Egyszerűen képtelen vagyok fogyni, miért lehet ez?
Jelenleg 16 éves vagyok 165cm és 58 kiló.Szeretnék lefogyni 6kg-t de sehogy sem sikerül.
Már egy hónapja diétázom..azaz 1000kalória alatt eszem,heti 5ször futok 5 kilométert és minden nap tornázok.
Egy hónap alatt semmi változást nem tapasztaltam magamon,a súlyom se csökkent és nem is karcsúsodtam,Tisztában vagyok vele hogy 1 hónap alatt nem fogom megváltani a világot de valami eredménynek azért csak kéne lennie..:c
Az elmúlt héten rengeteget sírtam hogy miért nem sikerül és gyűlölöm magam mert erre sem vagyok képes
Nagyon utálok tükörbe nézni
Szükségem lenne a segítségetekre,tapasztalatokra tippekre:)) Előre is köszönöm
Nem egy önsajnáltató lusta dög vagyok tényleg nagyon igyekszem de sehogy sem sikerül.
Ez ellentmond az energiamegmaradás törvényének.
Vagy mégis többet eszel, van amit elfelejtesz számítani vagy rosszul számolsz, esetleg elromlott a mérleged.
#2: Van fogalmad, milyen gyorsan, milyen feltételekkel szed fel az ember egy kiló izmot? S ugyanezt 1000 kalória alatti táplálkozással s nőként? Koplalva inkább bomlik az izom, nem épül.
A természetes testsúlyingadozás jóval több, mint az 1 hónap alatt (sok edzéssel és kalóriatöbblettel vagy igen kezdőként kivételesen valamelyest deficitben) felszedhető izom s ennyi idő alatt egypár kiló fogyás várható, talán még ilyen kevés feleslegnél is.
Hallottam már ilyen misztikus esetekről, de tényleg fura, hogy egyesek teste a semmiből csinál energiát. Az enyém ilyet nem tud.
Kedves Kérdező!
A tested nem a gyártósorról jött lesz vagyis egyedi igényei vannak. Senki nem tudja pontosan megmondani, hogy a tested mire reagál egészséges kinézettel - erre vágysz.
Viszont az alapok mindenkire igazak: diéta és sport. Diéta alatt azokat a tápanyagokat kell érteni, amire egyedileg a testednek szüksége van. Ha szemetet adsz neki, azt nem tudja felhasználni és raktározni fogja, mivel kivécézni nem tudod egy az egyben.
Mit értünk szemét alatt? Tessék megtanulni a mikro- és makrotápanyagok alapjait: bunny bejegyzése a testmesteren, szálkásítás elmélete. Googlizz rá, ahová belinkeltem törölték a bejegyzésem. Ha sokkal több szénhidrátot viszel be mint amire szükséged van, akkor a tested hízással fog reagálni.
1000 kalória? Lelassult az anyagcseréd? Mindent raktároz amit megeszel? Tessék megtanulni mire van szüksége a testednek és aszerint élni.
Amit az utolsó írt, amellett még fontos, eddig hogyan étkeztél. A szervezet rááll egy tartalékoló üzemmódra a koplalás mellett, létrejön a csökkent anyagcsere, és egyebek, mert a szervezet túlélni akar. És jönnek a kg-m.
Sok diétánál ott hibáznak, hogy úgy gondolják, ha kevesebbet esznek, akkor fogyni fognak, viszont egyrészt nem mindegy miből, másrészt ha utána ugyanúgy esznek mint előtte, akkor garantált a jojóeffektus, a tartalékolás miatt. A szervezetnek fontos, hogy érezze, nem kell raktároznia, mert mindig kap kaját, ezért hangsúlyozzák, hogy nem elég naponta kétszer enni, vagy milyen fontos a reggeli. Egyél inkább többször, keveset. Különben meg kitudja milyen a testzsír %-d.
#8: A test nem kezd raktározni, csak azért, mert napi egyszer kap enni... A koplalás valóban nem jó (bár kivételes esetben az is bejöhet, egyszerűen túl sokfélék az emberek, s persze sokat számít a fogyás utáni étkezés), de a kisszámú evés egyesek kb. egyetlen esélye... 1600 kalóriát nekem átkozottul nagy odafigyeléssel (ami nem szokott megtörténni) szét tudnék vágni 2 rendes étkezésre, de sokkal könnyebb pár órán belül bevinni, akkor legalább kellemesen jóllakom és le is van tudva a dolog egy napra. Persze ehhez megfelelő szervezet és étrend kell. Az enyém ezt támogatja.
A párom napi 2-3 étkezést tart, többel fölémenne a súlytartó 2500 kalóriájának és hízna. Vagy kaparná a falat éhesen, de nem olyan mazochista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!