Ennyit elég fogyni?
Kezdem a legelején. 168 cm és 74 kg vagyok. (98 kg fogytam le ennyire) még nagyon szeretnék 8 kg, de a családom és barátaim szerint már így is jó vagyok és nem igen tetszik nekik hogy ennyire belebonyolódtam a helyzetbe. Napi 400-500 kcal-t eszek emellett sportolok (aerobik, lovaglás). Az ételt mostanában megrágom majd kiköpöm és félő hogy már bullimiám is lett. Folyton mérlegre állok napi 10-15x és az ételt is csak mérlegelem. Azt mondják anorexiás is lehetek emiatt, de én nagyon félek ha felviszem a keretem 1200-ra hízni fogok. A tükörbe látván büszke vagyok a 24 kg fogyásra és már nem is vészes az alakom de az álmom így is 66 kg. Úgy terveztem a szülinapomra szeretnék lefogyni ami 2016. január lesz (16 leszek). Szerintetek le tudnám addigra adni? Mert az elmúlt két hétben csak 1 kg sikerült leadnom...
15/L

A kaloriabazis.hu-t nem 15 éves, fejlődésben lévő lánykáknak találták ki! Azt mondod, nem akarsz gyereket? Természetesen nem, hiszen 15 éves vagy! De ne gondold, hogy ez mindig így lesz. Észre sem veszed, és már 25 éves, ÉRETT nő leszel. Találsz majd valakit, akitől gyereket akarsz, mert ez az élet rendje. Csakhogy amit ma elkövetsz a tested ellen, az megbosszulja magát.
Egyebekben 9-es válaszoló tanácsait vedd irányadónak.

Én Miqguel válaszának egy részét úgy fogalmaznám, hogy a kaloriabazis.hu egy sz. ar. Csak így, elegánsan.
Kell tudni egy ésszerű alsó és felső határt szabni az étkezéssel bevitt kalóriamennyiségnek, ez eddig rendben van, és ehhez még jó is a kalóriabázis, vagy bármely viszonylag megbízható tápanyagtáblázat (pontos egyik sem lesz, csak iránymutató).
De ugye nem ezen van a hangsúly, kalória limitet szabni viszonylag egyszerű, ne éhezzen az ember (!) de ne egyen sokkal többet fölöslegben, mint amire szüksége van, illetve fogyáskor nyilván saját zsírt is felhasznál a szervezet, nem kell visszatölteni. Sokszor egészséges étrend mellett alapvető a fogyás, mert csökken a kóros éhség, természetesebb módon beáll a jóllakottság érzés, természetes módon csökken a bevitt kalóriamennyiség ÉS javul a kalóriák felhasználás (jobb anyagcsere, több energia a test számára, ami Afrikában persze pazarlásnak tűnő folyamat, de egyébként meg egészséges)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!