Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mivel tudom helyettesíteni a...

Mivel tudom helyettesíteni a cukrot?

Figyelt kérdés
Kipróbáltam már rengeteg édesítőt. Mesterségest, természetest, de mindegyiktől rosszul vagyok. Attól az undorító utóíztől hányingerem van. Pl beleettem egy házi joghurtba, amiről nem tudtam, hogy édesítőszerrel van készítve. Két falatot ettem, de egész nap éreztem azt az utóízt, böfögtem fel folyamatosan és öklendeztem tőle. Segítsetek kérlek! Csak az édes ízek kizárása az életemből a megoldás?? Köszi!
2015. jan. 11. 00:25
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Házi méz.
2015. jan. 11. 00:29
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Én is utálom az édesítőszerek mellékízét, de még a sztíviát is. Az eritritol sem jött be nekem, furán marja a nyelvemet, és keserű mellékízt ad a teának.

Nekem a xilit vált be. (Egyébként nyírfacukor néven is forgalmazzák, mert akkor többet tudnak kaszálni rajta, de azt is ugyanúgy kukoricaszárból állítják elő.) Az energiatartalma a kristálycukorénak csak a 60 %-a. Lassan szívódik fel, nem dobja meg úgy a vércukrot, mind a finomított cukor. Jó hatással van a fogakra. Hátránya, hogy amíg hozzá nem szoksz, hasmenést okoz. Ez nálam pár hónapig tartott. Nincs mellékíze. Mondjuk, elég drága, de én csak kávét, meg néha teát iszom vele, így sokáig tart 1 kg. Boltban 2400- 3600 ft/kg körüli áron kapható (a nyírfás képpel árusított a drágább), én a helyi zöldségesnél 1800 ft- ért veszem. Ennél olcsóbban még nem láttam máshol.

2015. jan. 11. 00:38
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
+1 méz.
2015. jan. 11. 00:42
 4/22 anonim ***** válasza:
76%
Miért akarod helyettesiteni a cukrot?????
2015. jan. 11. 00:52
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Ismerem miről beszélsz, én is sokára találtam meg a megoldást, minden létezőt végigzongoráztam mire meglett.

A méz, amit írtak tényleg finom is meg egészséges is, viszont nem fogyókúrás. Ami nekem bejött, mert nem olyan mint a hagyományos fehér kristálycukor csakis ízre az a barnacukor és a kókuszvirág cukor. Ebben a kettőben nem fogsz csalódni. ;)A kókuszvirág cukor lenne szerintem a jobb választás, ha fogyni szeretnél.

2015. jan. 11. 01:04
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
4-es talán azért mert rohadt egészségtelen mellesleg hízlal is és ez valakinél gond. D:
2015. jan. 11. 01:09
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a nyírfacukor egyáltalán nem ízlett. Én a gyümölcscukorra esküszöm.
2015. jan. 11. 01:27
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
én a gógyszertárban veszek diabetikus édesítőszert, önmagában rossz, de ha belerakod innibe/ételbe én nem érzek semiféle utóízt!
2015. jan. 11. 01:46
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

A gyumolcscukor, barnacukor ugyan az, mint a sima cukor! Mas alapanyagbol keszul, de ugyan olyan rossz, ugyan olyan magas a szenhidrat tartalma.

A nyirfacukor (xilit) az mar sokkal jobb, letezik elitritol nevu edesito is, az hasonlo a xilithez, de megkevesebb szenhidratot tartalmaz. A legjobb, legalacsonyabb szenhidrat tartalmu, es a legegeszsegesebb viszont a kokuszcukor, olvassatok utana. : ) Az ize is kellemes, ha valakinek a xilit nem jon be, a kokuszcukor ize a barnacukorehoz hasonlo szerintem.

Ha viszont teljesen cukormentesek akarunk lenni (mert a kokuszcukor is cukor annak ellenere, hogy sokkal sokkal kevesebb a szenhidrat tartalma es sokkal sokkal egeszsegesebb) akkor a Stevia level kiprobalasat ajanlom.

Lehet kapni sima levelet, tablettat, port, szirupot is. Ennek, mint a cukornak is van egy jellegzetes utozize, ami vagy bejon, vagy ne, meg lehet szokni. Viszont letezik egy valtozat, a stevia alkoholos kivonata, aminek egyaltalan nincs semmi utoize, teaba, kaveba tokeletes, es 0 kaloria, 0 cukor.

Bioboltokban erdemes utanananezni. Remelem tudtam segiteni. : )

2015. jan. 11. 02:46
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Az Agávé-szirupot is kipróbálhatod. Külsőre hasonlít a mézre: [link]
2015. jan. 11. 07:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!