Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 8 hónapja teljesen abba...

8 hónapja teljesen abba hagytam a dohányzást.14 évig dohányoztam. Csak úgy ugranak fel a kilók rám. Valami hatásos fogyókúra módszert ajánlani koplaláson kivül?

Figyelt kérdés
Biztos hogy a dohányzás abba hagyása okozta, mert sose híztam max 1-2 kiló ingázott a testsúlyom, most meg úton útfélen kérdezik hogy terhes vagyok-e....elég kellemetlen. Rám jött 12kiló kb 3 hónap alatt, azt hiszem úgy 2 hónapja már abba maradt a testsúly növekedés, de nem biztos. Nagyon rosszul érzem magam így, rettegek a melegebb időtől mikor már nem húzhatok kabátot fel, amivel takarhatnám magam. Akármilyen tanácsot szívesen vennék, akár itthoni edzéshez aerobik dvd-t, valami bevált könyv amibe leírják jól mit szabad és mit nem enni. Kérem segítő szándékú emberek írjanak.

2015. márc. 24. 22:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A cigaretta rossz hatással van az anyagcserére, jelentősen rontja a tápanyagok felszívódását, ehhez jön még az orális kényszer, megszokja az ember, hogy van valami a szájában. Sokat rágóval helyettesítik, aminek az édesítőszere hashajtó hatású, ezért nem tapasztalnak székrekedést, sőt irdatlan hasmenésük lesz. Próbálj többet rágózni, az megoldja a székelési gondjaidat, illetve egyél több rostot, zöldséget, gyümölcsöt, hogy a bélműködésed helyre jöjjön.

Alapjaiban kell az étkezéseden változtatnod, mert amennyit eddig ettél, annak az energiának kisebb %-a hasznosult.

Tovább rontja a helyzetet, hogy a cigaretta csökkenti az étvágyat is, ezért leszokás után éhesebbnek érzik magukat az emberek.

Az egész étkezésedet újra kell értelmezned, nem időszakos diétára van szükséged.

2015. márc. 25. 11:10
 12/14 A kérdező kommentje:

Jaj :( Az ember azt hinné túl van a nehezén mikor eltelik a 2. hét cigi mentesen, és örülök magamnak hogy egyszer sem csábultam el, pedig irtó nehéz volt, pláne úgy hogy a család többi tagja közbe pöfékelt körülöttem. De sajnos kiderül, hogy a neheze hátra van....

kedves utolsó!Köszönöm válaszod, nagyon hasznos volt. Sajnos sejtettem, hogy ilyenek állnak a háttérben. Igyekszem,

2015. márc. 25. 14:06
 13/14 A kérdező kommentje:
A rágó nagyon jó ötlet, köszönöm!Eszembe se jutott. Mikor hiányom volt mézes negrot kaptam be, de a rágó a bélműködés miatt tényleg sokkal jobb lesz.Köszi!
2015. márc. 25. 14:08
 14/14 anonim ***** válasza:
Csak ne vidd túlzásba, mert nem tudod, mitől van hasmenésed:)
2015. márc. 25. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!