Reggelire a szénhidrátot milyen formában érdemes bevinni?
Az első étkezésbe diéta alatt nem érdemes szénhidrátot rakni,mert ilyenkor nagyon érzékeny a szervezet a hirtelen vércukor szint emelkedésre.
ezért az első étkezés legyen fehérje zöldség és zsír és 2-3 óra múlva mehet fehérje és némi szénhidrát.
példával.
1.4 tojás paradicsom paprika vagy 20deka sonka paradicsom paprika.
2.zab fehérjeporral vagy hús zöldséggel,rizzsel.
tehát a válasz lényegében a zsír.
a zsír ellát ugyanúgy energiával,de nem emeli az inzulinszintet.
Most lehet, hogy jön valaki aki jól le fog pontozni, de nekem az a véleményem, hogy reggelire simán belefér 1 max 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, sovány sonkával, sovány sajttal, sok-sok zöldséggel. Ennyi nem fog megártani, 1, főleg, hogy reggel, és a napi tevékenységedhez kell az a ch löket. 2, Ahogy kiveszem, a nap további részében nagyon limitáltan fogyasztasz ch-t, szóval edd nyugodt szívvel. Esetleg zabkása, eperrel, kivivel, cukor nélkül. Vagy zabpehely (nem a cukrozott) egy kis joghurttal, gyümölcsökkel. Én ezen az állásponton vagyok.
A zöldségeket eddig ne sajnáld, és délutánig gyümölcsöt is nyugodtan ehetsz többet is akár.
Nem tudom, Neked mennyi szénhidrát kell. Én semmi problémát nem látok abban, ha alig eszel szénhidrátot, nekem direkt jó az, hogy a zöldség és némi olajos mag adja a szénhidrátbevitelem szinte egészét (s délután 2-3-ig kb. sosem eszem, ha mégis, szénhidrát kb. semmi nincs benne). Az fontos, hogy Számodra mi a megfelelő, de abban nem kell hinni, hogy mindenkinek kötelezően szénhidrátot kell ennie reggel...
De ha már eszed, ne gyors legyen. S lehetőleg ne sok, a reggeli alacsonyabb szénhidrátérzékenység miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!