Mivel tudom helyettesíteni a cukrot?
Én is utálom az édesítőszerek mellékízét, de még a sztíviát is. Az eritritol sem jött be nekem, furán marja a nyelvemet, és keserű mellékízt ad a teának.
Nekem a xilit vált be. (Egyébként nyírfacukor néven is forgalmazzák, mert akkor többet tudnak kaszálni rajta, de azt is ugyanúgy kukoricaszárból állítják elő.) Az energiatartalma a kristálycukorénak csak a 60 %-a. Lassan szívódik fel, nem dobja meg úgy a vércukrot, mind a finomított cukor. Jó hatással van a fogakra. Hátránya, hogy amíg hozzá nem szoksz, hasmenést okoz. Ez nálam pár hónapig tartott. Nincs mellékíze. Mondjuk, elég drága, de én csak kávét, meg néha teát iszom vele, így sokáig tart 1 kg. Boltban 2400- 3600 ft/kg körüli áron kapható (a nyírfás képpel árusított a drágább), én a helyi zöldségesnél 1800 ft- ért veszem. Ennél olcsóbban még nem láttam máshol.
Ismerem miről beszélsz, én is sokára találtam meg a megoldást, minden létezőt végigzongoráztam mire meglett.
A méz, amit írtak tényleg finom is meg egészséges is, viszont nem fogyókúrás. Ami nekem bejött, mert nem olyan mint a hagyományos fehér kristálycukor csakis ízre az a barnacukor és a kókuszvirág cukor. Ebben a kettőben nem fogsz csalódni. ;)A kókuszvirág cukor lenne szerintem a jobb választás, ha fogyni szeretnél.
A gyumolcscukor, barnacukor ugyan az, mint a sima cukor! Mas alapanyagbol keszul, de ugyan olyan rossz, ugyan olyan magas a szenhidrat tartalma.
A nyirfacukor (xilit) az mar sokkal jobb, letezik elitritol nevu edesito is, az hasonlo a xilithez, de megkevesebb szenhidratot tartalmaz. A legjobb, legalacsonyabb szenhidrat tartalmu, es a legegeszsegesebb viszont a kokuszcukor, olvassatok utana. : ) Az ize is kellemes, ha valakinek a xilit nem jon be, a kokuszcukor ize a barnacukorehoz hasonlo szerintem.
Ha viszont teljesen cukormentesek akarunk lenni (mert a kokuszcukor is cukor annak ellenere, hogy sokkal sokkal kevesebb a szenhidrat tartalma es sokkal sokkal egeszsegesebb) akkor a Stevia level kiprobalasat ajanlom.
Lehet kapni sima levelet, tablettat, port, szirupot is. Ennek, mint a cukornak is van egy jellegzetes utozize, ami vagy bejon, vagy ne, meg lehet szokni. Viszont letezik egy valtozat, a stevia alkoholos kivonata, aminek egyaltalan nincs semmi utoize, teaba, kaveba tokeletes, es 0 kaloria, 0 cukor.
Bioboltokban erdemes utanananezni. Remelem tudtam segiteni. : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!