Ha reggeli helyett kávét iszom 3 cukorral az jó?
nagy.
egyrészt a cukor miatt, ha már ez fogyókúra rovat, másrészt meg biztos út a gyomorfekélyhez...
2008. aug. 26. 16:44
2/13 A kérdező kommentje:
Nem tudom,nekem nincs fekélyem. S már vagy 15 éve így van.
Igazat adok az előttem szólónak, üres gyomorra nagyon egészségtelen a kávé, lehet hogy majd a 16. évben lesz gyomorfekélyed, vagy ott van már a seb csak nem tudsz róla. Nem akarlak ijesztgetni, de most változtass még, mégha csak egy-két falatka ételt is eszel, az is jó már. A kávézók nagy része éhgyomorra issza a kávéját, régen én is így ittam!
2008. aug. 26. 16:57
Régen én sem tudtam reggelizni, de rászoktattam magam. Időt szakítottam rá, met a legfontosabb étkezésünk. Ugyanígy voltam az ásványvízzel. Nem tudtam csak nagyon keveset inni, egész nap 2-3 dl-t. Elkezdtem "megerőszakolni" magam, mert fontos a napi 2 liter folyadék. Ma már simán megiszom. Ha fontos az egészséget és nem mellesleg jól szeretnéd érezni magad a bőrödben (idősebb korodban is) figyelj rá, hogy reggelizz! Úgy a napod is jobban indul...
2008. aug. 26. 21:07
Ha nem iszol kávét, még jobb!!! Igyál reggelente egy jó nagy pohár langyos / meleg vizet. :D Kítűnő méregtelenítő és a kiválasztást is beindítja.
Most nem vicceltem.
2008. aug. 27. 10:26
6/13 A kérdező kommentje:
Akkor mond meg,hogyan készítesz el két gyereket és férjet úgy munkába menni és oviba meg a kicsivel itthon maradni, hogy ne ess össze az álmosságtól. Mert,hogy én még mindig csak 4-5 órát tudok aludni egy nap. Nekem kell a kávé. a vércukromnak is
Ez biztos neház lehet. De ha tényleg a kezed ügyében van egy szelet kalács, vagy 1 zsömle, bármi, amit eszegetsz reggel miközben csinálod a dolgaidat, közben ihatod is a kávét. Tudom könnyű kívülről tanácsot adni, de ez azt hiszem megvalósítható. Kitartás! Amikor te már alszol reggel mert bagyobbak a gyerekek, akkor jusson eszedbe az idegen ( én :) ) hogy én leszek a te cipődben. :)
2008. aug. 27. 18:15
8/13 A kérdező kommentje:
Igazad van. De az ember a szokások rabja. Míg elkészítem a nagynak a reggeli tejcsit a kicsinek a reggeli tápszert az alatt pont kész az instant kávém. Befelé menet a gyermekszobába meg is iszom. Utána sajna már nincs sok lehetőségem enni. De így,hogy mondod gyak utólag eszem, mert a maradék vajas kenyeret a nagy nekem hagyja a reggelijéből:))) Kívánok neked boldog családot.
A kávét nem javasló vagyok... Beszélj a pároddal hogy osszátok meg a reggeli teendőket, hogy több időd legyen aludni. A gyerekek szendvicsét esetleg előző este is megcsinálhatod... Délután ha van lehetőséged relaxálj!
Én is mindennap korán kelek, 6 ra megyek dolgozni, tudom hogy szar korán kelni. :S
Az is segíthet ha végzel pár perc dinamikus tornát nyitott ablaknál reggel, vagy ha frissen letusolsz langyos vízzel.
Persze tudom semmi közöm, hogy kávézol...
2008. aug. 28. 08:44
10/13 A kérdező kommentje:
Reggel aludni? Meg éjjel. Én csak álmodom.
Ugye neked nincs gyereked?
S ha olvastad volna a fenti kommentem akkor tudnád, hogy a kicsinek nem tudok szendvicset készíteni.
Szóval nálunk a reggel úgy indul,hogy ált előtte már egyszer ébren vagyok 6kor, akkor fordul a másik oldalára a kicsit és iszik( VIZET) Mire elaludnák megint ébred. Aztán mire újra elaludnék ébred a férjem. Őt már nem kell ellássam ,mert az előző ébredésnél elkészítem a reggelijét. Aztán kel a nagyi s és így tovább. Szóval Próbáltál már úgy aludni, hogy éjjel kelsz a kicsihez kb 2 óránként rossz esetben fél óránként, közben mire elaludnál jön a nagy: Anya pisilek anya szomjas vagyok Aztán mire mély álomba merülsz reggel van? Ha tudod milyen ez akkor írd,hogy ne kávézzak.
Kapcsolódó kérdések: