Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ennyit elég fogyni?

Ennyit elég fogyni?

Figyelt kérdés

Kezdem a legelején. 168 cm és 74 kg vagyok. (98 kg fogytam le ennyire) még nagyon szeretnék 8 kg, de a családom és barátaim szerint már így is jó vagyok és nem igen tetszik nekik hogy ennyire belebonyolódtam a helyzetbe. Napi 400-500 kcal-t eszek emellett sportolok (aerobik, lovaglás). Az ételt mostanában megrágom majd kiköpöm és félő hogy már bullimiám is lett. Folyton mérlegre állok napi 10-15x és az ételt is csak mérlegelem. Azt mondják anorexiás is lehetek emiatt, de én nagyon félek ha felviszem a keretem 1200-ra hízni fogok. A tükörbe látván büszke vagyok a 24 kg fogyásra és már nem is vészes az alakom de az álmom így is 66 kg. Úgy terveztem a szülinapomra szeretnék lefogyni ami 2016. január lesz (16 leszek). Szerintetek le tudnám addigra adni? Mert az elmúlt két hétben csak 1 kg sikerült leadnom...

15/L

2015. máj. 4. 10:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

És miért a kg-ok számítanak? Miért nem a centi, meg amit a tükörben látsz? Miért nem az egészséged?

Miért jobb 66 kg csont, zsír, bőr... izom nélkül, mint 66 kg szép testtel, egészségesen?

Életed végéi koplalni akarsz? Amíg el nem temetnek? 10-20 éven belül?

2015. máj. 4. 11:55
 12/22 anonim ***** válasza:

Mi volt a gond a pszichológussal? Rád irányította a család figyelmét?

Pont ez a cél! Segítségre van szükséged.

Biztosan te sem gondolod komolyan, hogy normális 400 kalóriát enni vagy kiköpni az ételt.

2015. máj. 4. 11:57
 13/22 A kérdező kommentje:
A centikben jobban látom a változást és a tükörben is. Bár néha nagyobbnak látom magamat mint ami vagyok. Azért akarom hogy a mérleg a 66 kg mutassa mert az normális. Lehet az egészségem vesztette a kárát de belefáradtam a csúfolódásba. Szerencsére gimiben ilyen már nincs. A pszichológus pedig csak vitát kavart nálunk.
2015. máj. 4. 12:02
 14/22 anonim ***** válasza:
És miért fontosabb a csúfolódók véleménye mint az egészséged? Miért kell azoknak az elismerése (az életed árán), akik megvetnek?
2015. máj. 4. 12:10
 15/22 A kérdező kommentje:
Mert a világban nem elfogadott hogy egy lányon legyen felesleg...
2015. máj. 4. 12:11
 16/22 anonim ***** válasza:

Ez hazugság.

A világban elfogadott, hogy a csajok hízottak legyenek. Ugyanis valahol még divat is. A fél világ amúgy is túlsúlyos (a fejlett országok lakosságának a fele).

Továbbá - miért törődik valaki azzal, hogy mi elfogadott és mi nem? Persze, fiatal vagy, nyilván még távolról sincsenek letisztulva ezek a dolgok a fejedben. Azért írok, hogy segítsek kicsit elgondolkodni.

A hozzáállásoddal van a baj. Akik ma csúfolnak, azok pár év múlva lehet megdugnának. Gyerekek pedig úgyis találnak valami fogást egymáson, pusztán unaloműzésképpen, szórakozásból. Ennyire vedd komolyan a csúfolódást.

Én mindig azt mondom, az egészség miatt célszerű egészségesen táplálkozni. Így természetes módon fogyás is vele jár, de nem azért kell fogyni, hogy a világnak megfeleljünk. Még a párkapcsolat téma sem ezen múlik, teljesen normális, ektomorf (vékony), sportos srácok is beleszeretnek ducibb lányokba. Kisugárzás, egészséges belső illetve akkor már az egészséges test/hormonrendszer többet érne.. Persze ez csak az én tapasztalatom és értékrendem, 24 éves férfi vagyok, tapasztaltam már ezt-azt.

De persze te tudod mit csinálsz, senki sem szólhat bele, természetesen én sem szeretnék :)

2015. máj. 4. 13:28
 17/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó. De tudod nem olyan könnyű. Itt vagyok 74 kilóval és mikor a suliban vagyok folyton nézem milyen tökéletesek a lányok. Bárkit meglátok az újságban vagy a facebookon rá vágom hogy tökéletes még ha az arca ocsmány. Az ismeretségi körömben mind mondják milyen gyönyörű arcom van stb de ezen is megsértődöm mert nem tudom elképzelni magamat szépnek, sőt mikor mondják hogy ahhoz képest elég jól oszlik el rajtam a súlyom...><
2015. máj. 4. 14:57
 18/22 szelena97 válasza:

Az a 66kg nem biztos, hogy ideális! Írták előttem is.. Nem mindegy, hogy az a 66kg-os nő csont+bőr+zsír+IZOM , vagy hogyha ebből a 4-ből hiányzik az izom. Az izom tudniillik nehezebb mint a zsír! A koplalással meg elsősorban azt éred el, hogy lebontod az izmaidat (nem számít, hogy sportolsz) és 66 kilóval nem fogsz jól kinézni, "lötyi" leszel, ha folytatod koplalást... A napi kalóriabevitelt MINIMUM 1000 kcal-ra kéne felvinned...de még ez is talán kevés...

Ajánlom figyelmedbe a kaloriabazis.hu oldalt:) Ezzel kiszámolhatod, hogy mennyi kalóriára van szükséged egy nap, és naplóként fel is jegyezheted, hogy mit ettél aznap, illetve hogy mit sportoltál (ha sportolsz, akkor többet is ehetsz)

Mindenesetre a koplalással le kell állnod! Hidd el, többet árt, mint amit használ!

2015. máj. 4. 19:35
 19/22 anonim ***** válasza:

Mindenkinek vannak lelki problémái (az emberek nagyon nagyon nagy részének) nem csak 15 évesen, de 40-50 évesen is. Most te ezeket a kinézeti dolgokat állítod be problémaforrásnak, a problémákat mi generáljuk egyébként.

Ha lefogysz, jó alakod lesz akkor kitalálsz majd mást. Lesz majd egy srác aki nem szeret, aki nem úgy szeret, vagy legyen továbbra is alak: lefogysz, edzel, de nem fogod elhinni hogy jól nézel ki.

Ne generálj problémákat.. minél előbb megtanulod ezt, annál hamarabb élhetsz boldogan.

Nekem 24 év alatt nem igazán sikerült ezt elérnem, de hajrá, te kezdj korábban erre törekedni.

Amúgy zöldségeket és húst egyél, segíteni fog a jó testben (ne egyél szemetet, ne koplalj, ne b.s''zd el a kajálást mert fölösleges rosszul csinálni)

2015. máj. 4. 21:52
 20/22 A kérdező kommentje:
A kaloriabazis.hu-n vagyok lassan egy éve :) Szerintem már nem lesz vészes a 66 kg mert az alább már nem igen szeretnék menni. A hús és zöldség nálam alap még ha otthon szemét kaja is van akkor sem eszek abból. Bár az is igaz hogy van néha bűnözős napjaim de soha sem szedtem fel ez az 1 év alatt 1 dekát sem ünnepek alatt. Utolsó: észben fogom tartani a tanácsaidat, mert tényleg elgondolkoztam rajtuk :)) Köszönöm
2015. máj. 4. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!