Egyszerűen képtelen vagyok fogyni, miért lehet ez?
Jelenleg 16 éves vagyok 165cm és 58 kiló.Szeretnék lefogyni 6kg-t de sehogy sem sikerül.
Már egy hónapja diétázom..azaz 1000kalória alatt eszem,heti 5ször futok 5 kilométert és minden nap tornázok.
Egy hónap alatt semmi változást nem tapasztaltam magamon,a súlyom se csökkent és nem is karcsúsodtam,Tisztában vagyok vele hogy 1 hónap alatt nem fogom megváltani a világot de valami eredménynek azért csak kéne lennie..:c
Az elmúlt héten rengeteget sírtam hogy miért nem sikerül és gyűlölöm magam mert erre sem vagyok képes
Nagyon utálok tükörbe nézni
Szükségem lenne a segítségetekre,tapasztalatokra tippekre:)) Előre is köszönöm
Nem egy önsajnáltató lusta dög vagyok tényleg nagyon igyekszem de sehogy sem sikerül.
Miért akarsz fogyni? Még a magasságodhoz az 58 kg is kevés, nemhogy 52!
A lényeg az, hogy ha edzéssel kombinálod a diétát, akkor lehet,hogy kilóba nem látványos a fogyásod, vagy abszolút nem is fogysz, mert 1 izomsejt 10 zsírsejt súlyának felel meg. Tehát, ha sportolsz, akkor az izmod gyarapítod, mialatt eltűnnek a zsírsejtek. Tehát: izmot növelsz, zsírt vesztesz. A te súlyodnál már látni kell a tükörben az eredményt.
Diéta egy életre szól. A diéta azt jelenti, hogy egy életen át azt a tápanyagot adod meg a testednek, amire annak egyedileg szüksége van az egészséges élethez.
Amit az emberek napokig/órákig csinálnak, azt fogyókúrának hívják. Meg is érdemlik a következményeit.
16 éves vagy. Egyrészről vannak olyan hormonális változások még mindig ebben a korban amik lehet, hogy indokolják, hogy nehezen fogysz.
Másrészt Te az "ideális" súlyod határára vagy alá szeretnél fogyni. Ird be a google-be hogy fogyás, utolsó kiló. Rengeteg cikk van arról -és magamon is tapasztalom- hogy az utolsó néhány kilóhoz a szervezet jobban ragaszkodik. (Palatinus Tünde cikke nem túl kiemelkedő a sorban, de talán ért valamit a témához :D )
Egyáltalán nem biztos hogy bármit is rosszul csináltál (a többiek által ajánlott sárga kapszulát olvasd el, mert biztos tanulsz belőle.)
Mindenkinek változó, hogy mikor indul meg a fogyás. A testvéremmel egyformán (értsd: ugyanazon alapelv, a sárga kapszula által kiszámított értékekkel) kezdtünk enni és hasonlóan edzettünk. Nekem egy hónap múlva neki meg csak 3 hónap múlva mutatott kevesebb súlyt a mérleg, viszont rajta optikailag jobban látszott a változás.
Azt meg nem is értem, hogy ha -a jelenlegi tudásod szerint- mindent megtettél akkor miért gyűlölöd magad??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!