Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Rákaptam a zabkorpára! Mennyit...

Hosszúhajú kérdése:

Rákaptam a zabkorpára! Mennyit ehetek egy nap?

Figyelt kérdés
Tudom, röhej, olyan vagyok, mint egy ló, de ízlik! Tejbe teszem, édesítő nem is kell, anélkül nekem finomabb. De nagyon rákaptam, és nem tudom mennyit ehetek egy nap, hol a határ a hasznos/káros dologban.

2015. máj. 1. 00:44
 1/6 anonim ***** válasza:

Próbáltad már tojással palacsintának? Ha valaki, én ki nem állhatom a zabot, de az finom volt.

Hmmm, gondolom, a rost miatt aggódsz. Én nem tenném, de nem értek hozzá, csak rostosan eszem és nekem jónak tűnik. De nem eszem egész nap rostosat (van egy poénos lenmag-útifűmaghéj zsemle receptem, az ott van a szeren).

Amúgy a tejet rosszabbnak tartom. Bár nem tudom, mennyi rostot eszel. Valószínűleg nagyon nehéz durván sokat bevinni tartósan, ha nem egyoldalúan csinálod.

Konkrétumot persze nem tudok, bocs. Én is kérdeztem már fórumon, amikor a már említett zsemlére szálltam rá, de nem kaptam választ. De hamar lejöttem róla.

2015. máj. 1. 00:58
 2/6 A kérdező kommentje:
nem próbáltam, de elküldhetnéd a receptet, - ha nem gond :) - kipróbálnám ( bár a palacsina sütés, hát, jaj, ... )
2015. máj. 1. 01:22
 3/6 anonim ***** válasza:

Amennyit szeretnél.. te tudod, hogy mennyit bír a szervezeted. Ha fogyás alatt tudsz tejet enni, not bad :)

Én inkább antitápanyagnak tartanám egy gabona korpáját, de mondjuk üresen magában mégis mit árthat. Szerintem kb. olyan mintha a semmit ennéd tejjel, vannak ugye ilyen nullkalóriás ételek (ch mentes tészta konjac rostból, útifűmaghéj stb) hát ezek.. olyanok mintha egy ízletes darab fát rágcsálnánk és jóllaknánk vele. Csak hát, nem igazán emésztjük :)

2015. máj. 1. 08:39
 4/6 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű a recept, az eredetit keresnem kéne, de a saját verziók megvannak (mire nem jóm a kalóriabázis, könnyebb egy receptet megkeresni, mint a saját gépemen vagy jegyzetfüzeteimben, plusz informatívabb is).

Nos, egy tojáshoz 3 dkg zabkorpát tettem s több-kevesebb zsírt, hol 1 teáskanállal, hol 1 dekát. Vagy azt a kisütéshez használtam? Lehet. Igazából bármelyik működhet, ha nem leragadós a serpenyő.

Meg nem mondom, volt-e benne víz (azt nem mindig viszem fel), élőben látnám, kell-e, szerintem nem, mindenesetre nem volt túl sűrű, de igazán híg sem.

Hagyni kell állni jópár percet és közben besűrűsödik. Vastag palacsinta lesz, nincs sok baj vele :)

De rákerestem, itt egy másik recept, bár ez tejes:

[link]

De létezik túrós és sokféle, rá kell guglizni. Az enyém a legegyszerűbb, tejtermék nélkül és kifejezetten finom.

2015. máj. 1. 15:34
 5/6 A kérdező kommentje:

leírva tetszik a recept. Köszönöm, hogy átlinkelted!!

3 - úgy tudom a zabkorpa szénhidrátja elég magas, pont ez a bajom, ezért nem tudom van-e limit. Mindenhol csak azt olvasom hogy így egészséges, meg úgy egészséges, meg mennyit kell enni ha valaki diétázik, de sehol nem láttam még olyat, hogy mennyi a limit.

hát, én eszem továbbra is. holnapra úgyis elfogy a zacskóból a maradék, és akkor már úgyse tudok többet enni :)) vagy :(( ??

2015. máj. 1. 16:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Azt hittem, a rosttal van bajod, mert van, aki attól fél...

A felszívódó szénhidráttartalma nem is olyan vészes, sok ételben több van. S tényleg nem mindegy, mennyit eszel belőle. Ugye van az elmélet, hogy a rostos dolgok táplálóbbak (bár az én testemnek kalória kell, rosttal nem lehet kiszúrni a szemét. valami persze van ebben a dologban, vannak laktatóbb ételek s a zabkorpa esélyes, hogy ilyen legyen). S én nem tudnék sokat enni belőle...

De ha a szénhidrát mennyisége zavar, akkor ugye meg kell nézni, mi a szerinted helyes keret számodra s ahhoz képest mennyi zabkorpát eszel...

De nem tartom károsnak, ha sok szénhidrátot eszik valaki, illetve nem mindegy, hogy az mi, cukor, glutén, zab, zöldség, gyümölcs...

Ha az inzulint sem akarod fellőni, hagyd el a tejet.

2015. máj. 1. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!