Miért nem tudok lefogyni?
Kb január óta elkezdtem az életmódváltást. Próbálok odafigyelni mit eszek, mikor. Az elején nagyon elhivatott módon nem ettem 6 után, keveset ettem, stb. Aztán kezdett egy kicsit alábbhagyni a lelkesedés, és csaltam párszor. Persze ez nem azt jelenti, hogy egész nap zabáltam a pizzát, csak azt, hogy lecsúszott 1 gyros hajnali 3kor buliba, stb. Fehér kenyeret és cukrot már évek óta nem eszek, csak barnát, magosat, rostosat, szénhidrátcsökkentettet, stb, cukor helyett xilitet vagy eritritolt használok, de ezekből is nagyon keveset, és csak ritkán.
Általában 1,5-2 liter vizet iszom, üdítő helyett hétvégén zero kólát szoktam inni, de ezt se sokat.
Pár hete számolgatom is a kalóriákat, kb 1000-1200 kalóriát szoktam fogyasztani. (hétvégente többet, olyankor kb 1500at is)
A fogamzásgátlóra is gondoltam, hogy attól nem indul be a fogyás, de hormonmenteset szedek, és nem azóta híztam meg hogy elkezdtem szedni, már kiskorom óta kövér vagyok, és a családomban mindenki az.
Sportolni szoktam, ahogy az időm engedi (egyetem) heti 2-3szor, zumba, aerobik, bicikli, kocogás, gyors tempós séta, rubint réka és béres alexandra dvd-k, elliptikus tréner..
Szerintetek mit csinálok rosszul?
L/20/165 cm/97 kg
Én nem is írtam, hogy nem vagy egészséges - bár a 97 kilós testtömeget nem mindenhol nevezik egészségnek 165 centi mellé.
De pl. a gluténérzékenység nem betegség. Tehát ha egy ilyen nem ritka dolog áll a háttérben s emiatt nem tudsz fogyni, akkor tényleg nem vagy hagyományos értelemben véve beteg.
De azért javaslom, hogy próbálj egy ideig ilyen szellemiségben étkezni, mintha hivatalosan lisztérzékeny lennél. A kalóriamennyiséget, diétát már megválasztottad, a bevitt anyagokra szerintem egy ideig glutén szempontjából figyelj oda, és nézd meg változik e valami a nyáron.
Keveset enni meg 6 után nem enni idiótaság.
2-3 liter víz legyen inkább, és semmi zero kóla, az semmivel sem jobb bármilyen üdítőnél, és még szét is rohaszt belülről. Energiaital szintén felejtős.
1600-1800 kalória lenne normális, amivel fogyhatsz. Az éhezés nem hatékony.
Hajnali 3-kor ne csússzanak le gyrosok (gondolom alkohol is volt előtte bőven), ha sokáig bulizol, akkor is figyelj oda, de ne legyen rendszeres az életedben az ilyesfajta móka, mert nem egészséges.
A fogamzásgátlók közül még a hormonális fajták sincsenek akkora hatással a testsúlyra, hogy sportolás mellett ne lehessen egyáltalán fogyni.
Heti 2-3x zumbázni, biciklizni meg dvd-zni, az messze van a kőkemény edzéstől. Egyetem mellett bőőőőven tudnál időt szakítani mozgásra, ha akarnál. Heti 5-6 alkalom legyen ezentúl, minden nap legalább 1 óra, és nem sétálgatás, hanem olyan edzés, hogy remegjen mindened és szakadjon rólad a víz. Na az már ér valamit.
Egyébként leírtad miket NEM eszel, de miket igen? Írd le légyszi mondjuk egy napi meg heti étrended, érdekelne.
Ha valóban odafigyelsz az étkezésre, ivásra, alvásra, edzésre, vitaminpótlásra, lelki egyensúlyra, és ezek után sem fogysz egyetlen dekát sem pár hónapon belül, akkor el kéne menned orvoshoz, mert az valami komoly problémát jelez. De majdhogynem lehetetlen, hogy ez megtörténjen.
Köszi mindenkinek a válaszokat!
A gyros előtt tényleg volt alkohol, de ritkán iszom, és akkor sem sokat.
Amiket szoktam enni: reggelire 0,1%os tej, kb 2-3 dl melegen, ebbe 2-3 ek. zabpehely. általába 4-5ször eszek egy nap, nagy adagokat nem bírok enni, inkább a több kis étkezést igénylem. tízóraira szoktam enni szárazkolbászt (nem ez van túlnyomó részt), zöldségeket (paprika, retek, paradicsom), ebédre natúr csirkemell, párolt brokkoli és párolt karfiol, vagy saláta. uzsira update 1 pudingot szoktam néha enni, de uzsizni általába nem szoktam. vacsi az ilyen 6-7 körül van, de ha tudom hogy sokáig fent leszek akkor elcsúsztatom későbbre, de akkor kevesebb és könnyebb ételeket eszek. nasi az általába sárgarépa szokott lenni, nagyon szeretem csak simán megpucolva. vagy szőlő, alma, banán.. olyan gyümölcsöket amiknek nagyobb a kalóriatartalma, pl banán, azt uzsi-vacsira nem nagyon eszek.
szóval kb ilyen egy napi kaja. persze néha eszek durumtésztát darált hússal, de nem gyakori..
a testi lelki egyensúlyra visszatérve, nem nagyon van meg, mert az egyetem iszonyat stresszel jár, folyamatosan tanulok, ha ennek ellenére nem sikerül valami akkor betudok fordulni. ilyenkor nem kajával szoktam kompenzálni, inkább nem eszek ha ideges vagyok. lehet ez is közrejátszik, nem tudom, már mindenre gondolok.
Az egyetem kicsinálja az embert.. de azt tudom mondani továbbra is, hogy ha pszichésen az egyetem csinál ki, akkor testileg a glutént nem bírja a többségünk. Márpedig az a durumtésztában, minden búzás meg rozsos termékben van.
De a zsírszegény tejes zabos reggelinek is van egy inzulinválasza, a tej és a szénhidrát együtt mamutborító párosítás.
Akármit is eszel, ennyivel fogynod kéne, sosem értettemaz ilyen misztikus eseteket... De persze ha nem saját étel, aminek lemérted grammra a hozzávalóit, akkor sokat lehet tévedni, én sosem használom a kalóriabázisban levő kész ételeket, akkor inkább nem számolok, úgyis szörnyen pontatlan lehet.
De valószínűleg tényleg nem eszel sokat, így nagyon furcsa ez. Lehet mondani, hogy inzulinválasz meg hormonok, de mások is nagy inzulinválaszú ételeket esznek, mégis fogynak, ha keveset esznek. Bár biztos van, aki érzékenyebb ezekre, de mi van az energiamegmaradás törvényével?
Akárhogyan is, valamit változtatni kellene. Nem tudsz valamit variálni az étrendeden? Kihagyni pár dolgot, amit írtak? Valamit.
A mozgás szerintem teljesen szép ezzel a súllyal, én lusta vagyok, inkább csak sétálni szoktam, de azért jóval kisebb súlyról indulva fogytam egy csomót jóval több evéssel... Így sem volt könnyű.
Akkor próbáljam elhanyagolni a glutént tartalmazó ételeket?
A tejes zabpelyhes dolgot egyébként sok helyen ajánlják reggelinek, azért gondoltam én is rá.
Ezzel nem tudok mit kezdeni.. amikor az internet és az újságok is tejtermékeket meg gabonákat ajánlanak, közben véletlenül sem említik meg mi növekedési faktorok vannak a tejben, mennyi inzulin kell egy zabhoz, hogy együtt milyen hatásuk van.. csak annyit tudok mondani, hogy a sok dilettáns majom terjeszti a baromságot, de olyan túlsúlyban vannak, hogy egyszerűen..
Nem, nem fog más infó eljutni az emberekhez. És én nem is azt akarom erőszakolni, hogy senki ne egyen tejet meg zabot. Csak tudja mindenki, hogy fel fogja tolni az inzulinszintjét, mert a tej például természeténél fogva ezért van, a zab meg tiszta szénhidrát.
De ebbe nem gondolnak bele akik eszik. (nem úgy értem, nem a te hibád)
Hát szerintem ne tedd, mint írtam legalább egy időre próbálj változtatni, hátha sikered lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!