Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Aki kicsit jártasabb a diétákb...

Aki kicsit jártasabb a diétákban, testépítésben az ránézne erre az étrendre, hogy ez jó?

Figyelt kérdés

Elég nagy túlsúllyal rendelkezem (kb. 130kg a 175cm mellé) és szeretnék diétázni, természetesen mellé testmozgást is végeznék, (minden nap 40-45perc séta estefelé) és szeretném ha eredményes lenne. Ezt az étrendet állítottam össze magamnak, ez szerintetek megfelel számomra?

1, étkezés: 50gr rizs+ 160gr csirkemell

2, 140gr csirkemell+ 200gr zöldség

3, 140gr csirkemell+200gr zöldség

4, 160gr csirkemell+100gr rizs

5, 160gr csirkemell+100gr rizs

6, 140gr csirkemell+200gr zöldség

Összesen: 900g csirkemell, 250gr rizs, 600g zöldség

(Multivitamint szedek és kókuszzsírral főzök.)

Nem vagyok testépítő, és nem is szándékozom az lenni, csak valamilyen tartható, eredményes, és egészséges diétát próbáltam összeállítani, és valószínűnek tartom hogy tőlük eredményesebb tippeket lehet tanulni mint a Kiskegyedből :) Nem megbántva az olvasókat természetesen.

2015. jan. 14. 18:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Jó, majd ha nem fogsz, akkor kevesebb szénhidrát legyen.

Tömegelés alatt én is meg szeretnék tudni ennyi húst enni! :D

2015. jan. 14. 18:38
 2/12 Lipton. ***** válasza:
100%

Nem rossz!

Fehérje mennyiség megfelelő, viszont a szénhidrát mennyiséget kezdhetnéd akár kicsit többről is mondjuk 260 grammról, de ezt úgy sem tudod pontosan belőni, hogy mennyi az ideális, ez majd diéta közben fog kiderülni, hogy csökkenteni ill. növelni kell rajta.

Kezdheted magasabbról, aztán ha úgy érzed, nincs meg a heti 0.5-1 kg fogyás akkor csökkentesz. Ha többet fogysz akkor emelsz rajta, ki kell tapasztalni. Először mehetne kb 260 gramm szénhidrát, amit 400 gramm tesz ki, de ezt a mennyiség nem muszáj, hogy mind rizsből álljon.

Amugy pl: basmati rizs is jó.

Figyelj a zsírbevitelre is, kellenek telítetlen zsírok is, pl lenmagolaj.

2015. jan. 14. 19:00
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nagyon egyhangú. Én reggelire sós zabkását ennék 2 db főtt tojással, paradicsommal vagy paprikával.

3. étkezéshez enném a rizst 5. étkezéshez csirke+zöldség, 6. étkezés sovány túró.

2015. jan. 14. 19:02
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Uuu ahogy végigolvastam megutáltam a csirkemellett xD Szerintem kicsit változatosabbá tehetnéd ha nem bodybuilder akarsz lenni

Rakhatnál bele egy kis gyümölcsöt, magvakat, egy szelet tk kenyeret, párolt halat vagy akármit (na jó diétás akármit) szerintem így nagyon hamar megundorodnál a csirkemelltől

2015. jan. 14. 19:07
 5/12 Lipton. ***** válasza:
100%

Ja, azt nem írtam, hogy más ételekben is van fehérje.

Tojás, túró, hal, pulykamell stb...

2015. jan. 14. 19:33
 6/12 anonim ***** válasza:
52%
omg :D azt ugye nem hiszed hogy napi 250g izmot beépítesz? mire ez a sok hús? :D
2015. jan. 14. 19:44
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, fehérjét épít be esetleg, azt kérte, hogy olyan írjon, aki jártas a témában, ha értenél hozzá tudnád, hogy mi az az izommegtartás és mik a feltételei.
2015. jan. 14. 21:12
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! :)

A csirkemellel kapcsolatban a fűszerekkel próbálok majd játszani, esetleg változatossá tenni az elkészítést. Halból, túróból,tojásból jóval többe jönne ki a fehérjemennyiség, esetleg kiegészítőként, időnként helyettesítve gondoltam rájuk. A zabpelyhet sajnos nem bírja a gyomrom, így marad a rizs. Tápkiegeket kerülni szeretném egyelőre. Nem mintha károsnak tartanám őket vagy ilyesmi, egyszerűen csak megpróbálok a természetes dolgoknál maradni. Heti 1-1,5 kg mínusznak már nagyon tudnék örülni :)

2015. jan. 14. 23:06
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Heti 0,5-1kg-ot lőjj be, egyébként a táplálék kiegészítő is természetes. :)
2015. jan. 15. 06:40
 10/12 Lipton. ***** válasza:
100%

Igen, a tápkiegek. teljesen természetesek, bebszna ha nem lennének azok.

Aztán majd írj, hogy sikerült-e fogynod!

2015. jan. 15. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!