Én értettem valamit félre, vagy csak szerintem nem stimmel ez az összetétel?
A csomagolás szerint 100 grammban van 275 kcal.
Fehérje: 48*4 = 192 kcal
CH: 18*4 = 72 kcal
Zsír: 18*9 = 162 kcal
192+72+162 = 426 kcal
Nekem van itthon Nature Cookta szezám lisztem és arra is 275 kalóriát írnak, csak
fehérje 28 gramm
ch 18
zsír 17
Így kb-ra akkor jön ki a 275, ha a ch-t (rostot) nem számolom bele.
Bár nem egészen értem, mert a teljes szezámpehely értékei:
633 kalória
fehérje 24,3 gramm
ch 8 gramm
zsír 56 gramm
(ez oké, mert kijön a 633)
Gondolom ebből készül a liszt úgy, hogy kisajtolják az olajat. A fehérje és Ch marad.
Ha kinyomkodják az olaj nagy részét, akkor nem maradhat 100 gramm lisztnek a fehérje tartalma 28 gramm, a 48 már reálisabb érték.
Akkor ez azt jelentené, hogy 100 gramm teljes pehelyből 50 gramm liszt készült. Ez Ch-val is stimmt.
Ez 50 gramm veszteséget jelent ami ugye mind az olaj. Tehát 56-50 gramm, azaz 6 gramm olaj maradhatott 50 gramm lisztben. 100 grammban 12 gramm zsírt jelentene.
Tehát a liszt értékei
48 feh
16 ch
12 zsír
kellene legyenek.
Így sem jön ki, de ha a Ch nem számolod bele, akkor 300-ra jön ki a kalória.
Csontra akkor jön ki a 275 ha 24 gramm fehérjével, 18 gramm szénhidráttal és 12 gramm zsírral számolnál. De ez a lisztre biztosan nem jó, mert nem lehet ugyan annyi a fehérje tartalma, mint a szezámpehelynek, amikor a lisztnek fajlagosan nagyobb kell legyen a fehérjetartalma a zsírból származó tömegveszteség miatt.
A 426 viszont biztosan sok, mert a teljes pehely 633, és ebből lejön egy rakás olaj, kevesebb kell legyen. A fele nagyjából reális szerintem.
De valami biztosan el van írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!