Kalóriát számolok, mozgok, mégsem fogyok, sőt inkább felfelé jönnek a kilók! Miért?
Heti 3x (H-Sz-Szo) szoktam ellipszis tréneren edzeni, valamint 2x hot iron edzésre járok (K-P).
Kalóriát számolok, a makroértékekre is figyelek. Csirkehúst eszem szinte kizárólag, nyers vagy magában a sütőben megpirított zöldségekkel (pl. kelbimbó). Kenyeret havonta 3-2x, más péksütit sem nagyon.
Olyan 1000kcal körül szoktam lenni, inkább kevesebb, de bőven jóllakok vele.
DE nem fogyok!!! 3 hónapja csinálom, és 1,5 kilóval vagyok nehezebb, pedig lenne miből leadni (160/78). Mit csináljak??? Van valami, amivel rá tudok segíteni a zsírégetésre? Mert így már kb. öngyilkossági gondolataim vannak minden alkalommal, mikor ráállok a mérlegre. És nem csak a kilók, de a cmk se mennek le, nem nagy a nadrágom, semmi...
Ez valóban nagyon furcsa.
Sokat mozogsz, keveset eszel, már néhány hét után meg kellett volna indulni a fogyásnak, főleg így, hogy van is miből.
Biztos, hogy nem eszel túl keveset? Az 1000 kcal-nál kevesebb nekem borzalmasan kevésnek tűnik. Bár mondjuk akkor is fogynod kellett volna, csak nem túl egészséges.
Talán mégiscsak van ott a háttérben valami probléma.
Vagy rosszul számolod a kalóriákat? Másra nem tudok gondolni. Mert így mindenképpen fogynod kellett volna.
Jáááájjjj, nem kell itt rögtön öngyilkososdit játszani. Fogalmad sincs, hogy mire van szüksége a testednek és most nem úgy válaszol ahogy te szeretnéd.
Értem én, hogy figyelsz a makroértékekre is, de ha az kevés, akkor fingnyit ér.
Tehát: 1000 kalória kevés! Felejtsd el a kalóriaszámolást. Amikor a eszel, a tested nem így gondolkozik, hogy "kaptam kilokalóriát, akkor most feldolgozom a kilokalóriát". Nem a kilokalóriát dolgozza fel hanem a fehérjét, szénhidrátot és zsírt. Ódzkodz a szénhidráttól mint a tűztől, meg is van az eredménye, a tested elkezdett mindent raktározni, mert érzi, hogy tápanyag hiánya áll fenn.
Légyszíves ezeket tartsd be:
- napi ötszöri evés
- naponta legyen meg a 70 gramm szénhidrát
- naponta legyen meg a 100 gramm fehérje
- zsírból tessék omega 3-at és omega 6-ot szedni, kókuszzsírt használni
- naponta igyál meg egyelőre 3 liter vizet
- csirkehúsból inkább csak mellfilé legyen
- zöldségekből inkább az alacsony cukortartalmúak legyenek: a répa, kukorica és borsó sokat tartalmaz.
- tejtermékekkel esetleg két-három naponta a laktóz miatt
- szénhidrát: csak összetett, fel nem dolgozott CH-k. Egyél barna rizst, puffasztott rizst, édesburgonyát.
A tápanyagmennyiségre figyelj, és oszd el a napi étkezéseidben.
Próbáld ki ezt. Adj a testednek két hetet, hogy reagáljon. Ki kell találnod, hogy mire fog a tested a legjobban reagálni, ehhez tesztelni kell. Ehhez meg idő kell.
Ha kellene még segítség, írj nyugodtan privátot.
Azért azt a pajzsmirigyet kicsit jobban ki kellene vizsgálni.
Normál érték 4,0-ig van, de egy egészséges embernek 2 körül van a TSH hormon értéke...szóval a 6,9 nagyon magas!
Egyébként én is hasonló problémával küzdök. 3 hónapja kezdtem az egészet. Nekem 1200 kkcal-t javasolt az orvos és max. 160 g szénhidrátot. Tudom is tartani, mozgok is. Az első 2 hét alatt lement 2 kg, azóta semmi :-(
-azt írja egy nagyokos : napi ötszöri evés
-hát attól el is hízik simán ,minek ad az ilyen balfék tanácsokat,
Nagyon egyszeru a valasz: nem jol szamolod a kaloriakat. Leirnad hogy egy tipikus napot pontosan mit es mennyit eszel? (de minden falatot es kortyot!)
hany percet ellipszistrenerezel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!