Ha plusz kalóriát viszel be a szervezetedbe tuti a hízás?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy én pl odafigyelek mennyit és mit eszem, gyakran eszem keveset, sok vizet iszom, napi mozgás is megvan. Szóval ha minden rendben van akkor is ha mondjuk egyik nap 500 kcal-val többet eszik az ember azonnal raktározza is a szervezet? Hogy működik ez? Annyiféle véleményt hallani. Amúgy ha túllépem véletlenül a kalóriakeretemet akkor se sütivel szoktam, hanem egészséges kajákkal.2015. márc. 24. 08:16
1/6 anonim válasza:
Én még sosem híztam, pedig eszem, márpedig annyit amennyi jólesik. Elméletileg átléphetem a kereteimet, főleg mivel szeretek zsírosan enni. Inzulinválasszal járó kajáknál viszont figyelek, időnként eszem némi rizst, de alapvetően cukor-keményítő inkább kevés nálam. Általában a fehérje sem olyan magas (vannak inzulinogén aminosavak)
2/6 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jól hangzik. Az ilyen kajákkal én is vigyázok, de olyan jó lenne már abbahagyni a kalóriaszámolgatást, lassan belekattanok! :P
2015. márc. 24. 08:29
3/6 anonim válasza:
Hagyd abba. Nyilván ha olyan testalkattípus vagy akkor nem kell túlzásba esni. De ha nem cukrozik-lisztezik valaki, főleg zöldségeken meg alacsony inzulinválaszú húsokon (zsíros húsok, belsőségek) nem tudom hogyan lehet hízni, direkt zabálás nélkül.
4/6 anonim válasza:
Ez attól is függ, hogy milyen a testalkatod. Ha hízásra hajlamos vagy egy tál salátától is hízni fogsz. De ha nem akkor ehetsz annyit amennyi beléd fér akkor sem fogsz hízni. Szóval mielőtt elkezdenél mértéktelenül zabálni gondold ezt végig, nehogy meglepi legyen a végén plusz kilókkal!
5/6 anonim válasza:
Azért egy hangyaf@asznyival talán ici-picit árnyaltabb az emberi test biokémiája, hormonrendszere és a hízás-fogyás téma is.
6/6 anonim válasza:
Ahhoz, hogy elkezdjen komolyan raktározni a szervezeted, folyamatos kalóriatöbbletre van szükség. A raktározási folyamat sem egyik napról a másikra történik, ahogy a fogyás sem.
Mostanra már gondolom beléd rögzült, hogy miből mennyi hány kcal, szóval tartsd magad nagyjából az adagokhoz. Úgy állítsd össze a napi étrended, hogy nagyjából meglegyen a kellő mennyiség. Nem baj, ha túl léped és az sem baj, ha deficitben vagy. Sőt az sem baj, ha ezek a napok/időszakok váltogatják egymást. Pl. egy-két nap habzsi-dőzsit mindenképpen kövessen két-három nap deficites nap. Azonban arra figyelj, hogy ne legyenek azért túl nagy kilengések egyik irányba sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!