Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A zabkásán kívül mi számít...

A zabkásán kívül mi számít még egészséges reggelinek?

Figyelt kérdés
Már sok féle képen elkészítettem,de hányingerem van tőle.Fogyókúrázom,de a reggelire nincs ötletem.
2015. ápr. 28. 10:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%
Felező diéta: mindent ehetsz, amit eddig. Szedd ki azt a kaja mennyiséget, amit eddig ettél, aztán szépen told vissza a felét. Éhes leszel olyan 10 napig, aztán megszokja a szervezeted a kevesebb mennyiséget. Egy hónap múlva mérd meg magad. Ha kevesled a súlycsökkenést, még egy picit faragjál a kaják mennyiségéből. Meglátod, szép eredményt érsz el.
2015. ápr. 28. 12:45
 12/29 anonim ***** válasza:

Az számít egészséges reggelinek, amiben hiszel, hogy egészséges.

Szerintem például a zab nem több mint egy tömény ch bomba, és köze sincs az egészséghez. Te szerinted úgy tűnik egészséges, de miért eszel olyat, amit nem szeretsz?

Miért nem zöldségeket, sonkát vagy tojást eszel? Vagy mi az, amit szeretsz?

2015. ápr. 28. 12:48
 13/29 anonim ***** válasza:
#7: Speciel én nem vagyok fényevő, kalóriadeficitben fogyok, ha mozgok, ha nem. Bár nem tudom, heti pár séta és az, hogy lelépcsőzöm a konyhába s felemelem a fazekat, minek számít :) Bár jobb korszakaimban heti egyszer rávettem magam egy 10 perces tornára is. Közel 20 kilót fogytam, s nem úgy néz ki, hogy izomból. Attól még nagyon jó és segít a mozgás, főleg a végén, amikor már kisebb a kalóriakeret. Én is nagyon szeretnék rendszeresen edzeni (intenzíven, röviden) és napi órákat túrázni, de az nem megy olyan könnyen mindenkinél. Viszont szükség lesz rá, mert erős, energikus akarok lenni egy hosszú életen át s ahhoz azért kell.
2015. ápr. 28. 12:54
 14/29 anonim ***** válasza:
70%

Húzódjatok hátrébb, hozom az igazságot! :D

A zabkása azért jó, mert:

- rostos, jót tesz a bélműködésnek

- fehérjedús

- lassan felszívódó ch-t tartalmaz, tehát órákig telít, alacsony a glikémiás indexe.

- ásványi anyagokat tartalmaz.

Igen, van benne szénhidrát, de azt is kell fogyasztani! Nem lehet teljesen elhagyni.. Több mint 10 kg-t fogytam január óta, minden reggelt zabkásával indítok.

2015. ápr. 28. 12:55
 15/29 anonim ***** válasza:

A zabkása elkészítése

1 adag elkészítéséhez forraljunk fel 3 dl tejet, majd tegyünk bele 5 dkg zabpelyhet. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik, majd adjunk hozzá fél teáskanál fahéjat és vaníliát, ízlés szerint locsoljuk meg mézzel, és keverjük alaposan össze. Tálaláskor adhatunk hozzá natúr joghurtot és friss gyümölcsöket is ízlés szerint.

16/29 A kérdező kommentje:

Naponta 1300 kaloria a maximum,amit megeszek.Mozgásom annyi,hogy 10 órát dolgozok,ami nem ülő munka,4 órát utazok és megcsinálom az otthoni kézimunkát.Hétvégén futopad,fél óra gyors gyaloglás,6-7 km/h sebességgel.1 óra guggolás,kitörés,felülés,súlyzós gyakorlatok.Tudom,hogy nem sok,de amúgy is az étkezés a lényeg,a mozgás számít kisebb részben,legalábbis ezt mondják.

És annyit még nem írtam,hogy 25 éves vagyok,173 cm és 65 kg.

17/29 A kérdező kommentje:
Otthoni házi munkát :-)
2015. ápr. 28. 12:58
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Freudi elszólás :)
2015. ápr. 28. 13:05
 19/29 anonim ***** válasza:
A legegészségesebb reggeli, a miso leves, a japánok tradicionális reggelije. Kár, hogy valószínűleg nem akarod főzőcskézéssel kezdeni a napot, de valóban ez a legegészségesebb reggeli és egyébként olcsón be lehet hozzá szerezni a hozzávalókat.
2015. ápr. 28. 13:13
 20/29 anonim ***** válasza:
0%

14. nekem van pár kérdésem!

A zabkásában milyen rostok vannak? Miért tenne jót a bélműködésnek? Ez valami tapasztalat? A gabonák általában károsítják az emésztőrendszert (lektinek, antitápanyagok, allergének, védekező fehérjék, proteázgátlók stb.)

Milyen szempontból fehérjedús a zab? És a benne lévő fehérjék nem potenciálisan allergének, károsak?

"lassan felszívódó ch-t tartalmaz, tehát órákig telít, alacsony a glikémiás indexe. "

Hol mérték a glikémiás indexét? A zabban keményítő van? A keményítő glikémiás hatása nagy, ha nem rezisztens keményítőről van szó. Cukorbetegek nem is bírják, a zab tapasztalat szerint a tipikus vércukorhintát és nagy éhséget okozza, mint más gabonák (persze emberfüggő is), nem?

Az alacsonyabb glikémiás index nem jelent semmit, ha közben magas az inzulin igény, nem?

Milyen ásványi anyagok vannak a zabban? Az ásványvízben is vannak ásványi anyagok, mégis jobb a desztillált víz, mivel úgysem tudjuk hasznosítani a szervetlen ásványokat. A zabban az emésztést gátló anyagok nem gátolják túlzottan az egyébként jelenlévő ásványi anyagok felvételét?

"Több mint 10 kg-t fogytam január óta, minden reggelt zabkásával indítok."

Fogyni csokitortával is lehet, de ugye a kérdés az egészségre irányult.

19. a japán miso leves nem egy búza tésztás étel egyébként?

2015. ápr. 28. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!