Válaszolnátok egy összetettebb kérdésre? Részletek lent.
20 éves lány vagyok. Az elmúlt 1-2 évben 56 kg-ról 68-ra híztam. Sajnos iszonyatosan érzem magam, ráadásul borzasztóan puffadok azóta. Ezen akarok változtatni.
Eldöntöttem, hogy 10 kg-ot leadok az elkövetkezendő 2 hónapban. Ez idő alatt mellőzöm a húst, a tésztát, kenyeret, cukrot rég nem fogysztok már csak édesítőszert.
Maradok a zöldségből és gyümölcsből készült ételek mellett és esténként kocogok. Sikerülhet így visszanyernem a régi szép testem? Nem érzem így jól magam, tele lettem narancsbőrrel a fenekemen és a combomon, undorító, és ez a kellemetlen állandó puffadás. Főként a hústól van.
Arra azonban kényesen figyelek, hogy minden anyag, vitamin , amire a szervezetemnek szüksége van, bejusson a testembe. Az A-B-C-D vitaminokat tudom, miből nyerhetem. A húsból származó tápanyagot tojással pótolom és sok tejterméket eszem.
Írnátok nekem olyan anyagokat, amik fontosak, hogy bejussanak a szervezetbe, illetve hogy honnan jutassam be.
Pl: C vitamin - savnyúkáposzta
Köszönöm mindenkinek, és kérlek, ne bántsatok, ha nem akartok segíteni.
Idegrendszernek magvak:szezám dió,lenmag
Hormonháztartásnak:csírák,szója
Hasnyálmirigynek:zabpehely
Ha puffadsz nem biztos hogy a sok tejtermék jó lesz.
Hüvelyesek is kellenek.
Én nem tudom, hogy mennyire egészséges ha teljesen elhagyod a húst...A sovány húsok nem fogyasztanak (csirkemell, hal) párolva viszont isteni finomak és táplálóak.
Ez a stílus amire váltasz nem rossz de remélem tudod, hogy mozgás nélkül nincs zsírégetés. Mindennél fontosabb hisz a szervezeted csak így tudja feldolgozni a rengetek felesleges anyagot. Mozgással a cellulitisz is elfog tűnni.
Ha már fogyózol javaslom, hogy egy tisztító kúrát is iktass be. Napi 1 nagy kanál lenmag és csalántea. Így a beleid megtisztulnak és könnyebb lesz a fogyás. :)
Sok sikert és kitartást kívánok. :)
És igyál sok folyadékot! :)
Utolsó vagyok! Elírtam! :)
nem tudom mennyire hízlalnak :D
Szerintem ha csak zöldséget és gyümölcsöt fogsz enni, akkor vagy éhen halsz, vagy olyan takarékra kapcsol a szervezeted, hogy utána ha abbahagyod, kamatostul kapod majd vissza az elveszített kilókat. Plusz nem lesz erőd a futáshoz sem, és azt is abba fogod hagyni.
Másrészt lehet hogy attól puffadsz, hogy össze-vissza eszel, sokat, és az étkezések között nem hagysz elég időt. A hízásnak is ez lehetett az oka. A puffadást főként a szénhidrát okozza, vagy épp a túl sok nyers gyümölcs.
2 hónap alatt pedig nem fogsz tudni leadni 10 kilót, legalábbis zsírból biztos nem, legfeljebb izomból és vízből. Fel sem 2 hónap alatt ment, nem igaz?
Konzultálnod kellene egy dietetikussal, és megismerned az egészséges étkezés alapjait, és amellett sportolj rendszeresen.
Ezen az oldalon pl. egy igen egyszerű és ésszerű, könnyen betartható fogyókúrás étrend leírása van 14 napra:
Ha ezt betartod, szerintem havi 2 kilótól elbúcsúzhatsz úgy, hogy közben egészséges is maradsz, sportolni is marad erőd, és nem is lesznek emésztési problémáid.
Napi 2-3 liter teát fogyasztok, cukor nélkül, édesítővel. nem rég voltam vérvételen, azt mondták a cukorszintem tökéletes, próbálok nagyon figyelni az egészségemre.
Alapból rengeteg teát iszom télen-nyáron mert sok folyadékot igényel a szervezetem, másrészt tudom, hogy szükségem van rá, így megiszom. Most csalán és fekete teát iszok váltva. Tartottam 2 napos léböjtöket, amit 2 napos zöldségnappal vezettem vissza, addig nagyon jó volt, de amint áttérek a húsra, érzem, hogy nem kéne, mert azonnal gyomorfájás és puffadás lép fel, ami nagyon rossz, akár napokig is. Egyébként meg nem szeretem túlzottan a húst. Néha , ha megkívánom csirkemellt vagy halat szoktam, mert azt szeretem. A többi túl tömény nekem.
Most a fő cél 5 kg leadása. ha ezt elérem, jöhet az újabb 5 kg. Azt hiszem így jobb, mert közben sikerélményem lesz, és az erőt ad. Én nem vagyok éhes a főzelékektől például. Annál inkább ha tésztát vagy húst eszek.
Azt mondjátok ezzel a módszerrel lemehet a narancsbőr is? Jó is lenne. Szeriontetek így mennyi időt vesz igénybe a fogyás? Azt hiszem a heti 1 kg ideális, az egészséges. Ezt sok helyen olvastam. Az edzettséggel nincs gond, menni fog a 40 perc futás, rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!