Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ki csinálta azt a "fogyókúrát"...

Ki csinálta azt a "fogyókúrát" hogy napi egy almat illetve valami nagyon keves kalória tartalmú dolgot evett? Mennyit fogyott? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Igen tudom, hogy nagyon egészségtelen mert kétszer annyi fog visszajönni. De fokozatosan térnék vissza a normal etkezeshez. 15 kg-t mennyi idő alatt lehet ezzel lefogyni?
2015. ápr. 22. 18:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Egyébként meg senki nem írta, hogy jól lehet tőle lakni.
2015. ápr. 22. 20:35
 12/17 anonim ***** válasza:
Fehérje? Ott van a stb.-ben. Nem szándékoztam leírni a komplett étrendem, mert így is úgy is csak kötekedni jöttél ide. Bár nem tudom egy koplaláson alapuló étrenden mit kell még kötekedni. Mindenki tudja, hogy nem egészséges.
2015. ápr. 22. 20:38
 13/17 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül fog visszajönni a duplája, de lehet, hogy semmi sem, ez merőben a későbbi étkezésen (s mozgáson, ha az sok) múlik. Nyilván lehet súlyt tartani utána, de azt nem mondom, hogy nem pokolian nehéz adott esetben.

S nem azért egészségtelen, mert visszahízol, hanem mert nem kapja meg a tested, ami feltétlenül kellene neki. Megnő az izomvesztés kockázata, akkor is, ha beviszed a szükséges fehérjét (s fehérjét vagy szénhidrátot a szükséges glükóz képzéséhez. igazából zsír is kell), pusztán az extrém kalóriadeficit miatt.

Olyan durván jobban úgyse fogy tőle az ember, hogy megérje, azt hiszem,egy durvább, de még nem koplalós kalóriadeficit jól átgondolt étrenddel és mozgással is jó fogyást tesz lehetővé és sokkal jobb a testnek, közérzetnek, energiaszintnek. Nem mintha próbáltam volna, én icipici kalóriadeficitet tartok, mert többel nem érzem magam jól :P. De olvastam ezekről és logikusnak is tartom.

Olyan ember van, akinek ez bonyolult, koplalni pedig könnyű és hatékony, de arra valószínűleg születni kell. Én csak kiakadnék tőle és nem fogynék semmit, illetve amikor kíváncsiságból vagy pénztelenség miatt koplaltam (az első csak egy rövidke böjt volt, tanulságos és érdekes), az semmi értelmes fogyást nem okozott (amikor a másodiknál visszahíztam, nem zaklatott fel, inkább örültem, hogy van mit ennem, az annyira jó).

De almát enni? Az anorexiások szokták, elég buta dolog. PONT cukrot akarsz enni, ha már koplalsz? Amitől sokunk azonnal pokolian éhes lesz? Vannak kalóriaszegény, de ahhoz képest egészen ételnek látszó és valamelyest laktató ételek. Néha elhűlök, amikor zsírszegényebb zöldségételem van, hogy a 2 fogásos, normál méretű ebédem 300 kalória volt és érezhetően volt benne zsír, olajos mag, csomó finom zöldség... Máskor pedig bekapok valamit még este, ami rám jellemzően zsírdús és 1600 kcal, no igen, van kontraszt. A tojásfehérje és a maglisztek is bámulatosak, pici kenyérféle, csekély kalóriával, de az legalább főleg fehérje... Vannak ilyenek.

2015. ápr. 22. 20:49
 14/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a bő válaszokat! igen tudom hogy nem egészséges, de en sajnos nagyon maximalista vagyok, nem kellene mar sok kg ehezessel pedig hamar tul lehetnek rajta, igaz nagy szenvedés árán.. Szerintetek mennyit lehet fogyni ket het alatt pl napi egy kefir stb?! nincs bennem anorexiás hajlam nem is tudnék az lenni, imádok enni, de kell az a -10 kg.. :)
2015. ápr. 22. 21:39
 15/17 anonim ***** válasza:

OK, koplalsz. De legalább a szükséges fehérjét vidd már be, egy kefir semmire se elég. Ha gyors koplalást tartasz, nem aggódom a többi tápanyag miatt, remélhetőleg vannak tartalékaid (ha eddig nem ettél kegyetlenül rosszul),de most hetekig szinte nulla aminosavval, komolyan... Az nem jó. Izmot fog bontani a tested. Bizonyára zsírt is, de izmot mindenképp, mert aminosavakra szüksége van s ha nem kap az ételből eleget, akkor az izomból veszi. És glükózt is abból bont egy kefir evése mellett.

Nem tudhatom, Nálad mennyire lesz sikeres s honnan gondolod, hogy az lesz s miért ennyire roppant sürgős a dolog... 15 kiló fogyásra volt már példa úgy szűk 2 hónap alatt az ismeretségi körömben, határozottan a zsírfelesleg ment le, nem lett plötty. Én 11 nap alatt, 8 fokban lakva 4 kilót fogytam, de szerintem elég rossz izom/zsír arány lehetett, bár nem tudom. Mindenesetre visszajött, mint a sicc, de már írtam, én örültem, hogy újra ehettem. De ha vigyáztam volna, akkor is visszajött volna némi víz s ilyesmi, nyertem volna vagy 2 kilót azzal a borzalmas időszakkal s ki tudja, ebből mennyi az izom? Nekem nem érné meg, de én roppant nehezen is fogyok, stagnálni tudok fantasztikusan. Sosem fogok visszahízni, csak menjen már le ez az utolsó 8-10 kiló, a csudába is. De koplalni nem fogok, az tuti. Még a 24 órás böjtök is furák nekem, mert nem egyformák tőle a napjaim, a 36 órás fehérjenélküliség nekem soknak tűnik, bár olykor beleférhet, sok izom nem bomolhat tőle, sokan csinálják rendszeresen.

De a valódi koplalás... Brr. Direkt, egyértelműen sokkolva a testem, közölni vele, hogy bontson izmot, csontot, bármit, mert nem adok neki tápanyagot? Miközben megtehetném, hogy adok? Mi jobb viszonyban vagyunk annál.

Mindamellett egy gyors, különösebb károsodást nem okozó koplalás is jobb, mint amit sokan csinálnak a testükkel, éveken, évtizedeken át, fogyúkúra címén, ami után bezabálnak és mindig kiegyensúlyozatlanul étkeznek.

2015. ápr. 22. 22:04
 16/17 A kérdező kommentje:
igazad van, en tudom hogy ez kockázatos, de mar nagyon nem érzem jol magam a bőrömben nyárra szeretnek csinos lenni, egyre többen mondjak hogy milyen szép az arcom csak le kene fogynom. Egyébként teljesen normalisan oszlik el a túlsúly 170 centi vagyok inkabb nagydarabnak es kemény husunak mondanám magam, mint kovernek. izmom meg kb egyenlo a nullával :D:D mert sosem sportoltam, kétlem hogy annyi izmot veszitenek a semmiből, nyilván fogok valamennyit.:D
2015. ápr. 23. 06:51
 17/17 anonim válasza:

í♥ Olvasd el, hogy miért hülyeség koplalni (napi 4 almát enni):

[link]

2015. ápr. 30. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!