Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi lehet a baj? Soha nem...

Mi lehet a baj? Soha nem fogyok le?

Figyelt kérdés

Mióta az eszemet tudom, kövér kisgyerek voltam. 16 évesen majdnem 100 kiló voltam, aztán lefogytam olyan 75 kilóra, egészségesen. Aztán ott történt valami, és elkezdtem koplalni. Ez persze nem működött , leadtam 1-2 kilót, bezabáltam, visszaszedtem, és így meg ez kb. szeptember óta. Decemberben 2. felében már totál elegem lett, és úgy döntöttem hogy most abbahagyom a próbálkozást, és majd január elsején újból kezdem.

Reggel rá is álltam a mérlegre, és 80 kilót mutatott. Teljesen kiakadtam. Rá fél órára ki akartam menni reggelizni, de nem volt semmi egészséges otthon, mert anyumék itthon felejtették a bevásárló listát. Utólag gondolva volt persze itthon tojás, zabpehely, de akkor ezt én nem így láttam. Sírni kezdtem, és megettem egy csomó sütit tegnapról. Azóta csak azon agyalok, hogy ez egyszerűen nem fog sikerülni...

Nem értem, mert már fogytam 25 kilót. Ha akkor sikerült 0 ismerettel, most is sikerülnie kéne, hiszen most már sokkal több az ismeretem...

Annyira szeretnék az életben egyszer vékony lenni, komolyan. Totál meg van bennem az elhatározás, a szándék, de egyszerűen nem megy, és nem tudom egyszerűen, hogy mi romlott el... Most is itt volt az alkalom, hogy új év, senki sem olyan balek, hogy elrontja már az első nap. Úgy érzem, minden csődbe ment.

Mit csinálok rosszul? Miért nem sikerül?

17/L

2015. jan. 1. 20:25
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

Egyelőre a te írásaid kritikán aluliak...

Az a baj, hogy te ilyeneket tolsz. Egyszerűen elrugaszkodtál már a valóság talajától. Ezzel a tekintélyelvvel se értem miért dobálózol. Egyszerűen kritikát nem fogalmazol meg, csak próbálsz megbélyegezni valamit. Én még nem láttam tőled semmit, hogy mi a gond a cikkel, de nyilván erről se mondasz semmi konkrétat, mert konkrétumot meg lehet cáfolni, vitatni, akármi. Ha valamire rámondod hogy kritikán aluli, az jelen esetben annyit jelent, hogy nem tudsz vele mit kezdeni. És nem, nem azért mert szinten aluli, hanem egyszerűen mert egy buta ember vagy. Földbe dugod a fejedet, és ezzel elégedett is vagy. Te vallásos ember vagy, és a vallásod a paleo diéta. Csak áruld el ha ez a helyzet, mert akkor nem próbálkozok megérteni se az egészet, mert a hit nem arról szól.

A tesómról semmit nem tudsz, nem tudom miért írod.

És pontosan ez a gond töki! Most ismerted te is el, hogy ennyire jó a dolog, amit már hajtogatok vagy 2 hete: átlagemberhez képest jobb étrendi útmutató. Nem csodamütyür ami mindent gyógyít. De ha rosszul tudom, akkor sorold fel azokat a betegségeket amiket ezen felül gyógyít, és hozz fel rá használható példát is.

Bunny egy célkönyvet írt, és arra pontosan megfelel, amire ki lett találva: testépítésre. Az hogy most tömeget növelni, vagy csökkenteni akar, az személyes igény, viszont teljesen jó erre a célra.

Idéznélek:

"Tehát igazából baromságot írtál, csak ezt így nem akartam leírni, a 'középszerű' mégis csak diplomatikusabb.

Amúgy nem 51%-osokkal nem vitatkozol, hanem érved nem lenne, ha én vitatkozni kezdenék."

Baromság --> semmi érték. Másrészről megint magadnak mondasz ellent "középszerű szar", mind1 ilyenekbe már bele se megyek, mert szerintem teljesen be vagy tépve.

És a hántolt rizs már nincs tele keményítővel, meg a tököm tudja milyen kitalált mérgező anyagot hajtogattál még? Az előbb meg még hazugság volt amit állítottam, most már hajlasz egyetérteni? Ki tudja mi lesz még itt! :D

Megint meddőzöl... facepalm

Az pedig hogy nem akarod látni a kapcsolatot abban amit írok, és csak félrebeszélsz ismét meddőzéssel, meg akupunktúrával, és a többi agyszüleményeddel csak a jéghegy csúcsa. LENNE, ha legalább az egyetlen kérésemet tudtad volna teljesíteni. Azt se tetted.

A kérés továbbra is fent áll. Te akartad hogy kérdezzem meg amit nem értek, hát megtettem. Válasz helyett ne félrebeszélj, terelj, meg tesózz, hanem válaszolj. Ha üres locsogást akarok hallani bekapcsolom a TVt.

Az hogy először megfogalmazás módjával, az előbb pedig már konkrét kéréssel kérdéssel fordultam hozzád, ÉS ennek ellenére képtelen vagy felmutatni bármit is, arra enged következtetni, hogy valótlant állítasz. Mit is mondtál a hazugságról?

2015. jan. 7. 18:51
 22/37 anonim ***** válasza:

"Ezzel a tekintélyelvvel se értem miért dobálózol."

? Miért, szerinted a világ tekintélyelv alapján működik? Azért dobálózom ezzel, mert ez egy elmebetegség, és baromira könnyen vezet rossz dolgokhoz, amikor valakinek nem a tudását értékelik, hanem a ki tudja milyen módon elért tekintélyét. Amikor az egyik ember 'értékesebbé' kezd válni a többieknél, akkor elszaladnak vele a lovak. Igenis ezzel baj van.

"Én még nem láttam tőled semmit, hogy mi a gond a cikkel"

Mert nem az én dolgom hogy kritizáljam, született már régen válasz rá, miért kellene nekem kritizálnom. Boldogkői írásaira reflektál Szendi, leírja miért oltári nagy baromság az amit a prof. ír. Most írjam le én is, minek? Nem redundancia kell, hanem a prof. gondolhatná át, hogy pontosan miért is kell jó dolgokba belekötnie.

Azt már nem várom, hogy az index.hu átgondolja miket közöl le, ők már oldalt választottak.. ez van.

"Ha valamire rámondod hogy kritikán aluli, az jelen esetben annyit jelent, hogy nem tudsz vele mit kezdeni. "

Hjajj.. azt jelenti, hogy egy középiskolástól is többet várnék el.

"hanem egyszerűen mert egy buta ember vagy".. aham, hogyne :)

Én buta ember vagyok, a professzor aki baromságokat ír pedig jó fizetést kap. Ez a világ természetes és egészséges rendje! :)

"Te vallásos ember vagy, és a vallásod a paleo diéta"

Nem, a paleóról mindenki tudja, hogy jó, csak valakinek valószínűleg anyagi érdeke vagy perverziója az ellenkezőjét állítani. Valószínűleg a prof. is tudja, hogy a paleo rengeteg embernek segít. Szóval annyira suta nem lehet, hogy nem tudja. Csak valami elvakítja. A kétes érdekeket képviselő indexesek között nem lepődnék meg, ha lenne aki paleózik. Nem hülyék ők, csak nem a tisztességes emberek oldalán állnak.

És ha már vallás, a te vallásod mi, mondjuk az evolúció? Hű ha, az emberek vallásosak, én is, Te is, mondj új dolgot.

A paleót nem vallásként kell megértened, hanem megfelelő táplálkozási módszerként a civilizációs betegségek elkerülésére, kezelésére.

"Nem csodamütyür ami mindent gyógyít."

Vágasd már arcon magad egy 'meddő' nővel, akinek a paleo segítségével jött helyre úgy a szervezete, hogy babája lehetett. Látni szeretném már, hogy a destruktív embereket (akik a hasznos dolgokat leszólják) elverik olyan nők, akiknek segített az adott dolog, például a paleó :D

Soroljak fel konkrét betegségeket amiken segít? Ennyire nem olvastál még utána a témának?

Én még.. mindig nem mentem bele a vitába, csak dumálok. A sárga kapszula azért rossz, mert táplálkozási iránymutatónak szánják, de közben ócska kajákat ajánl. Az, hogy tömegnöveléshez vagy szálkásításhoz megfelelő sportolóknak, még kevés. Ezért írtam, hogy középszerű. Ennyit egy dietetikus is tud mint az S.K. mégis lópikula amit a dietetikusok tudnak.

"És a hántolt rizs már nincs tele keményítővel, meg a tököm tudja milyen kitalált mérgező anyagot hajtogattál még?"

Lektineket. A rizs héjéval együtt megszabadul a lektinjei nagyjától is. De gondolom ezt tudod, hiszen ismered a kajákat.

"most már hajlasz egyetérteni?"

Alapvetően egyetértésre hajlamos vagyok. De attól még sok keményítőt sosem lesz jó enni, ebben változott volna a véleményem, vagy mi? Ki tudja mi lesz még itt.. hát, sok nagy dolog, keményítőevő emberek már elég nagyra nőttek :D

" Te akartad hogy kérdezzem meg amit nem értek, hát megtettem"

Hát olvasd el a boldogkői írás kritikáját, vagy mit nem értesz?

[link]

Tények tévhiteken ha kíváncsi vagy azt is megtalálod, mely civilizációs betegségeket tudják gyógyítani megfelelő táplálkozással. Testvér. Mert hogy mind testvérek vagyunk, ezen a véleménykülönbség, nézőpontkülönbség stb. nem változtat. És ez a lényeg.

2015. jan. 8. 08:54
 23/37 anonim ***** válasza:
Nem is reagálok mostmár a baromságaidra, majd visszanézek párnaponta hogy a feltett kérdés / kérésekre válaszoltál e, addig nincs értelme kommunikálni tovább a semmiről.
2015. jan. 8. 14:43
 24/37 anonim ***** válasza:

Az én baromságaimra nem reagálsz, a sajátjaidat viszont bármikor terjesztenéd, hmm?

A kérdés már rég meg lett válaszolva.

2015. jan. 9. 10:19
 25/37 anonim ***** válasza:

Mármint a kérdezőé.

A te kérdéseidre, ha tényleg érdekelnek akkor segíts megtalálni a választ. Nem tudom átfésülni az egész internetet, amúgy olvasgass a tények-tévhitek oldalon.

2015. jan. 9. 10:20
 26/37 anonim ***** válasza:

Úgy látom nagyon butthurt lettél. De legyen!

Idézz már hogy hol kaptam választ. Csak ennyit. Minden kérdésemet kikerülöd, és mellébeszélsz folyamatosan, sőt, még olyan logikai bukfenceket is követsz el, hogy még egy tízéves is kacagna rajta.

I D É Z Z

V Á L A S Z O L J

menni fog, vagy írjak róla vallá... mármint diéta könyvet

2015. jan. 9. 14:00
 27/37 anonim ***** válasza:

A kérdésedet idézd inkább.

Étrendblöff válasz cikket olvastad? Mert ez is kérdés volt elvileg, megkerestem neked, semmi reakció.

Tehát akkor válaszoltam..

2015. jan. 9. 14:05
 28/37 anonim ***** válasza:

Miért éreztem, hogy megint mellébeszélni fogsz.

Természetesen olvastam, az is éppolyan semmitmondó és értelmetlen volt mint amiket te írsz itt folyamatosan. Fennkölt hangvétel, érvek szinte teljes hiánya, tárgytól eltérés, és inkább személyes támadás, mint érdemi reakció.

Jössz meddő nős verekedős dumáddal, holott semmi sértés nem hangzott el irányukba, illetve még nem mutattál egyet se a "tengernyi nőből aki a paleo miatt gyógyult ki a meddőségből". Ezt is akkor húzod elő a seggedből, amikor már nincs más. Ez csak vergődés.

Nyomod a tekintélyelvűséges baromságot, meg hogy érdek az, hogy ő ellene szólal fel. Na most a szendi világi lúzernek hol nem érdeke, hogy minimális szájtépés, és egy 5 éves painttel rajzolt honlapján keresztül eladja a saját könyveit? Abban semmi érdek. De a háttérhatalom felbérelt mindenkit hogy szegény igazmondókat a sárba tiporjanak.

Az meg ne legyen már tekintélyelvűség, hogy egy doktori fokozattal, és HOZZÁÉRTÉSSEL rendelkező ember megalapozott kritikát ír valamiről. Na ehhez képest a témáról vajmi keveset tudó szerelmed meg lefikázza a fent leírottak szerint. De biztos én vagyok hülye, minden ostoba embert egyetemek intézetvezetőjének neveznek ki, csak akkor kérdem én, hogy TE miért nem vagy még ott (és hozzáteszem ez a szerinted hozzá nem értő ember olyan egyetemen intézetvezető, ahol világszínvonalú orvosokat képeznek ki)

Az elmúlt oldalon egyetlen értékelhető mondatod volt:

"A paleót nem vallásként kell megértened, hanem megfelelő táplálkozási módszerként a civilizációs betegségek elkerülésére, kezelésére. "

Első része ennek is fail, mert látványosan hívő vagy (vallásos gimnáziumot végeztem, hozzád hasonló vitapartnerrel rengeteggel találkoztam ott, felismerem a fajtát már), mind1 ezt leszarom, az emberek hitét megkérdőjelezni bunkóság, legyen.

Ez az érdekes: "megfelelő táplálkozási módszerként a civilizációs betegségek elkerülésére, kezelésére."

Ez mind olyan dolog, ami köztudott, megértett, csak mindenki leszarja. Mint már mondtam: nincs új a nap alatt. Ez spanyol viasz, hogy valami étrendet kialakítasz, ami jobb az átlag ember étrendjénél. Kismillió ilyen van, nem tudom miért kéne másképp kezelni ezt. Persze jól hangzik hogy azokon kívül is van hatása, amiket bármelyik normális diéta megtesz neked, csak egy botrányos nagy ökörség. És tegyünk már különbséget a "nyugati dietetika", és az átlagember étkezési szokásai között. Mert ez sem ugyanaz, és látom hogy hajlamos vagy párhuzamot vonni a kettő között, vagy legalább úgy gondolni hogy ez így van.

EZEK ITT A KÉRDÉSEK:

Még egy próbát teszek, de válaszolni nem fogok, ha nyomát nem látom annak amit kérek:

Mutass már valamilyen bizonyítékot, és esetet amikor konkrétan ez autoimmun betegséget gyógyított.

Ugyanígy ezzel a meddőzésseddel is. Komolyan mondom még tökön is rúghat ha akar, csak mutass már egy ilyet a tengernyiből.

Jah és igen kértem egy konkrét felsorolást is a betegségekről amiket gyógyít.

EZEK ITT A KÉRDÉSEK VOLTAK (hátha sikerül észrevenned)

2015. jan. 9. 19:50
 29/37 anonim ***** válasza:

Óh.

Most komolyan, semmitmondó amit én írok, semmitmondó amit Szendi ír.

VÉLETLENÜL SEM LEHET, hogy kettős mércét használsz?

Vagy mindenki hintaló csak a te elvbarátaid helikopterek.. tudom.

"Jössz meddő nős verekedős dumáddal"

... ami egy vicc, mert az egész ellenkezés amit csinálsz (és az elvbarátaid) nem több egy komédiánál, igen.

illetve még nem mutattál egyet se a "tengernyi nőből aki a paleo miatt gyógyult ki a meddőségből"

És azért mert én nem mutatok teneked, már nem is lesz igaz. Persze, tifelétek a kamutudományok világában gondolom lehet így személyre szabni a valóságot, és még ekkor sem látjátok be, hogy vallásról van szó..

" Ezt is akkor húzod elő a seggedből,"

? :D

Szendit szerintem fölösleges leszólnod. Ő legalább harcol az emberek megtévesztése ellen. Így tesz az emberekért.

"De a háttérhatalom felbérelt mindenkit hogy szegény igazmondókat a sárba tiporjanak."

Hát, nagyon sarkítva, mondhatni igen. De ne fáraszd magad azzal, hogy tegyél ez ellen valamit.

"Az meg ne legyen már tekintélyelvűség, hogy egy doktori fokozattal, és HOZZÁÉRTÉSSEL rendelkező ember megalapozott kritikát ír valamiről"

Az tekintélyelvég, amikor egy hozzáértést színlelő ember baromságait komolyan kell venni, mert valamilyen címet kapott. Címek nem változtatnak a valóságon, sem az inkompetencián, ugye?

Ez valahogy olyan mint karatéban a színes övek. Valaki azt hiszi jelentenek valamit, tekintélyt adnak.. pedig a francokat. A tudás számít, azt pedig nem mindig tükrözik fokozatok. A nagy mennyiségű TÉVES tudás sem értékelhető..

"De biztos én vagyok hülye, minden ostoba embert egyetemek intézetvezetőjének neveznek ki"

Ócska oktatási intézmények élére mindegy kit neveznek ki igazából. Tudom, neked számít a tekintély, viszont ennek továbbra sincs jelentősége.

"TE miért nem vagy még ott"

Hol legyek? Én élem az életemet, minimálisan érdekelnek a világban zajló baromságok, de miért kellene jobban beleavatkoznom? Mi közöm nekem mások hülyeségeihez? Hol lennék, vagyok ahol vagyok, nyilván élek, virulok és kész. Mindenki ezt csinálja, csak valaki azt hiszi, ha egy egyetem élére nevezik ki, akkor már automatikusan igaza is lesz. Hát, azért talán nem :)

"világszínvonalú orvosokat képeznek ki"

Világszínvonalú, ez megint ilyen tekintély típusú dolog?

"mind1 ezt leszarom, az emberek hitét megkérdőjelezni bunkóság, legyen."

Valamennyire így vagyok én is a magadfajtákkal, csak engem nem zavar ha bunkónak tartani, illetve szeretném mindig, hogy beismerjék: a nézeteik nem többek mint vallás.

"ogy valami étrendet kialakítasz, ami jobb az átlag ember étrendjénél. Kismillió ilyen van,"

Nincs kismillió jó étrend.

"nem tudom miért kéne másképp kezelni ezt"

Akkor még mindig nem sikerült megértened, hogy ez jó. Az én hibám, én voltam lusta érvelni. Ezt a terhet már elviselem, igazából nem érdekel hogyan táplálkozol, mi lesz az egészségeddel. Mind meghalunk idővel, tehát szerintem tényleg nem akkora ügy ez az egész. Nem kell megmenteni a nyugati étrendet követőket, úgyis mindenki ugyan ott végzi. Csak járna a választás lehetősége, az egészséges élet lehetősége.

"Persze jól hangzik hogy azokon kívül is van hatása, amiket bármelyik normális diéta megtesz neked,"

.. gondolom most sem direkt kamuzol. Milyen másik diéta lenne olyan hatású mint a paleo? Max. a gaps étrend.

"és az átlagember étkezési szokásai között"

Nem teszek. Amit a nyugati dietetika ajánl, az tömény sz.ar, megkutyulva, telenyomva szénhidráttal, gluténnal és keményítővel, összemelegítve fogyasztásra előkészítve. Rossz. Igen, okkal vonok párhuzamot. :)

Amúgy olyan szerencsétlen vagy, hogy még mindig nem tudtál utána nézni mely civilizációs betegségeket lehet paleóval gyógyítani. Úgy csinálsz, mintha érdekelne a téma. Olyan vagy mint a prof, és ez nem dicséret.. Ha érdekel, ha kritizálni akarod, miért nem ismered meg előbb?

2015. jan. 9. 20:17
 30/37 anonim ***** válasza:

Autoimmun PM

2014 márciusában tudtam meg, hogy autoimmun beteg vagyok! Pajzsmirigy alulműködésem is van (hashimotó) és inzulinrezisztenciám. 2008 óta van gyomor és bélgyulladásom, asztmám és szívproblémám!

Endometriózisom is van, amivel kétszer is műtöttek az utóbbi 3 évben, és volt egy életmentő

beavatkozásom is. Asztmából 3 éve gyógyultam meg önerőmből és saját elhatározásom segítségével. Budapesten elvégeztem a Buteyko légzés terápiát és tanfolyamot, azóta még az asztma pipámat sem használtam nemhogy a gyógyszereket amiket az orvos állítása szerint egy életen át kellene szednem!

Most márciusban mikor kiderültek az újabb betegségek nagyon elkeseredtem és az különösképpen megrémített, hogy újabb gyógyszereket kell szednem! Sokat híztam közel voltam a 70 kg hoz 155 cm magasságomhoz.

Aztán rátaláltam a paleolitra, amit ugyan sokan istenítenek, de legalább annyian gyűlölnek!

Szkeptikus figyelemmel fordultam a dolog felé, de lévén hogy veszteni valóm már nem volt az állapotomat tekintve gondoltam üsse kő kipróbálom!

Áprilisban neki is fogtam eléggé komolyan véve, közben persze figyelemmel kísérve másokat, akik gyógyultak tőle és javultak!

Eltelt 3 hónap és a pajzsmirigy értékeim a helyére álltak gyógyszerek nélkül és kezdtek múlni a reggeli duzzanatok az arcomról, szememről és a rekedt hangom visszaállt a régi normál női hangra. A fogyásról nem is beszélve amire szintén azt mondta a legtöbb orvos és "hozzáértő" ember hogy arról ne is álmodjak ilyen betegségekkel.

Most tartok 6 hónapnyi paleolit életmódnál!

Jelenleg szinte minden értékem normalizálódott, ami még nem állt vissza teljesen az is nagymértékben javuló tendenciát mutatott! Fogyás terén 14 kg csúszott le és az ételkómáim az inzulinrezisztencia miatt teljesen eltűntek. Endometriózis értékek is a tökéletes tartományban vannak, április előtt drasztikusan magasan álltak és semmi nem vitte le még a kemény hormon injekciók sem. (Egyedül szívre szedek conkort, de azt is el fogom hagyni idővel, a javasolt maroknyi gyógyszer mennyiségből ez hatalmas teljesítmény, hogy csak egyet szedek)!!! Jelenleg a fent felsorolt betegségekre ajánlott gyógyszerekből semmit sem szedek és pajzsmirigyre, inzulin rezisztenciára el sem kezdtem, javaslatra sem.

Folyamatosan járok ellenőrzésekre és minden rendben van.

Ez egy 6 hónapnyi elért teljesítmény gyógyszerek és drasztikus kezelések nélkül.

Azért osztom ezt meg veletek mert bízom abba, hogy másoknak is adhatok erőt ezzel a nagy akarattal és odafigyeléssel! Senki nem fog helyetted tenni és gyógyulni!

Én abban hiszek, hogy mindent meg lehet gyógyítani és nem szabad elkeseredni, én a saját bőrömön tapasztaltam meg mit is jelent mind ez az egész! Az hogy idáig jutottam, fejlődtem nem másoknak hanem magamnak köszönhető!

Hatalmas hit, erő és kitartás ez az amit elvártam és ezt is teszem minden egyes nap!

Ezt kívánom nektek is tiszta szívemből!

Mindenkinek jobbulást és gyógyulást kívánok!!

Emilia (29 éves)

2015. jan. 9. 20:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!