Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi bajom lehet? (Táplálkozássa...

Mi bajom lehet? (Táplálkozással kapcs. )

Figyelt kérdés
Nem sajnáltatni akarom magam, de nem tudom, hogy ez most vmi betegség kezdete, vagy sem... A problémám az, hogy ha eszem, bűntudatom van, tele vagyok, van mikor sírok, de egyre többször hánytatom magam. Kb 1 hónap alatt fogytam 4 kg-ot. (Nem sokat.) És a jegyeim romlanak, mindig csak azon jár az eszem, hogy kövér vagyok. (Állítólag pont jól nézek ki, de erősen kétlem!) Hogy mennyit egyek, és kcalokat számolok... Éhes vagyok, de nem érzem; alapból sem fér semmi belém... Kérek mindenkit, hogy ne szídjatok le, csak mit kéne tennem? Már mondták nekem, (mármint akik tudnak erről) hogy mi lesz majd a következménye, de nem tudok leállni... Kevés táplálék mellett sem érzem jól magam, van mikor megengedek magamnak pl egy db csokit, vagy enyhe falásroham, ami "természetes" reakció... De utánna szintén bűntudat kisér... És így szörnyű! 😭 Depresszióm is van... Előre köszönöm a válaszokat!

2014. dec. 14. 20:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Mondd el a szüleidnek, kérjétek szakember segítségét.

Szerintem te is tudod, hogy mi bajod van: táplálkozási zavar, testképzavar.

2014. dec. 14. 20:44
 2/12 amynopirimidin válasza:
100%
A táplálkozási és az önértékelési zavarok gyakoriak a társadalmunkban, de a te eseted így leírás alapján komolyabbnak tűnik az átlagnál. Mivel ennyire negatív hatással van az életedre mindenképpen keress fel egy szakembert, még mielőtt rosszabb lesz. Piszok nehéz lesz, de megcsinálható. Az étkezési zavarok nagyon sunyi betegségek, de az, hogy látod hogy problémád van már egy nagy lépés a javulás felé. Sok sikert és kitartást
2014. dec. 14. 20:51
 3/12 Szergej55 ***** válasza:
100%
Ezt elsősorban lelkiekben kellene rendbe tenni nálad. Segítséget kérni nem szégyen, ha komolyabb az ügy holmi kis rigolyánál, márpedig a te esetedben úgy néz ki.
2014. dec. 14. 23:42
 4/12 anonim válasza:
Mindenképpen szakemberhez kell fordulnod! Keress fel egy pszichológust. Segíthet kineziológus is, de mindenképpen a szüleiddel kell beszélni, ha nem vagy még nagykorú. Ha a bátorság gyűjtéséhez segítség kell, hívd fel az Ifjúsági Lelki Elsősegélyt a 137-00 ingyenes hívószámon, Telekom vagy T-mobile számról eléred, fülkéből is!
2014. dec. 16. 12:10
 5/12 anonim válasza:
100%
Istenem ez pont ugyan olyan mint az én helyzetem:( teljesen ugyan ez , hánytatom magam, egy falat csoki se megy le a torkomon. A suli wc-ben sírtam el magam mert túl sokat reggeliztem és bűntudatom van. (ma ettem 400 kcalt eddig, tudom hogy nem sok de sírnom kell ettől, átlagban napi 400-max600 kcalt eszem). A szüleim mintha érzelmi analfabéták lennének, nem tudnak segíteni. Ha találsz valami megoldást kérlek szólj! De addig is nagyon sok sikert és nehogy kárt tegyél magadban!
2014. dec. 18. 16:16
 6/12 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat! 😊

Az utolsóhoz szeretnék szólni:

Nagyon sajnálom, hogy veled is ez van. 😢 Nagyon rossz dolgok ezek, és neked is kitartást, erőt kívánok! 💝 Nálam sajnos (mivel jönnek az ünnepek) tegnap rámtört a zabálhatnék, és kivételesen sok édességet ettem. 😕 Volt bűntudatom, de álltalában mindent kidobok... 😣 És az a szörnyű, hogy régen nem érdekelt, hogy mennyi csokit, vagy bármit eszek... De mióta tudom kb a kcal-okat, rájőttem, hogy nagyon sok van... De mindenben... Pedig máshol éheznek... De vhogy úgy vagyok vele, hogy a pillanatokban nem izgat... 😳 Majd értesítelek! Ám maga az ünnepek során nyugodtan ehetsz, amennyit jól esik, az új évben úgyis ledolgozod (ha van mit).

2014. dec. 19. 08:46
 7/12 anonim válasza:
bulímiás vagy
2014. dec. 23. 12:25
 8/12 anonim válasza:
Csak kérdezni szeretném nincsenek véletlen drog problémáid? Konkrétabban herbál nevezetű droggal? Hasonló tüneteket produkált még anno amikor rá voltam függve,
2014. dec. 28. 20:28
 9/12 A kérdező kommentje:
Nincsenek
2014. dec. 29. 07:33
 10/12 A kérdező kommentje:
Basszus egyre durvabb... 😭 Mar falasroham is kiser... es egyre jobban felek a hizastol, es... es hol keveset eszem, hol meg falok... ha nem is 10000 kcal-t, de 2000-5000 kcal korul biztosan... 😱 Annyira ugy erzem h nem birom... 😢 Hah, de ezen is tul kennem lennem vhogy... es persze a hanytatas sem marad el...
2015. jan. 12. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!