Hogyan tartsam a súlyomat?
Elértem a célomat, de most bajban vagyok hogyan tovább? 168cm vagyok és 55 kiló.
Életmódom:
Heti 3-4 alkalommal járok aerobicra, step aerobicra, alakformálóra, napi 5-6-szor eszem. Igyekszem egészségesen étkezni, mindent lecseréltem egészségesebb verzióra, sok zöldséget, sovány húst eszem, sok víz... stb
Mennyit ehetek szerintetek hogy tartsam a súlyom? Egészséges kajáknál, súlytartásnál is szükséges foglalkozni a kalóriákkal? A kalóriák számlálásáról nehezen állok le, félek a visszahízástól.
Ú, gratula, hát ez komoly!
Igazuk van a bölcseknek, az ember kitűz egy célt, és mi van ha eléri? Szenved amíg nem éri el, aztán szenved ha elérte, mert felszínes, külső céljaink vannak :D
Hát egyél. Lőj be egy felső kalória limitet amennyinél többet úgy sem kell enned mert nem vagy egy gyapjas mammut, és a limiten belül ne édességet meg kocahizlaló tejet egyél, meg egyéb inzulinbombákat hanem sok zöldséget, rendes húsféléket, belsőségeket, és akkor nincs visszahízás.
Vagy mi a te elképzelésed? Kalórialimiten belül pizzázás-sütizés? Ezzel az a baj, hogy pont az ilyen kaják hatással vannak az anyagcserédre, és onnantól a kalórialimit is változna. Persze nem egy étkezés vagy 1 nap esetén, hanem ha valakinél ilyenek az alap ételek.
Nagyon sok ember eszik tejtermékeket s nem hízik el.
Sok meg igen.
Azzal van problémája mindenkinek amivel éppen foglalkozik :)
Én próbálok úgy hozzáállni a dolgokhoz, hogy ne problémázzak, hanem csináljam. Végső soron a jelenből többet úgysem tudok kihozni. Sokszor az is igaz, hogy jobb valamit nem tökéletesen csinálni, mint a semmit tökéletesen.
Szerintem 55 kilós embernek nem kell 2000 kcal-nál többet ennie. Ugye nő vagy?
De az is számít, hogy ez milyen tápanyagokból van, ez lehet laktató is de ennyi étel mellett is lehet éhes valaki, ha nagyon ingadozik a vércukorszintje.
Én sem tudom :D
Én igyekszem minél több zöldséget enni szénhidrátnak, mert szerintem az ún. 'lassan felszívódó' szénhidrátok, barna lisztek eléggé inzulingyilkosok, és emiatt tűnik alacsonyabbnak a G. indexük. De ez csak én vagyok persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!