, mintha ők ezt jobban tudnák. Egy halom f.s ömlik a szájukból. Tök mindegy, mi a téma.
A dieteikusok NEM értenek táplálkozáshoz (csak úgy csinálnak mintha) és nem a mozgáson múlik a fogyás.
Tehát, ha te jól étkezel, kalóriadeficitben vagy, akkor fogyni fogsz. Ha mellette a céljaidnak megfelel az az edzés amit te csinálsz, akkor még előrébb vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!