Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen étrenddel tudna a...

Milyen étrenddel tudna a férjem lefogyni?

Figyelt kérdés

10 kg plusz van rajta nagyjából, szeretné leadni.

Megkért, hogy "fogyókúrás" ételeket készítsek, viszont ezzel hadilábon állok, mert soha nem ástam magam bele a témába. Ha 1-2 kg felszaladt, akkor kicsit csökkentettem az adagjaimon, többet mozogtam és máris visszaálltam.

Tudna valaki segíteni, hogy milyen ételeket főzzek?

2012. aug. 19. 21:14
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha hajlandó megenni olyankat is, ami NEM húsból áll, akkor semmi akadálya.

Lehetöleg sok zöldségfélét fözz, illetve ha kehet, nyersen készits belöle salátát (nem savanyúságként, hanem a zöldségeket valamilyen dresszinggel összekeverni és kevés hússal, sajttal, tojással komplett ebédben/vacsorának adni), lehetöleg ne sok tésztát, rizst, krumplit, kenyeret köritésnek, hanem párolt zöldségeket, a zsiradékokat erösen csökkenteni, minél kevesebb félkész/kész terméket használni, naponta ha´rom fö étkezés mellett néhány kisebbet közbeiktatni (gyümölcs, saláta, stb).

A lényeg, hogy a zöldségek laktatnak, és kevés kalóriát tartalmaznak, ezért sokat lehet belölük enni, és közben mégis fogyni. (Természetesen a "jó alaposan berántott" fözelékek nem ide tartoznak)

2012. aug. 19. 21:21
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem kell homlok egyenest mást főznöd, csak máshogy. Például a zsírban /olajban sült ételek helyett sütőben süsd meg, kevés zsiradékon vagy párold. Naponta többször egyen/egyetek keveset és lassan felszívósó szénhidrátot fogyasszatok, mert a gyorsan felszívódó (pl fehér kenyér) hirtelen felemeli a vércukrot, majd hirtelen leesik és még éhesebb lesz 1 óra elteltével, mint volt.

És több mozgás :)

Sok sikert!

Nekem így sikerült baba mellett vizsgaidőszakban (közben egyetemre járok) 10 kilót leadnom.

2012. aug. 19. 21:24
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is páromat le kellett fogyasztanom már egészségügyi szempontból, szerencsére ő is belátta és hajlandó volt megenni és mondta hogy ízlik neki, finomak:)

reggelire vettem aszalt gyümölcsöket, kisebb és nagyobb szemű zabpelyhet, szezám és tökmagot és tettem mazsolát is egy nagy befőttes üvegbe ezeket összekeveretem és reggekinek ebből szeded egy müzlistálkácsit majd zsírszegény tejjel vagy joghurttal kínáltam neki és mellé még valami idénygyümölcs utána hogy rágcsáljon, pl mosz szeletekre vágott almagerezdek, szilva, barack, vagy érik már a kertben a szőlő abból szoktam neki szedni:) de hogy ne legyen uncsi másnap hidegtálat kap, ezen szerepel sonka, sovány sajt szeletek, főtt tojás karikák, mellé uborka, paradicsom, paprika, magvas rozs cipó

harmadik nap körözött és paradicsom, negyedik nap tojáskrém, ötödik nap zöldséges rántotta, hatodik nap zabkása fahéjjal, hetedik nap tonhal saját lében paradicsommal, tönkölykenyér

evések között ha éhes gyümölcsök

ebéd

leves-ez eltelíti

zöldség betétnek hús vagy májgombóc tészta helyett

ragulevesek, tojásleves, pulykából gulyásleves, gyümileves

második fogás főként zöldséges

köret kvesebb rizs, köles, árpa, főtt krumpli, több nyers, párolt zöldség, mártás

feltét husok, halak-párolva főzve, lényeg hogy nem bő olajban, pörköltek soványabb husokból, kevesebb olaj, több zöldség, tokányok, sült, tepsis csirke bőr nélkül, csíkozott csirke, pulykamell zöldségekkel, darálthússal töltött zöldségek, főtt tojás, tükörtojás főzelékkel-pl spenót

egytálételek rakottételek joghurttal és sovány sajttal, pulyka vagy sovány sertés darálthúsból

töltött paprika, fűszeres bazsalikomos paradicsommártás húsgombóccal, főtt krumplival

rizseshús, rizottók

paprikáskrumpli virslivel, sonkával

tojásos-sonkás lecsó

uborkasaláta, csalamádé, paradicsomssaláta, uborka, cékla

uzsonna görögdinnye vagy sárgadinnye mostanság

vacsora általában ami marad az ebédről csak kevesebb főleg krumpliból, rizsből, vagy rántotta paradicsommal, sült cukkini sajttal, sonka vagy sajt körözöttel töltve, töltött tojás stb mi 6 fél 7 felé szoktunk vacsorázni

8felé pedig túró, fahéj, joghurt vagy kefyr elkeverve hozzá alma, barack vagy szilva

emellett kirándulunk, biciklizünk, sétálunk

teljesen bevált

2012. aug. 19. 21:47
 4/7 A kérdező kommentje:

Létezik sovány sertés? Eddig ami sertéshúst láttam, mind zsíros volt. Ez melyik része a disznónak?

Köszönöm az eddigi ötleteket mindenkinek!

2012. aug. 19. 22:02
 5/7 anonim ***** válasza:

sovány sertéskaraj

sovány darált sertéshús

2012. aug. 19. 22:36
 6/7 A kérdező kommentje:

Egészséges kajákat ettünk eddig is (minél kevesebb iparilag finomított étel, sok zöldség, gyümölcs.

Ami talán kalória szempontjából nem lehetett olyan jó, az bizonyos ételek zsiradék- vagy szénhidráttartalma. Rakott krumpli, töltött paprika - pl az ilyen ételek tudtommal nem épp kalóriaszegények.

Sok zöldséget és gyümölcsöt is eszünk nyersen, de mellette sok olyan étel is van, ami kalóriadús lehet.

Jómagam 50 kg vagyok, ő most 80 (ami kevésnek tűnhet, de nagyon alacsony, neki a 70 kg jelentené a normál testalkatot). Én már ráálltam a kistányérról étkezésre, mert néha lustább vagyok újra szedni, mint amennyire éhes maradok az első tányér után.

Mondjuk rohangálós munkája van, így ételt melegíteni a kocsiban nem tud, ezért eléggé széttagolódik az étkezése reggelre és estére - vagy amikor már olyan éhes, hogy nem bírja tovább,akkor ami a közelben van éppen.

Húsbevitel nagy része szárnyasmell (combot ő nem szereti, nekem meg mindegy), egy-két étel van csak, amit nem lehet szárnyasból elkészíteni, az van sertésből vagy marhából.

A gond talán az lehet, hogy 1-2 kg-nál még neki se tűnt fel, a felhalmozódott plusz 10 kg-ot meg már nehezebb lefaragni, mintha kevés pluszsúlyt kellene leadni.

Nekem az jól bevált, hogy az ideális súlyom 48-50 kg között van, ha a kerek 50-et elérem, vagy minimálisan túllépem, akkor csökkentek az adagjaimon, az édességeket teljes mértékben hanyagolom. Ez néhány nap alatt rendezni szokta a súlyomat, komolyabb fogyókúrára ezért nem kényszerültem még.

2012. aug. 20. 11:00
 7/7 anonim ***** válasza:

rakottkrumpli

egy sor főtt krumpli, egy sor főtt tojás, egy sor hagymakarikák, fűszer, joghurt, egy sor főtt krumpli, egy sot főtt tojá egy sor sonkaszeletek, egy sor paradicsomkarikék,joghurt, fűsze, sovány reszelt sajt

töltöttpaprika

rizs, fűszer, tojás, sovány sertés darálthús

paprikába töltve

fűszeres bazsalikomos paradicsommártás vagy

édesítőval vagy kicsi cukorral

2012. aug. 20. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!