Milyen étrenddel tudnék lefogyni?
Mert 10 kilót szeretnék leadni nyárra és az lenne a kérdésem hogy milyen étrenddel tudnék leadni 10 kilót.Vagyus hogy mit egyek és mikor.
A válaszokat előre is köszönöm.
Hm, 10 kiló ennyi idő alatt az elég reális (szerintem), jó esélyeid vannak.
Ha fogyasztasz húst, akkor lehetőleg csak csirkét és ne panírozd, ne merítsd bele olajba.
Egyél minél több zöldséget, ha rizst eszel akkor barna rizst, a tésztát egyáltalán nem ajánlom, mert nem laktat eléggé.
Ha kenyeret nem akarod kiiktatni akkor barna vagy graham kenyér.
Édesség, rágcsa helyett gyümölcs.
Italnak vagy víz, vagy cukrozatlan tea (gyümölcslé nem jó).
Lehetőleg ne panírozz zöldségeket se és semmit ne egyél ami úgy készült hogy belemerítették az olajba. Kevés olajon sütés az oké, hogy ne égjen oda az étel, de meríteni tilos.
Ezek nem túl drasztikus dolgok, bár kell egy pár hét mire megszokod, de szerintem ezek a legalapvetőbb dolgok, ha nem akarsz túl mániákusan fogyókúrázni.
Ne hallgass semmiféle idióta diétákra, maradja az egészséges dolgoknál és ennyi.
A mozgással jelentősen felgyorsítod a dolgot, úgyhogy heti 3-4 nap kellene mozogni. Ha nagyon utálod, akkor is egy 20-30 perc kellene, ez lehetne egy 20 perces zumba (nézd meg youtubeon vagy valahol, hátha feltöltötték) vagy akár futás ha bírja a lábad, aerobik.
De ha mást nem akkor ha nekiállsz táncolni zenére az is számít, csak mozogj.
és még valami: víz víz víz! Ha úgy érzed kezdesz éhes lenni, előbb igyál 2-3 korty vizet mert sokszor nem is éhes az ember csak szomjas.
Ha viszont még utána is éhes vagy akkor egyél. A koplalás a lehetős legbutább fogyókúra/diéta.
Első vagyok, még lemaradt: ha mégis akarsz enni kis édességet vagy valamit, vagy esetleg ajándékba kaptál, akkor oszd be úgy hogy egy napra csak keveset eszel belőle és lehetőleg délelőtt hogy a nap folyamán valamennyit lemozogj belőle.
Lefekvés előtt minimum egy órával már ne egyél (és előtte is csak valami könnyebbet), mert az alvás közben az agy pihen és feldolgozza a maradék napi "teendőjé", de ha még adsz neki kaját akkor este míg alszol akkor azzal kell szenvednie, ami már sok neki így el fogja tárolni egy részét(=súlyfelesleg).
Meg bármikor amikor eszel, ne edd tele magad soha, mindig addig egyél (lassan!), amíg érzed az éhséget, mikor már nem érzed annyira, akkor hagyd abba az evést. Később is ráérsz enni. Inkább többször keveset.
Persze ha olyan helyzetben vagy hogy tudod előre hogy nem lehet lehetőséged enni, mert mondjuk tilos vagy valami, akkor talán mégiscsak érdemes kicsit "betárazni", nehogy rosszul legyél, de csak óvatosan.
És soha ne koplalj!
Visszaolvastam amiket írtam. Utólag bocsánatot kérek a pocsék gépelésemért és néhol béna fogalmazásomért, kicsit siettem.
Amit az agy éjszakai tevékenységéről írtam annak van tudományosabb megfogalmazása is, de az nem az erősségem, ha érdekel, google-ban biztos megtalálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!