Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Válaszolnátok egy összetettebb...

Válaszolnátok egy összetettebb kérdésre? Részletek lent.

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok. Az elmúlt 1-2 évben 56 kg-ról 68-ra híztam. Sajnos iszonyatosan érzem magam, ráadásul borzasztóan puffadok azóta. Ezen akarok változtatni.

Eldöntöttem, hogy 10 kg-ot leadok az elkövetkezendő 2 hónapban. Ez idő alatt mellőzöm a húst, a tésztát, kenyeret, cukrot rég nem fogysztok már csak édesítőszert.

Maradok a zöldségből és gyümölcsből készült ételek mellett és esténként kocogok. Sikerülhet így visszanyernem a régi szép testem? Nem érzem így jól magam, tele lettem narancsbőrrel a fenekemen és a combomon, undorító, és ez a kellemetlen állandó puffadás. Főként a hústól van.

Arra azonban kényesen figyelek, hogy minden anyag, vitamin , amire a szervezetemnek szüksége van, bejusson a testembe. Az A-B-C-D vitaminokat tudom, miből nyerhetem. A húsból származó tápanyagot tojással pótolom és sok tejterméket eszem.

Írnátok nekem olyan anyagokat, amik fontosak, hogy bejussanak a szervezetbe, illetve hogy honnan jutassam be.

Pl: C vitamin - savnyúkáposzta

Köszönöm mindenkinek, és kérlek, ne bántsatok, ha nem akartok segíteni.

2010. febr. 24. 17:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
18:00-ás vagyok igen mehet helyette abonett az felváltja a kenyeret.Az 5 kg leadása ha betartod a leírtakat kb 2 hónap és szerintem lemegy a narancsbőr ennél kicsit makacsabb de az is folyamatosan enyhülni fog
2010. febr. 24. 21:47
 12/20 A kérdező kommentje:

Akkor én elszámoltam magam, de sebaj. =)

Én nagyon az a típus vagyok, aki mindig mindent kiszámol, oszt-szoroz, mi hogyan fog alakulni. Értitek.

Rengeteg oldalt átolvastam, hogy ésszel csináljam, így arra a következtetésre jutottam, hogy 2 hónap alatt 8 kg le fog menni.

Mire alapozom mindezt?

Arra alapozom, hogy a leírtak szerint heti 1 kg mindenképp lemegy, ha jól csináljuk a diétát és sportolunk rendszeresen. Így ki is jött a -8 kg.

ne is álmodjak erről? =(

Még egy kérdést feltennék, ha nem bánjátok. Mint mondottam, sokat olvastam a témáról, pont ezért vagyok összezavarodva néhány dologgal kapcsolatban. Pl: egyik helyen azt olvastam, hogy a burgonya nélkülözhetetlen a szervezet számára , hiszen rengeteg fontos ásványianyag található meg benne, ezért rendszeresen kell enni, én imádom is.

Máshol azt írták, messziről kerüljék a diétázók.

Akkor hogy is van ez? Mik a tapasztalatok, fogyaszthatom? Ha igen, milyen formájában?

Köszönöm Nektek az eddigi segítségeket is!

2010. febr. 24. 22:40
 13/20 anonim ***** válasza:
általában heti 8 kg az igaz de mindenkinek változó a súlyfelesleg méretétől függően nekem pl alig van 5 kg kb összesen így 2 hét alatt megy le 1 kg
2010. febr. 25. 15:57
 14/20 anonim ***** válasza:
heti 1 kg..hülyevagyok:D
2010. febr. 25. 15:57
 15/20 anonim ***** válasza:
a burgonyával kapcsolatban,én nem szeretem ki nem állom mégis beiktatom hetente egyszer szerintem minden kell a szervezetnek,héjában sütöm meg a sütőben vagy: héjastól megmosom alaposan, kockára össze vágom és a tepsibe alufoliát rakok meglocsolom pici olivaolajjal és beleszórom a krumplit,pici só rá és ropogosra sütöm a családom is imádja szóval én eszem ilyet és nem leszek másnapra nehezebb.Minden kell csak mértékkel a fekete teát én nem javaslom helyette gyümölcsteát,mentát,néha mályvát/hasmenést csinálhat!/és ne használj édesítőszert én a kávét is mézzel iszom isteni finom.Ha valami nem jó a szervezetednek ne edd én sem eszem pl brokkolit felfúj.
2010. febr. 26. 10:22
 16/20 anonim válasza:
már az elején megakadtam...-10kg 2hónap alatt...ez nehezen fog menni, meg hamar vissza is fog jönni...
2010. febr. 26. 15:17
 17/20 A kérdező kommentje:

Miért jön hamar vissza? 2 hónap alatt, az heti 1 kg-mal 8 kg minusz.

Az az egészséges, ezt nem csak diétás, hanem orvosi oldalakon is olvastam. Szerintem az ideális, mivel sportosabban élsz, azt nem szabad feladni. ha elkezdem, onnantól az életem része kell legyen a sport.

Másik dolog:

Lehet, ugyanis a krumpliban is vannak olyan ásványianygok, amik nagyon fontosak a szervezetnek.

Viszont, akkor legfeljebb délután 2-3 óráig érdemes fogyasztanom.

2010. febr. 27. 19:45
 18/20 anonim válasza:
jó te tudod én csak a saját példám hoztam fel! nekem 10kg egy év alatt ment le, úgy h fél éve nem is jött vissza és mindent eszek csak kis mennyiségbe és én is sportolok mindennap!
2010. febr. 28. 08:54
 19/20 anonim válasza:
szerintem a krumplitól nem fogsz elhízni, ugyanugy ahogy mástól sem ha mértékkel eszed! két evőkanál krumpli egy diétát se fog elrontani, annyi kell!
2010. márc. 1. 20:10
 20/20 A kérdező kommentje:

Ebben igazatok van.

De én azért most a husikát mellőzöm. Sokkal jobban érzem magam. Nem hiszitek el, de nem puffad a hasam azóta.

Sookal jobb így. Fogytam 3 kg-mot. Nem jött még vissza, de szerintem nem is fog, ha az ember odafigyel. Nem egy 1-2 hónapos diétára van szükség, hanem a tartós egészségre. Én így gondolom, csak eddig hülye voltam, de ráébredtem.

2010. márc. 1. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!