Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem fogynak le az emberek?

Miért nem fogynak le az emberek?

Figyelt kérdés

Azt figyeltem meg, hogy egy csomó ember kövér maradt körülöttem. Rengeteg ismerősöm van akik kórósan kövérek, tehát 20-30+ kg van rajtuk. Itt főleg olyanokról beszélek akik kiskoruktól kövérek. Kapásból 3-4 olyan korombélit (19-20-21 évesek) ismerek akik baromi kövérek, miért nem fogynak le? Látom rajtuk, hogy zavarja őket még sem fogynak le. Lány ismerőseim, az egyik a volt osztálytársam és emlékszem már általánosban is diétázott, annak ellenére még most is kövér. Van egy idősebb ismerősöm, ő olyan 30 éves kb. és ő is már kiskorától kövér, még sem fogy le. Volt évfolyamtársam, legalább egy tucat ember van és még sem csinálnak semmit.

Egyetlen egy embert ismerek aki lefogyott, nem értem. Miért élnek kövéren?

2015. jan. 20. 00:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
48%
Sok oka lehet, van aki elfogadja magát, beletörődik. Van aki igénytelenség miatt, akinek nincs ilyen baja elvileg sosem fogja megérteni. Nekem sincs efféle problémám és én is így tartom, hogy a kövérek egyik felfogásból számomra igénytelenek, emrt nem tesznek érte. De lehet, hogy csak az én jó genetikám mondatja belőlem. Franc se tudja. :D De nem hinném, hogy neked kéne osztani az észt. Én sem szólom le őket neked sem kéne. :D
2015. jan. 20. 00:33
 2/16 anonim ***** válasza:
97%
mert az ország 80%a minimálbéres a hús drága nekik,zöldséget elvből nem esznek,a kenyér tészta meg a többi szemét kaja olcsó és szeretik is.
2015. jan. 20. 00:35
 3/16 anonim ***** válasza:
83%

Mert baromi nehéz, de ezt csak azt tudja igazán aki kövér/kövér volt.

Nem tudhatod hogy ki miért kövér, lehet betegség is.

Genetika...van ki hízékonyabb van aki nem.

2015. jan. 20. 00:36
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
1 vagyok+ amit a 2. mond. Olcsó is szeretik is jó van az úgy. De jó, hogy étel allergiám van és nem ehetek kenyeret meg ilyen szemetet. Inkább gyümölcsre költöm azóta azt a pénzt. Kicsit drágább, de kibírom. :D Egyfajta életmód váltásnak is felfogható. :D
2015. jan. 20. 00:42
 5/16 anonim ***** válasza:
84%

Gondolom te se küszködtél még soha túlsúllyal...

Én olyan vagyok aki nagyon könnyen elhízik. Úgy 5 évet leszámítva mindig volt rajtam 10 néha 20 kiló felesleg és egyedül úgy fogyok le, ha csak húst és zöldséget eszek ami baromira idegesítő (mert nem a kedvenceim), főleg hogy az utcán szembejövő emberek többsége vékonyak és péksüteménnyel a kezükben látom őket persze azok az emberek nem híznak el...ált. suliban a gebe vékony barátnőm csodálkozott azon, hogy ő 4 szendvicset vitt suliba én meg egyet és hh az nekem elég persze hogy én voltam a dagadt. Egyetemen barátnőkkel én vizet iszok gyümölcsöt eszek, ők kólát isznak és fornettit esznek, persze én vagyok a dagadt nem ők.

Az előző pár évemet abban a felfogásban éltem hogy lesz*rom inkább finomakat eszek (ami nem állandó chips, üdítők süti-csoki meg gyors kaja zabálásban merült ki amitől megérdemelném hogy elhízzak) fel is ment 20 kiló, most jutottam oda hogy inkább lefogyok. Bár nem panaszkodom hogy nem megy pontosan tudom mit kell tennem és ennem de akkor is idegesítő hogy más a régi étrendemmel meg még rosszabbal normális súlyú. Többnyire ettől a frusztrációtól maradtam mindig kövér

De vannak olyanok akik lusták akarat gyengék és mindenben csak a kifogást keresik

2015. jan. 20. 01:30
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Változó. Valaki lustaságból. Valakinek betegség okozza, esetleg valamely gyógyszer. Sok oka lehet. Ezt tőlük kéne megkérdezni.

Én csak anyumat ismerem ezzel a "jaj, fogyni kéne" szöveggel. Hónapok, sőt évek óta ezt mondja, rajta tényleg van 25 kg felesleg, de egyszerűen nem tud ellenállni az evésnek, meg azt mondja, hogy bármit csinál, olvas, filmet néz, valamit muszáj ropogtatnia közben. Hiába adtam neki tanácsot, hogy akkor inkább rágózzon.

De általánosban ismertem egy lányt, aki ovis kora óta már túlsúlyos volt, őt is zavarta, de hiába kért orvosi segítséget, szigorú diétán volt, rendszeresen járt mozogni, mégse fogyott, mert a pajzsmirigye meg a mája nem volt egészséges.

Szóval számos oka van, valakit tényleg zavar és még irigykedik is a vékonyakra, de az evést annyira szereti, hogy inkább azt választja és kövér marad.

2015. jan. 20. 03:20
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Valójában egyedül csak arról van szó, hogy a szokásokat nehéz megváltoztatni, ha nincs rá kényszer. Az étkezési szokásokat is. Meg ennél sokkal kisebb dolgokat is.

Én például soha életemben nem voltam túlsúlyos, mert egyszerűen olyanok az étkezési szokásaim, hogy nem szoktam többet enni a kelleténél, sőt, gyakran koplalok, és ez nem okoz problémát a számomra.

Viszont vannak helyette más rossz szokásaim, amelyek mások szerint kreténségek lennének.

Aki kövér, az jó eséllyel még gyerekkorában alakította ki (a szülei segítségével) a rossz étkezési szokásait, és aztán úgy maradt.

Ja, egyszer én is hízásnak indultam: amikor olyan párom volt, akinek mások voltak az étkezési szokásai, és állandóan csipszet, Nutellát, cukros kólát meg mindenféle finom, kalóriadús kaját hurcolt haza. Mellette én is elkezdtem felszedni pár kilót. Aztán mikor szakítottunk, és visszatértem a saját étkezési szokásaimhoz, akkor visszatért a régi testsúlyom is, anélkül, hogy bármi különöset tettem volna az ügy érdekében.

2015. jan. 20. 03:21
 8/16 anonim ***** válasza:
Mert ez nem olyan egyszerű, hogy csettint az ember, és lefogy.
2015. jan. 20. 06:11
 9/16 anonim ***** válasza:
49%
40 kiló felesleg van rajtam. Nagyon fiatalon kezdtem magas hormontartalmú fogamzásgátlót szedni, ami hazavágta a hormonháztartásomat. Ennek kezelése 20 ezer lenne havonta. Emellett ilyen testsúly mellett már a szív is el van hájasodva, és az ízületek is tropák. Sportolnom emiatt az első félévben csak úgy szabadna, hogy személyi edző mellett, egyénre szabott edzéstervvel. Ez olyan 30-40 ezer lenne havonta. Devizahitelem van, gyereket nevelek, nem keresem hülyére magam. Így is oda kell figyelnem, mire költök. Egyszerűen nem tudok havi 50-60 ezret kiadni azért, hogy lefogyjak. És akkor még nem is számoltam azt, mennyivel drágább az egészséges táplálkozás! Egy paprikáskrumpli kolbásszal, galuskával egy ezresből kijön, max ezerötszáz, és két ebédre jól lakunk belőle! Egy 3 fős családnak egészséges, laktató ételt 2 ebédre sose hozol ki ennyiből! Mindemellett nem eszek sokat, kb 1500 kcal/nap. De a szervezetem nem úgy égeti, mint kellene.
2015. jan. 20. 07:13
 10/16 anonim válasza:

Elsősorban azért mert nehéz. Én ugyan sose küzdöttem ilyen problémával de elég sokat olvastam a témában az egyetemen. A kérdés egyik kulcsát abban látom amit írtál, hogy már gyerekként is kövérek voltak. Sajnos ez úgy működik, hogy a gyerekkori súlygyarapodásnál megsokszorozódik a zsírsejtek száma míg felnőttkori hízásnál csak a meglévő zsírsejtek mérete nő így aki már gyerekkorban elhízott annak jóval nehezebb lesz leadni a súlyt. Illetve a tested egy ideális testtömeg fenntartására törekszik és ha elég sokáig vagy elhízva akkor a szervezeted ezt a súlyt regisztrálja standard ként és igyekszik ezt tartani.

Azzal a hozzáállással azért én óvatos lennék, hogy betegek, persze van olyan is de nagyon kis százaléka a problémának. Nagyon sokan mentegetőznek azzal is, hogy az orvos azt mondta rossz a hormonháztartásuk na de mi volt előbb? A zsír ugyanis hormonokat termel így sokszor maga az elhízás okozza a betegséget és nem fordítva.

Mind ezeket egybe véve én nem akarom őket mentegetni mert igen is meg lehet csinálni, le lehet fogyni de elismerem, hogy rettentően nehéz lehet amikor a saját tested ellen kell küzdeni.

2015. jan. 20. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!