Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi lehet a baj? Soha nem...

Mi lehet a baj? Soha nem fogyok le?

Figyelt kérdés

Mióta az eszemet tudom, kövér kisgyerek voltam. 16 évesen majdnem 100 kiló voltam, aztán lefogytam olyan 75 kilóra, egészségesen. Aztán ott történt valami, és elkezdtem koplalni. Ez persze nem működött , leadtam 1-2 kilót, bezabáltam, visszaszedtem, és így meg ez kb. szeptember óta. Decemberben 2. felében már totál elegem lett, és úgy döntöttem hogy most abbahagyom a próbálkozást, és majd január elsején újból kezdem.

Reggel rá is álltam a mérlegre, és 80 kilót mutatott. Teljesen kiakadtam. Rá fél órára ki akartam menni reggelizni, de nem volt semmi egészséges otthon, mert anyumék itthon felejtették a bevásárló listát. Utólag gondolva volt persze itthon tojás, zabpehely, de akkor ezt én nem így láttam. Sírni kezdtem, és megettem egy csomó sütit tegnapról. Azóta csak azon agyalok, hogy ez egyszerűen nem fog sikerülni...

Nem értem, mert már fogytam 25 kilót. Ha akkor sikerült 0 ismerettel, most is sikerülnie kéne, hiszen most már sokkal több az ismeretem...

Annyira szeretnék az életben egyszer vékony lenni, komolyan. Totál meg van bennem az elhatározás, a szándék, de egyszerűen nem megy, és nem tudom egyszerűen, hogy mi romlott el... Most is itt volt az alkalom, hogy új év, senki sem olyan balek, hogy elrontja már az első nap. Úgy érzem, minden csődbe ment.

Mit csinálok rosszul? Miért nem sikerül?

17/L

2015. jan. 1. 20:25
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy még mindig nem írtál semmi hasznosat. Kíváncsi lennék már a tudományodra, ennyit rozi néni a toroskáposzta mellől be tud írni amit te. Érved nem lenne... jézusom...

Szeretem az ilyen embereket mint te. Egy hajszálat nem tettél még keresztbe, semmi segítséget nem nyújtottál, de azt leszólod aki megteszi. És teszed ezt olyan fellengzős okoskodó stílusban, amit csak monitor mögül engedsz meg magadnak. Ugyan mutass már valamit! ;) Kíváncsi vagyok mi és milyen hormonzavart okoz pl egy testépítői étrendben.

2015. jan. 3. 20:09
 12/37 anonim ***** válasza:

Azt tettem hozzá, hogy felhívtam a figyelmet a testépítő étrend nemmegfelelőségére, és utaltam rá, hogy hormonális betegségek oldalról kellene megközelíteni az elhízást, ehhez kellene igazítani a táplálkozást. Vagyis célszerű lenne.

A testépítő étrendben általában glutén van, tejszármazékok és sok szénhidrát (keményítő) ezek miatt rossz ahogy van. Ideig-óráig persze bejön, de ettől még nem lesz jó. Ennyi van vele.

De ez nem a testépítők hibája, hanem a dilettáns dietetikusoké. A testépítők csak követni akarnak valamit, és sajnos a nyugati dietetikát találták meg.. hát, mondjuk igazából majdnem mindegy.

2015. jan. 3. 20:29
 13/37 anonim ***** válasza:

A paleo diéta nem egészséges. Ugyan már, nézzünk meg egy testépítőt aki szalonna-kolbász-hurka kombinációval eléri az ideális szálkásságot. Egy nagy fenét. A zsírok baromi nagy energiát adnak a testnek, de amennyit beviszünk nincs annyira szükség. Igen is szénhidrátra is szükségünk van, és itt nem csak a zöldségekre-gyümölcsökre gondolok. A hormonrendszert a rengetek zsír is összezavarja, ha felesleg van hízunk, ennyire egyszerű. Nem azt mondom, hogy zsírmentesen kell táplálkozni, de nem is paleo szerint. Ja igen, és akkora hasmenést is csinál, az egész bélflórát összezavarja.

Régen is ettek kefirt, joghurtot, házi tejet, nem volt az embereknek tőlük baja. Nem értem, hogy manapság miért lett divat a tejtermék lealacsonyítása, tény, hogy a bolti tej nem tej, de az igazi tehén vagy kecsketej nagyon jó és egészséges, a túró úgy szintén, testépítőknek különösen a kazein miatt, ami estére a meggyötört edzés utáni izmoknak nagyon jó. A rizs kitűnő szénhidrát forrás, ha barna az természetesen még jobb, hisz rostokban, növényi fehérjékben is gazdag. A sok rost fogyasztás a vastagbél rákot is megakadályozza/csökkenti kialakulását.

A sárga kapszula nagyon tudományos és ésszerű, ajánlani tudom csak kérdező!

2015. jan. 3. 21:06
 14/37 anonim ***** válasza:

"A paleo diéta nem egészséges."

... aha.. Felőlem, ezt mondjad beteg embereknek inkább. De ha ezek a beteg emberek ezért nem fognak sohasem meggyógyulni, és emiatt bosszúból egy oszló macskatetemet akarnak szétkenni majd az arcodon.. nem ér majd tiltakoznod.

Vagy mondd olyan 'meddő' csajoknak, akik a paleó segítségével gyógyultak meg és eshettek teherbe. Vehemensek ám a kismamák, ha megpofoznának (kétszer) aztán kiröhögnének, ne csodálkozz majd :D

"Ugyan már, nézzünk meg egy testépítőt aki szalonna-kolbász-hurka kombinációval eléri az ideális szálkásságot."

Pedig húsevés az alapvető. Kissé.. nőies lelkületű fiúk még félnek a zsírtól (ezzel nem a vegánokat akarom leszólni, egy férfi is lehet vegán és ettől még nem meleg, vegánok ehetnek kókuszzsírt :D )

"A zsírok baromi nagy energiát adnak a testnek, de amennyit beviszünk nincs annyira szükség"

Annyit viszünk be amennyire szükség van, ráadásul a zsírral bevitt kalóriatöbblet nem okoz akkora gondot, mint a ch-val bevitt. Ráadásul sok energiára van szükségünk, mert sokat edzünk, emellett remélhetőleg nem eszünk sok szénhidrátot (már ha van némi eszünk :)

"Igen is szénhidrátra is szükségünk van, és itt nem csak a zöldségekre-gyümölcsökre gondolok."

Pedig a szénhidrátok sosem voltak vagy lesznek esszenciális tápanyagok. Maximum egy 50-100g bevitelnek lehetnek előnyei, például ennek hiányában magas lehet a kortizolszint. De még így sem vitális, csak kortizolos tünetek esetén ajánlott a bevitt ch mennyiség emelése.

"A hormonrendszert a rengetek zsír is összezavarja, ha felesleg van hízunk, ennyire egyszerű."

Feleslegben senki nem eszik zsírt. Az emberek zsírszegényen táplálkoznak, mert erre nevelték őket. Akik nem, azok sem esznek TÚL sok zsírt, csak a zsír mellett túl sok finomított szénhidrátot.

"Nem azt mondom, hogy zsírmentesen kell táplálkozni, de nem is paleo szerint. Ja igen, és akkora hasmenést is csinál, az egész bélflórát összezavarja."

A saját betegséged alapján ne általánosíts. Egyél normálisan, utána meg fogod tudni emészteni a több zsírt :)

Most nem megy? Elgondolkodnék..

"Régen is ettek kefirt, joghurtot, házi tejet, nem volt az embereknek tőlük baja. "

Most meg van. Amúgy régen is volt. Legközelebb szólj, hogy ne nemesítsék pont azt a szarvasmarhát, aminek a legrosszabb hatású a teje. Merthogy szarvasmarha fajták között is van különbség. De ettől még semelyik állat teje nem lesz jó élelmiszer az embereknek, nem is volt sohasem. Persze ettől még lehet enni, aztán lehet orvoshoz járni a betegségekkel, anyagilag támogatni a betegség ipart. Engem ez nem érdekel természetesen :)

"Nem értem, hogy manapság miért lett divat a tejtermék lealacsonyítása"

Pedig nagyon egyszerű, hogy miért. Mert mérgezőek, értelmes ember pedig nem akar beteg lenni. Én meg azt nem értem az alkohol ivás és a dohányzás miért lett lealacsonyítva.. ugyan már.

"tény, hogy a bolti tej nem tej, de az igazi tehén vagy kecsketej nagyon jó és egészséges, "

Tény, hogy én zöldnek látom a felhőket és akkor zöldek is. Tény. Bocsánat, nagy betűkkel TÉNY (így sokkal tényszerűbbnek hat bármi butaságot is írok :D )

" a túró úgy szintén, testépítőknek különösen a kazein miatt, ami estére a meggyötört edzés utáni izmoknak nagyon jó."

Vagy nem..

Normális fehérjék is jók lennének a testépítőknek, de mint a divatbeteg plázacicáknak, a testépítőknek is (tisztelet a kivételnek) divatokat kell követniük. És túrót kell enniük, mert az fel lett hájpolva mint lassan felszívódó fehérje. Pfff.. tök mindegy, nyomják csak a kazeint, a testük nyilván hálás lesz érte.. vagy nem.

"A rizs kitűnő szénhidrát forrás, ha barna az természetesen még jobb"

.. olcsó és ócska keményítő, semmi kitűnő nincs benne, max. lowcarb étrend mellett pár grammnak van értelme (tehát hasznos) a FEHÉR rizs, mert magas kortizolszintet ellensúlyozhat.. ennyi értelme van a rizsnek egészség szempontjából.

"hisz rostokban, növényi fehérjékben is gazdag."

Növényi fehérjék ócskák, meg húsevőkről beszélünk. Akik esznek húst azokat hol érdekli a rizs fehérjetartalma? Rostot zöldségekből kell nyerni.. A barna rizs héjában meg ki tudja mik vannak még. Ilyen lektinek? Minek? Egyedül a fehér rizs tekinthető tisztának, de hát most keményítő, semmi nagy cucc nincs benne.

"A sok rost fogyasztás a vastagbél rákot is megakadályozza/csökkenti kialakulását. "

A sok szénhidrát fogyasztás, tejfogyasztás meg növeli a kockázatát. A barna rizsben nincs sok rost, ráadásul az ilyen gabona héjakban nem vízoldékony rostok vannak, hanem ócska fajták.

"A sárga kapszula nagyon tudományos és ésszerű, ajánlani tudom csak kérdező!"

Annyira tudományos mint a nyugati dietetika. Na most ennek a kritikájával érdemes foglalkozni kicsit (tehát nem a kapszula kritikájával, hanem inkább a nyugati hivatalos táplálkozási szervek kritikájával. hiszen a könyv is csak ezek iránymutatásain alapszik, mint már utaltam rá a testépítők táplálkozása a nyugati táplálkozás 'guruiba' kapaszkodik. pont ezért nem egészséges)

2015. jan. 3. 21:48
 15/37 anonim ***** válasza:

[link]

Csak egy kis olvasnivaló, hogy akkor hogyan is van ez. Nem fogom kimásolgatni a megfogalmazott kritikákat, csak ezt:

Érdekes, hogy először veszélyesnek van titulálva a gabonafélék, pár év múlva bizonyítást nyer a teljes kiőrlésű gabonák kifejezetten jótékony hatása, és utána még hozzá is igazítják a paelo diétát. :O

Még pár év és kiderül hogy nem is olyan rossz a szénhidrát, ha nem viszi túlzásba az ember! :O (meg nem cukrot zabál napestig :D )

Megkérdezem, hogy a keleti (Kína, India, Japán, stb) népesség miért nem jár élen ezekben a betegségekben? Pont ahol a legtöbb (kiugróan) például a rizs fogyasztás.

Én nem mondom hogy rossz ez a fajta diéta. De hogy divat, az fix. Mindenesetre kövesse aki akarja, az átlag étrendjénél (étrendjének a hiányától) ezerszer jobb.

A többi meg körítés, és baromság amiket szajkóznak(zol). Napi szinten futok bele valami eltitkolt / eddig fel nem fedezett / nem ismert csodamütyürt ami mindent gyógyít. Az elhízással kapcsolatos dolgokon persze hogy segít, ahogy egy bármilyen normális étrend (és mozgás) segít. Nincs itt új a nap alatt, nem tudom te is mit élsz, ennél jóval többet vártam ilyen nagy arcozás után. Nem kell nagy ész ahhoz, hogy a gyümölcsök, és a hal egészséges. Tudományos kutatómunka meg pláne nem, hogy szembeállítsunk egy amerikai és egy eldugott szigetközösség étkezési szokásait, és egészségi állapotát.

[link]

Ez is örök életet ígér, és pont azt mondja, hogy kerüljük az összes állati eredetű fehérjét, és be is bizonyítja, hogy autoimmun betegségeket okoz, amit pont elvben gyógyítana a te csodaszered. SŐT, elítéli az alacsony szénhidráttartalmú étrendeket! Pont azokat a dolgokat nevezi meg azoknak a betegségeknek a felelőseként amit a paleo (elvben) mind nem csak megelőz, gyógyít! (!!!!) Most akkor hogy van ez? Ez egy 20 éves tanulmány alapján készült, és nem 5! Akkor ennek van igaza?

2015. jan. 3. 23:58
 16/37 anonim ***** válasza:

"A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége nem ajánlja a paleo étrendet.[37] Az Orvosi Hetilap egy cikke szerint a paleo étrend veszélyes és káros,[38] inzulinfüggő cukorbetegség esetén fokozottan életveszélyes.[39] A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Orvosi Biológiai Intézetének intézetvezető igazgatója Prof. Dr. Boldogkői Zsolt az Indexen publikált cikket a témában amiben pontról pontra tárgyalja a paleo étrend hibáit, tévedéseit, káros hatásait. Az OÉTI 2012. december 8-án közölte az MTI-vel, hogy a betegségek 80 százaléka összefügg a helytelen táplálkozással. (Szendi Gábor honlapján reagált ezen publikációkra.[40]) A New Scientist több tévedésre is felhívja a figyelmet a paleo étrend elméletével kapcsolatban. A legáltalánosabb kritika, hogy nem igaz, miszerint az ember nem alkalmazkodott volna a keményítő megemésztésére és a laktóz tolerálására.[11] Igaz, a laktáz enzim előállítását kódoló gén meglétének aránya a lakosság körében népenként eltérő, és kevesebb, mint ötezer éves múltra tekint vissza.[41]"

Wikipédia? Boldogkőivel és madosz-szal példálózik? Ez az alja az egésznek :)

"Érdekes, hogy először veszélyesnek van titulálva a gabonafélék, pár év múlva bizonyítást nyer a teljes kiőrlésű gabonák kifejezetten jótékony hatása, és utána még hozzá is igazítják a paelo diétát. :O "

De hiszen a teljes kiőrlésű gabonák kifejezett jótékony hatása sohasem nyert bizonyítást, csak az ebben érdekeltek próbálják ezt lenyomni az emberek tudatának torkán.

Keleten vagy az életmód ellensúlyozza a sok ch alapú étrendet (pl. shaolin szerzetes: rohadt sok mozgás, sok friss zöldség, minden kaja bio) vagy egyszerűen rohadt sok a cukorbeteg (lásd India). Vagy akupunktúrát használnak a nyilván nem ismeretlen inzulinrezisztencia ellen :D

"Ez is örök életet ígér, és pont azt mondja, hogy kerüljük az összes állati eredetű fehérjét, és be is bizonyítja, hogy autoimmun betegségeket okoz"

Ezzel csak annyi a gond, hogy autoimmun betegségeket egyelőre GAPS és paleo-ketogén étrenddel tapasztaljuk, hogy lehet gyógyítani. Autoimmun betegségeket okoznak az állati fehérjék, és ilyen táplálékokkal meg is gyógyulnak autoimmun betegek? Hát akko' fura van dik má he! :D

2015. jan. 4. 08:48
 17/37 anonim ***** válasza:

Ja hogy már az a SZTE egyik intézetvezető igazgatója is hülye. Értem. :)

Én meg azt mondom Szendi Gábor egy kuruzsló. Ez ilyen mindenki hülye csak én vagyok helikopter. (egyébként nyilván csak ő fogalmazott meg kritikát ezzel szemben)

"A kritikák hatására a paleolit diéta kidolgozói az elméletet nemrég felülvizsgálták, és a javasolt élelmiszerek közé bekerültek a zsírszegény tejtermékek és a teljes kiőrlésű gabonafélék is."

Lenyomni.

Keleten meg köztudottan minden második ember saolin szerzetes ugyebár (elolvastad egyáltalán milyen röhej volt amit írtál?). Csak azt nem értem ha kifejezetten tiltott, és halálos méreg a szemetekben, akkor keleten, ahol több mint százszoros a fogyasztása a rizsnek, ott egy kis mozgás miért elég, hogy ne legyen gond? :O

India a világ legnagyobb cukorfogyasztó országa, szerintem LEHET van valami köze ennek is hozzá, bár még nincs tanulmányom róla. :P

Ühüm tapasztaljátok... (mond hogy nem Szendi Gábor vagy :D )

[link]

Megkockáztatom, hogy nem beszél baromságokat az arc. És ez csak a rákra tér ki. Csak ennek még nem rakott senki alá üzletet, cuki könyveket, diétát, és vallást (!). Na majd mindjárt én gyors meggazdagszom belőle.

Ne aggódj amúgy, minden kornak megvannak a csodamütyijei. Régen a lóhúgyra hitték hogy sok mindent gyógyít, most erre. Gyakori, hogy valaki csodamódszert biztosít a reménytelen betegek számára. Ha ezeknek csak a tizede működne, nem lenne halálos beteg a földön. Lehet hurrogni, meg durrogni, egy egészséges táplálkozás sose rossz, csak badarságokat ne állítsunk már. 10 év múlva ezen is kacagni fogunk csak.

Érdekelne amúgy, hogy mi alapján állítasz ilyeneket hogy gyógyítja az autoimmun betegségeket (meg úgy sok kérdőjel van még, mivel te csak benyögsz mondatokat alátámasztás nélkül). Sok az állítás, kevés az alja. Tudnál legalább egy olyan cikket linkelni ami bizonyítékként szolgál, és mellette nem próbálja rámsózni valamilyen termékét? Nehéz olyan forrásnak hinni mint az ilyen teleshop szintű valamik:

[link]

[link] és napestig linkelgethetném.

2015. jan. 4. 11:21
 18/37 anonim ***** válasza:

"már az a SZTE egyik intézetvezető igazgatója"

Bizonyította, hogy micsoda. Ő hisz tekintélyelvben, de attól még hogy igazgató, ő is csak egy (tévedésre hajlamos) ember marad.

"Én meg azt mondom Szendi Gábor egy kuruzsló."

Mondhatod. Az ő munkássága nyomán az emberek egészséghez jutottak, Boldogkői ezt megpróbálja kifigurázni, lehúzni, elbagatelizálni.

Megint ajánlom nektek: beszéljetek olyan 'meddő' nőkkel, akik az "alaptalan" paleó segítségével gyógyultak meg, estek teherbe, születhetett babájuk.

1. ki fognak röhögni titeket

2. kaptok egy-két jogos pofont

3. tovább röhögnek majd rajtatok. És teljesen jogosan :)

"a javasolt élelmiszerek közé bekerültek a zsírszegény tejtermékek és a teljes kiőrlésű gabonafélék is."

Ne hazudj. Nem azért mert bűn, hanem mert baromság, értelmetlen. Paleóban sohasem voltak direkt 'zsírszegény' termékek, a tejből egyedül a tejzsír ami viszonylag értelmes. Szendi szerint az érlelt kemény sajtok.. esetleg beleférhetnek, én mondjuk ezzel sosem értettem egyet, de ez más kérdés. Teljes kiőrlésű gabonák a maguk /glutén/ fitát és lektin tartalmával sohasem voltak paleósak (vagy egészségesek). Esetleg a fehér rizs, mint kis mennyiségben megengedhető keményítőforrás, az édes burgonya mint kis mennyiségben megengedhető keményítőforrás (ezek nem tartalmaznak növényi toxinokat) szoktak szerepelni, minimális mennyiségben. De semmi teljes kiőrlésű gabona vagy 'zsírszegény tejtermék' sohasem volt ajánlott paleóban, mivel ezek kimondottan betegségokozó 'élelmiszerek'.

Az érlelt kemény sajtok megítélése mondjuk úgy, hogy vitatott. Nyilván egy fejlődő rendszerről van szó, a tudomány már csak ilyen. Én drogként tekintek a sajtokra is, rohasztott (racemizálódott) fehérjék nem valószínű, hogy túl jók lennének, de hát végső soron mindenki eldönti mit akar enni..

"Keleten meg köztudottan minden második ember saolin szerzetes ugyebár"

Keleten nem minden második ember egészséges. Megértetted azért amit írtam?

"Csak azt nem értem ha kifejezetten tiltott, és halálos méreg a szemetekben,"

? a mi szemünkben? Bocsánat, Testvér de mind emberek vagyunk (és testvérek), kérlek ne képezz nem létező klikkeket. Szóval a mi szemünkben: az enyémben, tiedben, szomszédoméban, afrikai testvéreinkében.. szóval igen :)

"akkor keleten, ahol több mint százszoros a fogyasztása a rizsnek, ott egy kis mozgás miért elég, hogy ne legyen gond? :O"

Senki nem mondta, hogy nincs gond keleten. De mint írtam, ott más az életmód, más hatások értik az embereket, Testvér. Költözzünk keletre! :)

Indiában jellemző a vega táplálkozás, szénhidrát szénhidráttal, megcukrozva, tejtermékkel dúsítva. A tejtermékek is nagyon inzulinogének, nem csak a cukor és a keményítő. Hát.. kár.

Húsfogyasztás

A paleo alapját képezi természeti népek vizsgálata is. Ők fogyasztanak húst, nem rákosak. A rákbetegségek kialakulásáról tudunk néhány dolgot, ezek értelmében a finomított szénhidrátok és a sok keményítőfogyasztás kerülendő, a tejtermékek kerülendőek. A feldolgozott, vegyszerekkel mérgezett élelmiszerek kerülendőek.

Ezek a lényegesek, de lehet kerülni a húsevést is, ha valaki akarja.

A paleóra nem hiszik, hogy gyógyít, mint említettem: beszélj 'meddő' csajokkal, és készítsd az arcodat pofonra.

Lehet mórikálni azzal, hogy lehúzunk működő módszereket (mint Boldogkői is teszi) de akkor vállaljunk már kockázatot is, ne csak szájkaratézzunk, osszuk a butaságot :)

És .. leginkább ne vegyük el a gyógyulás lehetőségét betegektől. Mert előbb-utóbb talán politikusok között találjuk magunkat (lámpaoszlopon?)

Van alapja az autoimmun betegségeknek, így a gyógyításuknak is. De ezt Boldogkői úr sem igazán fogta fel, nem fogok most erről előadást tartani.

Emiatt 78%-os válaszoló szubjektív valóságában az autoimmun betegségek gyógyíthatatlanok lesznek /megfelelő étrend nem gyógyítja az ilyen betegségeket/ ?

... :)))

És én vajon ezt hol nem sz.arom le? :D

Testvér, ne engem fárassz minden kérdéseddel, látom ám hogy nem vagy buta, hát nézz utána! És ha valamit nem értesz majd, arról kérdezz.

2015. jan. 4. 11:50
 19/37 anonim ***** válasza:

Ja hogy tévedésre hajlamos. Végülis biztos szarért, hugyért van ott ahol most. Bárkiből lehet egy országosan nívós egyetem intézetvezető igazgatója. Mivel bizonyított? És mit? Az hogy a szerelmed nyilván védekezni próbált, és személyeskedéshez nyúlt azért hogy az "igazát" "bizonyítsa", nem azt jelenti amit a kis fejed diktál.

Egészséghez annyian jutottak, akik elkezdtek nem szemét kaját enni, és az elhízás következtében keletkező betegségekről beszélhetünk maximum. Akkor hajts fejet Bunny előtt, aki meg a SK-t írta... WOW. -.-''

Én nem hazudok töki. Én be is linkeltem, és minden állításom mögé tudok tartalmat mutatni. Nézd vissza, meg fogod találni a forrását.

Nem úgy volt hogy a rizs mérgező, csakúgy mint a krumpli? Nemrég még ezt állítottad. Most meg már megengedhető? ismét WOW.

Te írtál baromságot, most miért kéred rajtam számon? Orbitális badarságot írtál, rámutattam, most nem tetszik? És mi ez a hippi duma utána? Ezen már csak nevetni tudok, nem a tényekre reagálsz, hanem ködösítesz, és félredumálsz. "Senki nem mondta, hogy nincs gond keleten." Te állítod folyamatosan hogy a rizs, és gabonafélék mérgek. Én rámutattam, hogy "keleten" sokszoros a fogyasztása a rizsnek, és mégse küzdenek ilyen problémákkal. Utána meg leírod amit én: "igen, sok cukrot esznek indiában". Csak előtte valahogy a rizsnél említetted indiát, mint cukorbeteg országot. Akkor a kapcsolat amit próbálták ráerőszakolni, helytelen volt. Nevezzük nevén a dolgokat, nem ilyen sután elbagatelizáljuk.

Te nem fogalmazod meg hogy mi van, te ködösítesz. Levegőben lóg minden szavad, általános állítások, amikbe utána bármit bele lehet magyarázni (ezzel annyira sokszor találkozok amikor ilyen csodamütyürt akar valaki eladni).

Természeti népek vizsgálata: feltételezés, hogy az ősember egészséges volt, amikor úgy konkrétan nagyon nem tudjuk miket ettek, csak ebből, abból lehet következtetni (ezekre is van pár forrásom). Illetve volt egy 5 éves kutatás valami eldugott helyen ahol halat, és ott termő gyümölcsöket ettek, és nem volt rákos köztük. :O Fantasztikus mennyire ki van iktatva az életmódunk ebből az egyenletből. De ezt korábban is cincáltam, csak akkor nem reagáltál rá, mert kényelmetlen volt. Most előhúztad megint, ismét egy orbitális általánosítás, és félrenézések tükrében: húst gyümölcsöt esznek -> nem rákosak. Taps. Most ott van egy tanulmány, hogy a szeretett húsod okoz rákot. Akkor most mi van? (de ezt már másodjára kérdezem) Akkor most mi az egészséges?

Lehet mórikálni...

Pont erre kértelek: mutass példát hogy valakin EZ segített. Erre nem voltál képes. Hogy miért? Szerintem egyszerűen nem tudsz. Én is próbáltam, elég jól kezelem a gúglit, egyszerűen semmilyen klinikai teszt, vagy megfigyelés nincs róla. Gondoltam te találsz, és tudsz mutatni. Ennek tükrében ne nevezz már működő módszernek ilyeneket. Ez a meddő nős vagdalkozásod is nagyon unalmas. Mutass erre is egy példát kérlek, és eskü pofonvághat! (mondjuk nem tudom miért tenne ilyet, de úgy látom neked ez valami fétised)

Előbb meg még tesód voltam, most meg felkötéssel fenyegetőzöl, és példálózol burkoltan?

Azt meg hogy kétségbe vontam az autoimmun betegségek létét, nem tudom honnan vetted, de érdekes félreolvasás lehetett. Azt vonom kétségbe, hogy ez gyógyítja. Semmi mást.

Előadást pedig nem tartasz, mert nem tudsz. Itt vitázol már franc tudja hány napja, szóval nekem ne gyere ilyen gyerekes hülyeségekkel hogy nem akarsz. Szubjektív valóságról pedig neked kéne elgondolkozz töki, látod hogy utánanézek dolgoknak. Arról kérdezlek csak, ahol te, vagy a módszer mond ellent magának, illetve valótlant állít. Semmi mást nem kérek, csak bizonyítékot. Én is tudok szarni a seggemből, és azt mondani ez meddőséget gyógyít.

Neked ott nem kéne leszarni, hogy idejött baromságokat állítani egy publikus fórumra HATALMAS arccal, hogy majd nekem nem lesz szavam se, nemhogy érvem veled szemben, mert olyat mondasz hogy húúúúú. És ehhez képest a valóság az, ami az ilyen kuruzslás (bocsánat: félkuruzslás, mert tény hogy ez egészségesebb mint az emberek 50% étrendje, de ehhez nem kell nagy vasziszdasz) rendje és módja: ÜRES SZAVAK. Ezzel nem lehet mit kezdeni. Ha továbbra se vagy képes ALÁTÁMASZTHATÓ tényekről beszélni, akkor ne is válaszolj. Egyelőre te vagy az akinek semmi érve nincs felvonultatva.

2015. jan. 7. 16:51
 20/37 anonim ***** válasza:

Testvér, Boldogkői azzal bizonyított, hogy kritikán aluli írást dobott az indexes nemtelen férgeknek :D

Ez a nívós egyetemi szint? Nívós egyetemi igazgatói szint? Uggyan már.. Ez fontoskodás, a saját szegényes vallásunk ráerőltetése másokra. És tekintélyelv alapján aki fogékony a megtévesztésre esetleg elhiszi, az elvbarátokkal az idióták is jól el tudnak röhögcsélni egy indexes cikken, az már nem zavar senkit, hogy pont ők az idióták :D

Nem baj, ettől biztosan boldogabb mindenki, akkor meg csinálják.

_

A szerelmemről semmit sem tudsz.. hagyjuk, nem értem miért írtad

-

"Egészséghez annyian jutottak, akik elkezdtek nem szemét kaját enni"

Igazad van, csak éppen az a nem mindegy mit nevezünk szemét kajának. Valakik a búzát nem sorolják szemét kajának.

"és az elhízás következtében keletkező betegségekről beszélhetünk maximum."

? Nem.

"Akkor hajts fejet Bunny előtt, aki meg a SK-t írta... WOW. -.-'' "

Bunny egy középszerű sz.art írt Testvér. A sárgakapsz. nem lép túl a nyugati dietetika árnyékán, tehát.. olyan is. Nem egy táplálkozástudományi áttörés, köze sincs az egészséghez. Edzéshez jó, ennyi, de idővel még a testépítők is megbetegszenek és majd egészségre vágynak.

"Nem úgy volt hogy a rizs mérgező, csakúgy mint a krumpli?"

A hántolt rizs nem. Krumplit én nem ajánlom szívesen, de nem tudom felmérni 100g krumplinak mennyire káros a lektin tartalma. Nyilván héj nélkül. Én kerülném beteg emberek helyében.

"Orbitális badarságot írtál, rámutattam, most nem tetszik? És mi ez a hippi duma utána? Ezen már csak nevetni tudok, nem a tényekre reagálsz, hanem ködösítesz, és félredumálsz."

Esetleg idéznéd, hogy mire gondolsz? Csak úgy.. érthetőbb lenne pontosan miről beszélsz.

"Én rámutattam, hogy "keleten" sokszoros a fogyasztása a rizsnek, és mégse küzdenek ilyen problémákkal"

Nem küzdenek ilyen problémákkal?

Milyenekkel? Akupunktúrás kezelés van inzulinrezisztencia csökkentésére.. szerintem megvannak a problémáik.

Amúgy menj oda egy inzulinrezisztens, emiatt meddő csajhoz Testvér, és mondd meg neki, hogy keleten nem küzdenek ilyen problémákkal... szerintem meg inkább hagyja a rizst, egyen tisztán és GYÓGYULJON MEG a változatosság kedvéért. Szüljön gyereket, legyen boldog. Hagyja a rizst, minek ennyit beszélni a rizsről?

"igen, sok cukrot esznek indiában". Csak előtte valahogy a rizsnél említetted indiát, mint cukorbeteg országot."

Mert zabálják a szénhidrátot és a tejtermékeket. És? Betegek. Miért zabálják az indiaiak a szénhidrátot és a tejterméket?

Nyilván azért, hogy mi lássuk a táplálkozásuk hatását. Jó? Nagyon jó, minden indiai cukorbeteg szenvedését megéri, Testvér. És ezek után te ajánlani fogod a rizsevést? Tök mindegy amúgy, ajánlhatod felőlem. Tégy ahogy jónak látod, eddig jutottam most.. én megyek edzem egyet. Ugorj le egyszer boxolni egyet!

2015. jan. 7. 17:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!