Elegem van aludni se tudok már, szánalmas amit csinálok, de mit tegyek?
Etetnek az orvosok antidepresszánssal,amitől iszonyat módon hízok nem is értem disznóknak miért nem adnak? Attól félek,valamit tönkretett a hormonjaimon is,mert kiszáradt a bőröm folyton ég a gyomrom meg ilyenek. A lényeg,hogy nagyon össze-vissza eszek,de eddig tartottam a súlyom most a hülye gyógyszer miatt,ami étvágyat csinál vagy nem tudom de felszedtem 10kg-ot az amúgyis koca testemre.
Viszont,amint belekezdek az egészséges életmódba átcsap a másik irányba napi 2-3 óra sport,nyúlkaja stb szóval voltam 1,5 éve 56kg mostmeg 74 vagy lehet több rá se merek állni a mérlegre hetek alatt jönnek fel a kilók de nagyon gyorsan nem értem miért?!
Hogyan változzak meg? Milyen étrendem legyen? Paleózni nem szeretnék az nekem nagyon nem szimpatikus nem tudnék olyat tartani,ami ennyire nem tetszik. Viszont újra kell érettségiznem,mert tavaly az is elrontottam és nagyon sokat kell tanulnom,tehát a koplalást el kell felejtenem.
A cigit már letettem,az étrendemen hogy változtassak?
Sírni tudnék mennyire nyomorék ember vagyok,hogy nekem semmi se sikerül. Mit csináljak? ÉTRENDET írjatok..19/L 156centi :(((
"Etetnek az orvosok antidepresszánssal"
És kapsz mellé pszichoterápiát is? Mert ha igen, akkor ott kellene beszélned az étkezési problémáidról is. Ha pedig nem, akkor sürgősen válts orvost, az nem nevezhető szakembernek, aki felírja neked a drogodat, majd kiperdít a rendelőjéből. Étrendet sem itt kérj szerintem, itt nincsenek táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek, a lelkes amatőrök egy beteg embernek sokkal többet ártanak, mint használnak.
Szia!
Kár, hogy a paleó nem jön be neked.. nem értem, az a legalapvetőbb, legnormálisabb alap étrend. Az ember hús és zöldségevő, ez a legalapvetőbb étrend. Meg ha valaki követi a paleo szellemiségét, nem csak étrendben akkor antipszichotikumokat sem használ, mert azt is megtanulja hogy azok rosszak.
Egyébként ezekről is elég sokat írtam ezen a fórumon, mármint a gyógyszerekről. És mások is írtak, de minek, ha folyton vannak emberek akik szedni kezdik?
Milyen étrendet szeretnél tartani? Mit nem szeretsz a zöldségekben? Milyen zöldséget szeretsz?
Mit nem szeretsz az állati táplálékokban? Van olyan húsféle vagy belsőség amit szeretsz?
Miket eszel szívesen?
Első, én táplálkozástudománnyal foglalkozó élelmiszermérnök vagyok, na most akkor írhatok-e étrendet vagy sem?
Nos, ha az egyetemi tanulmányaimra alapoznék, akkor pont olyan baromságokat és káros tanácsokat írnék, mint egy dietetikus. Ennyi értelme van a szakembereknek.
Ha lelkes 'amatőrként' állok a témához, akkor a saját egészségem miatt muszáj volt megfelelő étrendet, legalábbis megfelelő táplálkozási szokásokat kialakítani. Na most ami nekem eléggé gyógytáplálkozás volt meg sok más embernek, de csak 'lelkes amatőrök' mondják el egymásnak, lelkes 'szakértők' meg nem, azzal mi a helyzet? :D
Először is tarts egy rendszert a napod kialakításában. Tarts például rendszert az étkezésedben. Reggel, amikor felkelsz valamit egyél, ne legyen üres a gyomrod. Reggeli lehet tojásfél, egy kis pohár kakaó, vagy amit szoktál enni. Nyugodtan egyél, ne kapkodva. Ülj le, szánj a reggelire 10 perces nyugodt étkezést.
Tízórai legyen gyümölcs, alma, banán,vagy ami éppen van.
Tizenkettő és kettő óra között ebédeljél. Nyugodtan egyél, ne kapkodva. Ülj le, szánj a reggelire 20 perces nyugodt étkezést. Amit megkívánsz, azt egyél, de ne túl sokat. Ez azt jelenti, hogy figyeljed magadat, és ha étkezés közben azt érzed, hogy kezdesz jól lakni, na akkor hagyd abba az étkezést. Így nem veszel túl sok kalóriát magadhoz.
Délután 5-6 között ismét tarts gyümölcsidőt, vagy reszelj le nyers sárgarépát, vagy főzd meg a zöldségeket sósan. Ezekben nincs annyi kalória, hogy hízlaljon.
Ha nem tudol összeállítani egy hétre magadnak receptet, nem baj, mindig, minden nap azt edd, amit éppen megkívánsz. De jó lenne, ha az időpontokat betartanád, akkor lesz egy rendszeresség a napjaidban,a mit aztán követhet más rendszeresség: tanulás, sportolás. Ha te magad nem szánod el magadat, hogy rendbe rakd, akkor más ezt nem tudja helyetted megcsinálni.
Én sem biztos hogy tudom miről beszélek, csak hiszek benne hogy tudom. Ilyen szempontból pont olyan vagyok mint minden más hülye, csak én erre is szoktam gondolni, főleg mostanában.
Azt meg mindenki magában eldönti, hogy tényleg le akar fogyni vagy csak beszélni akar róla, ez már nagyon magánügy. Nem fogadják meg a jó tanácsot, nem is kötelező nekik, ha boldogabban a súlyproblémáikkal (eü. problémákkal) és az emiatt kialakuló állandó komplexusaikkal, ők tudják :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!