Akik zabot esznek reggeli, mekkora adagot esztek?
Én nem vagyok benne biztos, hogy tényleg annyira laktató. De amúgy sem magában kéne enni. Jó lehet tojással, lehet belőle lepényt sütni, vagy ilyesmi, jobb, mintha kását csinálnál belőle.
De amúgy tapasztalatom szerint ami tényleg laktató reggeli az a TK kenyér, abban azt hiszem van 30g szénhidrát és 10g élelmi rost, az nem rossz arány. Zabnál ez 60g-10g. Szóval TK kenyérből ehetsz többet, ha az a cél, hogy alacsonyan tartsd a ch-t. Csak arra kell figyelni, hogy rendes fekete kenyeret vegyél. De ehhez is érdemes enni, valami fehérjét: tojás, tonhal ilyesmi.
Nem eszem zabot reggel, nem szeretem és éhes lennék tőle, a szénhidrát rám ilyen hatású, simán el tudom képzelni, hogy Te is ilyen lehetsz. A szénhidrát laktat a legkevésbé és egyes fogyózók tényleg picurka adagokat esznek. Teljesen érthető, ha nem laksz jól 200 kalóriával...
Mivel eszed? Legalább az legyen fehérjésebb és/vagy zsírosabb (a zabban is van fehérje, de nem sok).
Ha pedig az arányokról van szó, a lenmag veri a tk-t is, asszem 27,3g rost, 1,5g nettó szénhidrát, 47g zsír vagy efféle :D Magában pedig majdnem olyan rossz, mint a zabpehely, így nehéz túlenni magunkat belőle... Egyébként nem rossz az íze, ha mással keverjük, én a sült zöldségeimre is szórok, nálam ezzen betölti a kenyérszerepet is :D Tojásba keverve is OK, bár a mandula finomabb, meg kell hagyni. A galuskám is lenes részben :)
De már nagyon eltértem.
Megkérdeztem a páromat, ő rizsevő, ellene a zabbal is. Szerinte a 35 grammok elég értelmetlenek, 35 deka már ér valamit. Ismerve a táplálkozási szokásait, 25-30 deka kellene neki reggelire, ha nem enne hozzá valamit (pl. sok sajtot). Viszont az kitartana délután fél 3-ig, amikor ebédel.
Más típusúak vagyunk, más étrendekkel,de a jóllakáshoz így is kalória kell, az első étkezése mindkettőnknek 800-1500 kcal szokott lenni, különben éhesek maradunk.
Úgyhogy 200g zabpehely még nem lenne elég.
Jó, ha napi sokszor étkeznénk, kihúznánk valahogy a következő 2 órában, de jóllakottság akkor se lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!