Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A zabkásán kívül mi számít...

A zabkásán kívül mi számít még egészséges reggelinek?

Figyelt kérdés
Már sok féle képen elkészítettem,de hányingerem van tőle.Fogyókúrázom,de a reggelire nincs ötletem.
2015. ápr. 28. 10:46
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
20 Nem, a japán miso levesben tulajdonképpen víz van és miso paszta (attól egészséges) és ezen felül azt teszel bele, amit akarsz, de leginkább zöldség, alga, esetleg hal kerül bele, tésztát egyáltalán nem szoktak beletenni.
2015. ápr. 28. 13:35
 22/29 anonim ***** válasza:
61%

Elég jól hangzik.

Ma úgy alakult, hogy én is levest reggeliztem, zöldségekkel, kis husival (szerintem reggel nem is ettem húsból) Ez szerintem is elég jó, és persze ha alga vagy egyéb különlegesebb összetevők is kerülnek bele, az még jobb!

2015. ápr. 28. 13:46
 23/29 anonim ***** válasza:

Nem, a miszólevesben inkább szója és rizs van, de ezek csak a kósza emlékeim. Nagyon nagy része rizs a miszópasztának, az tuti.

Csak mert valamiben vannak jó anyagok, még lehet rossz, inkább arra kell koncentrálni, hogy van-e a zabban valami, ami nem kéne. Számomra a rossz íz és a szénhidrátbombaság máris kizárja, más döntse el magának, én nem szólok bele. Ha valakinek a zab a gyenge pont a táplálkozásában, az már annyira nem csinálja rosszul. De azért nem kéne mindenkinek kötelezően előírni, mint egyesek teszik. S csak mert akad benne fehérje, egy fóogyókúrás tinilány müncürke kásája ugyan nem sokat tartalmaz, jobban járna 1-2 tojással, ami jóval tápanyagdúsabb is és bizonyára jobban laktat, mint a főleg szénhidrát zab - de van, akit laktat a zab, ez csak ilyen elvi, általános dolog, hogy a szénhidrát annyira nem laktat, mint a fehérje és a zsír.

2015. ápr. 28. 13:49
 24/29 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem, hogy mi bajod van a 65 kilóddal? Ti nők tényleg irracionálisan gondolkodtok...
2015. ápr. 28. 15:42
 25/29 A kérdező kommentje:
Az,hogy húsos vagyok.Vastag lábam van,széles csípőm.Nem vagyok kövér,lapos,feszes hasam van,de én vékony szeretnék lenni.55-59 kg között,mert a hatvan egynéhány kiló nem valami nőies.Legalábbis nekem...
2015. ápr. 28. 16:01
 26/29 anonim ***** válasza:

A széles csípő hájpacnik miatt van? Ha lapos a hasad, valószínűleg nem. A csontod méretein pedig nem tudsz változtatni.

Nem tudom, a lábad milyen, manapság sok lány vár el betegesen vékonyat s zavarja őket az izom is. Ez részben egy szerencsétlen hatás, részben ízlés. Van, aki vékony akar lenni, nem karcsú és finoman izmos. Nem tartom a legjobbnak, de amíg egészségesen él, nyilván önmagának feleljen meg.

2015. ápr. 28. 16:08
 27/29 anonim ***** válasza:
23 A miszopaszta nem feltétlen rizs alapú, árpamiszót ugyanúgy kapsz a boltban, én barnarizs miszót használok, szerintem ez a legegészségesebb, szóját viszont tényleg tartalmaz, szójababból készül, de fermentált formában van benne, ami szintén nagyon egészséges, ellentétben az egyéb szójakészítményekkel.
2015. ápr. 29. 10:42
 28/29 anonim ***** válasza:

#27: Az árpamiszóról még nem hallottam, mi mindig rizseset veszünk. Tényleg, erjesztett szója, ezt elvileg még tudom is, ha szójáról lett volna szó, beugrott volna a szójaszósz és a miszó. Csak ezekből eszünk, normál, erjesztetlen vagy akár nem Ázsiából származó szóját semmiképp, pont a híre miatt (s mert a szója rém ízetlen cucc, ha nincs erjesztve, inkább eszem mást). A nattó is jó, nem? Bár feledhető. Nem rossz étel, de nem is jó, ami engem illet.

De abban biztos vagyok, hogy nem a miszóleves a legegészségesebb reggeli. A tojást esélye sincs verni. De nehéz értelmezni, hogy legegészségesebb... Amúgyis emberfüggő. Nekem csak a semmi egészséges reggelire, második helyezett a szinte totál zsír, s a miszó elég sokadik lenne, túl szénhidrátos és ahhoz képest nem tápanyagdús (főleg ami a makrotápanyagokat illeti, amik extra fontosak nekem, hisz azok adják a kalóriát, amivel részben működöm), alapszinten kerülöm. Rossznak persze nem tartom, ilyen apró szénhidrátos luxus inkább nálam. De inkább eszem több zöldséget vagy gyümölcsöt...

2015. ápr. 29. 12:35
 29/29 anonim ***** válasza:
28 Paleo? Tojást nem eszek, vegán vagyok. Zsírt inkább hagyjuk, nem mondok róla véeményt. A nattót én szeretem, de igazából a japánok közül sem szereti mindenki, tényleg durva cucc, lényegében rohasztott szója. Abban egyetértünk, hogy a fermentált szója egészséges, én is igyekszem csak azt fogyasztani.
2015. ápr. 29. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!