Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Súlytartás? Hogyan?

Súlytartás? Hogyan?

Figyelt kérdés
Lefogytam 8 kg-ot 2-3 hónap alatt, és most már csak a súlyom szeretném tartani. Nem nagyon számoltam kalóriűt, vagyis nem méricskéltem, csak úgy naggyából saccoltam mindig. Tehát egy napom olyan 800kcal-tól 1400 kcalig terjedt (1400 ritkábban volt) és volt pár (3-4) bezabálós napom, amikor olyan 2500 kcal-t is megettem. Paleo szerint étkeztem, a bezabálós napokon sem péksütivel vagy ilyesmivel bűnöztem, hanem aszalt gyümölcsökkel, több hússal, vagy paleo édességgel (amit egyébbként nem eszek, csak a bűnözős napokon ettem) Szóval, szépen lefogytam 49kg-ra a 165cm-emhez. Én még fogynék, mert még mindig nem a legtökéletesebb az énképem, de a szüleim meg a barátaim aztmondták hogy most már álljak le, mert eléggé sovány lettem (bár én nem látom) de azért hallgatok rájuk. Szóval súlyt próbálok tartani, viszont 1 hete eszek nempaleos ételeket (amire nem vagyok büszke) pl. nagyiméknál szelet csokitorta, csilisbab vacsira, cukorka, cukros tea.. És bizony ez alatt az 1 hét alatt híztam 2kg-ot :SS 51 kg vagyok :( Ilyen könnyű lenne a hízás? Pedig így se léptem túl a napi 2000kcalt. Akkor ez sok lenne nekem? Mennyit egyek, hogy tartsam a súlyom? Hány kcalt? (ezután is paleosan fogok enni, most ez az egy hét kivétel volt...szerintem azért is volt ez, mert 1 hétig hormongyógyszert kellett szednem, és nem tudtam irányítani magam:S de persze nem zabáltam össze vissza, csak hát azért érezhetően többet mint a fogyó alatt) szóval most az a tervem, hogy még 1-2 hónapig csinálom a fogyót megint, mint amivel fogytam, hogy újra 49 kg legyek, esetleg 48..:) És utána szeretnék akkor súlyt tartani.. De akkor úgy látszik ahhoz sok a 2000kcal? Mennyit javasoltok?? Heti 2x 3x sportolok 1 órát, 15 éves vagyok. Hány kcallal tudnám tartani a 48-49kg-om??
2014. nov. 9. 13:19
 1/2 anonim ***** válasza:
Túl magas vagy 48-49kg-hoz, bár ha tartod, akkor nem fogsz nőni már. Ha még mindig kövérnek látod magad, fordulj pszichológushoz, mert testképzavaros vagy!
2014. nov. 9. 19:12
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy 49 kiló alá kéne fogynod... Hihető, hogy sovány vagy, de ugye nem látlak és amúgyis, a saját ízlésed alapján oda fogysz a számodra egészséges sávon belül, ahová akarsz és tudsz.

Nos, tapasztalataim szerint amint abbahagyod a szigorúbb diétát, de még teljesen súlytartó szinten eszel, felmegy pár kiló (főleg, ha addig kevés volt a szénhidrát s lemerültek a glikogénraktáraid, de máskor is ezt tapasztaltam), majd beáll a súlyod. Nekem mindig felment picit, amikor lazítottam, de csak egy picit. Bizonyára nincs mindenkinél így, de ilyenre is gondolhatsz, mielőtt megállapítod, hogy ez a szint Számodra sok ;) Amúgysem tudod, hogy az a 2 kilónak mennyi része hízás, a súlyunk ingadozik...

Csak kitapasztalni tudod, mennyivel tudod tartani a súlyod. Én nem is számolnék. Súlytartáskor? Még fogyáskor is csak ha nagyon muszáj.

2014. nov. 9. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!