Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mivel tudom helyettesíteni a...

Mivel tudom helyettesíteni a cukrot?

Figyelt kérdés
Kipróbáltam már rengeteg édesítőt. Mesterségest, természetest, de mindegyiktől rosszul vagyok. Attól az undorító utóíztől hányingerem van. Pl beleettem egy házi joghurtba, amiről nem tudtam, hogy édesítőszerrel van készítve. Két falatot ettem, de egész nap éreztem azt az utóízt, böfögtem fel folyamatosan és öklendeztem tőle. Segítsetek kérlek! Csak az édes ízek kizárása az életemből a megoldás?? Köszi!
2015. jan. 11. 00:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
A cukor az egészséges. Persze normálisan, nem eltúlozni. Én már régóta nem hiszek az ilyen töketlen, hazug reklámokba. A szervezetnek szüksége van a cukorra, sóra, mindenféle természetes anyagra. Vagy egyél mézet. Azt hogy a cukrot a reklámokba nem javasolják , az elég káros. Azóta mióta megy ez a cukor ellenes kampány, van annyi beteg elhízott ember hogy azt se tudja hogy fogyókúrázzon. Az olajjal is úgy jártunk. Mikor bejött rögtön káros lett minden féle zsír. El is híztak az emberek rendesen. Azóta már kezd vissza jönni a zsír is. A mangalica zsír egészségesebb mint bármilyen olaj.
2015. jan. 11. 07:14
 12/22 anonim ***** válasza:
0%
6. Ezt honnan veszed hogy egészségtelen? Normálisan nem az. Csak ha ész nélkül egész nap azt zabál valaki. Vagy veder számra issza a cukros üdítőket. Normálisan semmi baj nincs vele. Csak ezt a sok hülye reklámot azok találták ki, akik mást is elakarnak adni.
2015. jan. 11. 07:29
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Tévedsz kedves utolsó! Nem önmagában a cukorral van a legnagyobb baj, hanem azzal, hogy már a szartól a repülőig minden tele van pumpálva vele. Már nem (csak) az számít, hogy kockacukrot dobsz a kávédba, és az fehér e vagy barna, vagy épp milyen pótló, hanem az, hogy iszonyatosan sok cukrot megeszünk/iszunk anélkül, hogy tudnánk róla, szóval amikor nem direkt te magad rakod az ételedbe vagy italodba. A felvágottaktól kezdve a mustáron keresztül szinte mindenben van több-kevesebb cukor, így tonnaszám eszünk cukrot, anélkül, hogy akarnánk.
2015. jan. 11. 07:29
 14/22 anonim ***** válasza:
46%

Xillitolt próbáld ki, illetve szokj le az édes ízről, ez a legjobb.

Édesítőszeres joghurt elméleti szinten miért lenne jobb, mint a cukor?

2015. jan. 11. 08:16
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Első körben a "láthatatlanul" bevitt cukrokat kéne csökkenteni, majd korlátozni az édesebb dolgokat, cukrozást, az ízlelés ugyanis hozzászokik az ízekhez, így növelni kell az adagot, ha édeset akarsz érezni.
2015. jan. 11. 08:31
 16/22 anonim ***** válasza:

A cukorral igenis baj van!

Termeszetes formaban oke, es valamennyire szuksege van a szervezetnek, de ennek sokszorosat viszi be naponta egy atlag ember, anelkul, hogy tudna rola.

Nem csak a cukors udito a karos, az mar csak a nagyon extra, amire aztan tenyleg semmi szukseg nincs.

Ha fogyasztasz gyumolcsot, abban is van termeszetes cukor, abban a formaban es annyi eleg is a szervezetednek.

De emellett az tudni kell, hogy a szenhidrat (azaz feher kenyer, minden pekaru, teszta, feher rizs) ugyanugy cukorra alakul at a szervezetben.

Emellett sajnos minden tele van nyomva cukorral, olyan elelmiszerek is, amiknek nem kene.

Igy ha osszeszamoljuk, hogy mennyit eszunk ezekbol egy nap - feher kenyer, peldaul lekvar, joghurt, teszta, egy kis nasi, edesseg, maris boven megvolt a napi cukoradag.

Igy aki teheti, legalabb ha otthon keszit egy sutemenyt, kavet, teat, abba megeri valami termeszeteset, cukormenteset hasznalni.

Mert nem is az elhizassal van itt a fo problema, nem az a cukor egyetlen karos hatasa a szervezetre nezve.

2015. jan. 11. 09:32
 17/22 anonim ***** válasza:
Nincs szüksége cukorevésre a szervezetünknek, kis mennyiségben sem. Ez biológiai alapvetés.
2015. jan. 11. 10:01
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Ki fogom próbálni a javaslatokat!

Fogyás és egészségesebb táplálkozás miatt szeretném minimálisra csökkenteni a cukrot az életemben. De sajnos el vagyok rontva, a kávét 3 kanál cukorral iszom..és napi 3-4et, ami meglátásom szerint rengeteg. Plusz még hozzájön az a ch mennyiség amit a többi ételben eszek..ne csodálkozzak, hogy hízok és esetleg hatása van az egész egészségemre is..

Köszönöm mégegyszer az ötleteket! 😊

2015. jan. 11. 12:25
 19/22 anonim ***** válasza:
Ha nincs szüksége a testnek cukorra, akkor miért vannak vércukorszintet befolyásoló hormonjaink? Miért szeretjük annyira az ízét? Miért nő a vércukorszint edzéskor és növekedéskor? Miért hal meg valaki, ha a szervezete nem termel inzulint, ami a sejtjeibe juttatná a cukrot? Egyáltalán miért vannak cukorbetegek?
2015. jan. 11. 14:46
 20/22 anonim ***** válasza:
65%

"Ha nincs szüksége a testnek cukorra, akkor miért vannak vércukorszintet befolyásoló hormonjaink?"

Mert optimális vércukorszintre szükségünk van, homeosztázist többek között a hormonrendszerünk szabályozza.

"Miért szeretjük annyira az ízét?"

Amiért a kokainét is. Függőséget okoz.

"Miért nő a vércukorszint edzéskor"

Azért amiért leesik edzéskor.

"Miért hal meg valaki, ha a szervezete nem termel inzulint"

Mert túl sok cukrot eszik, és hiperglikémiás állapotban meg lehet halni.

"Egyáltalán miért vannak cukorbetegek?"

Mert túl sok szénhidrátot etetnek az emberekkel, beállították a gabonákat alapvető élelmiszernek, ezek fogyasztása viszont megbetegítő.

És mert csecsemőket mérgezik, tejtermékeket etetnek az emberekkel (már a bébi tápszerekbe is tejszármazékokat csempésznek, fel is van tüntetve, legális) de ezzel autoimmun betegségeket idéznek elő, például hasnyálmirigy betegséget. Így teremtik tudatosan a cukorbetegeket, pusztán a pénz miatt, mert ez a betegség anyagilag megéri, és csak jelentéktelen emberéleteket kell tönkre tenni hozzá. Legalábbis akik emögött állnak, valahogy így gondolkodhatnak az emberek életéről :(

2015. jan. 11. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!