Mit egyek ha fogyni akarok, de nem vagyok képes zöldségeket meg rémes ízű dolgokat enni?
Egyszerűen aminek rémes íze van számomra azt kihányom... persze így is lehet fogyni, de nem így szeretnék.
Sajnos amik nekem ízlenek azok az ilyen csirkepörkölt, rizses hús, krumplis dolgok, kenyérből csak fehér, sajt minden formában, rántott hús... de ez mind hizlal nem? Hogy lehet így fogyni egyáltalán? Ne egyek vagy mi? 10 kilótól szeretnék megszabadulni.
A csirke pörköltbe tegyél minél több zöldséget, ugyan úgy pörkölt íze lesz, és megvan a hús+zöldség étkezésed.
Ne csirkéből egyél pörköltet.. nem beleszólás, de sertés, marha. Ezek pörköltnek valók. Na ma én sertés körömből, csülökből főztem (én krumplival, fogyáshoz alacsonyabb ch tartalmúakat kell tenni bele: lehet paradicsom, paprika, bármilyen tökféle, zeller, karalábé)
Rizses húsnál minimalizáld a rizst, és találj ki valami zöldséget ízesítve ecettel, savanyítva vagy valahogy, ahogy megeszed ugyanis az ember félig zöldségevő :D
Krumpli mehet, ha összesen ez adná a szénhidrát beviteledet, akkor egy kis krumpli, 1 étkezésnyi krumpli miatt (ha az nem 2000 kcal krumpliorgia) akkor még simán lehet fogyni.
Kenyér, hehe, olyan nincs hogy búzakenyér :)
De még kenyérrel is lehet igazából fogyni, ha egészséges vagy, mozogsz és nem eszel túl sokat, összességében, de szerintem megnehezíti a dolgod.
Nem, ez nem mind "hizlal"... Mennyiség kérdése, hízol-e, viszont a zsíros-fehérjés cuccok laktatnak.
Van, aki nem eszik zöldségeket és elvan, nem értem, de utána lehet nézni, én azt tenném, mert aggódnék az egészségem miatt, plusz a zöldség teljesen jó térfogatos kalóriaszegény cucc, fogyásnál hasznos tud lenni, de persze nélküle is lehet. A kenyeret viszont nem ajánlom. A többi felsorolt mehet. Akár szénhidrát- és zsírdúsan is fogyhatsz, bár az nem a legszerencsésebb kombó, a szénhidrátszegény zsírdús sokkal jobb, több szempontból is. De nyilván úgy csináld, ahogy Neked jó, senki nem várhatja, hogy gyötörd magad.
#8: Wow, 12 ezer, az szép. Szeretem az ilyen infókat, ha magamtól eszembe se jutott rákeresni. Én egy ketogénező fickótól/fickóról olvastam egyszer, aki több órát nyomott hegyi kerékpározással, az égeti a kalóriát rendesen. Na az ilyenek ehetnek sokezer kalóriát, az energia 95%-át zsírból éve, egészségesen és hízás nélkül (én se híznék 95% zsírtól, ha keveset ennék, de fehérjehiányom lenne és zöldség se férne kb. semmi).
A párom egy nem izmos 65 kilós enyhe fizikai munkát végző ember, de tálszámra eheti a csokis rizst, napi többször, egyéb ételei mellett, éppcsak fenntartja a testsúlyát... Csak egyes fogyózók képzelik azt, hogy megérintenek egy rántott húst vagy mézes-mazsolás banánkenyeret (az finom :D) s már rakódik le a zsír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!