Szerintetek van a szoptatásnak ahhoz köze, hogy nagyon
nehezen tudok fogyni?
szerintem nagyon jó ütemben fogysz :) átlagosan az egészséges fogyás havonta 2 kg, de ha több felesleg van rajtunk, akkor mehet gyorsabban is :) szóval nagyon jól állsz...
Anyu is most szoptat, és tartania kell a diétát, amit terhes korában előírtak neki (magas a vércukra), és fél év alatt 15 kg lement róla ;) meg én nem értek hozzá, de nem úgy van, hogy a gyereket olyan 9-12 hónapos koráig szoptatják? vagyis tudom, h engem 1 éves koromig, öcsémet 8 hónapig szoptatott anya, a húgom meg most fél éves, de már a fele étkezését ilyen pürésített zöldségek meg gyümölcsök teszik ki
2010. jan. 25. 10:25
Az a jó, ha lassan megy le. Akkor tartósabb is(az eredmény) és a szervezetedet sem terheled meg. Konkrétan fogyózni szoptatás alatt sem jó. Egészséges étkezés jó.
2010. jan. 25. 10:45
Havonta 2 kilónál többet ne akarj fogyni, mert a böröd nem tud külöben lépést tartani vele és csúnya lógós lesz, hagyj idöt, hogy vissza tudjon húzódni. (Off, de ha legközelebb gyereket vársz, ne hizzál el ennyire - egy gyerekkel 10-12 kiló böven elég, csak oda kell kicsit figyelni)
2010. jan. 25. 10:46
4/12 A kérdező kommentje:
Túlsúllyal kezdtem a terhességemet, 75 kilóval, azért vagyok most ennyi kg. Sokáig semmit sem tudtam enni a terhesség alatt, állandóan hánytam, semmi kalóriát nem vittem be hónapokon át, utána mikor elkezdtem enni, szerintem ezért híztam meg utána nagyon.
5/12 A kérdező kommentje:
Elsőnek: Addig szoptatsz, ameddig akarsz. Én a gyerek két éves koráig szeretnék. Van, aki nem tud szoptatni egyáltalán vagy aki abbahagyja vagy a gyerek szokik le róla, ez egyénenként változó. Nincs megadva, hogy meddig kell/lehet szoptatni.
A ma 10:46-os vagyok, nem bántani akartakal, csak figyelmeztetni, hogy legközelebb kevesebb gondod legyen.
Szép lassan add le a kilóidat (és lehet, hogy jobb a gyereknek, ha lassacskán elválasztod, mert igy a lelki feljödését és az önállósodását akadályozod azzal, hogy még mindig töled függ).
Négy gyereket neveltem fel, innen tudom.
2010. jan. 25. 12:36
7/12 A kérdező kommentje:
A gyerekem nem 3 éves, hanem csak 15 hónapos. Szerintem nem teszek neki semmi rosszat és abszolút nem függ tőlem. Az tesz a gyerekének rosszat, aki 6 hetesen beadja a bölcsödébe, nem aki szoptat 15 hónapos korban...kitől hallottad, hogy ez káros? Vagy te nem tudtál eddig szoptatni és ezért fáj neked? Erről senki sem tehet, de nem kell mást irigyelni ezért. Én sem megsérteni akartalak, csak feltettem egy kérdést és nem arra kaptam választ, hanem ezeket a kommenteket kapom olyan témáról, amiről nem kérdeztem.
8/12 A kérdező kommentje:
Természetesen abban igazad van, hogy nem kell meghízni meg akkor könnyebb is lefogyni, ha eleve jóval kevesebbet kell leadni, de senki sem akar meghízni. Nem hallottam még olyan embert, aki azt mondta, "jaj de jó lesz 30 kilót hízni terhesség alatt". Nem úgy voltam, hogy kettő helyett ettem vagy valami.
9/12 A kérdező kommentje:
És még engedd meg, hogy elmondjam, hogy nagyon sok ismerősöm tagja a La Leche Ligának és szoptatási tanácsadók is jó szerével vannak az ismerettségi körömben. Mindenki különböző ideig szoptatott ált. 1-2-3 évig és egyiknek a nagyobb gyerekén sem látok semmilyen problémát az önállóságával. Ez nem ezen múlik. Engem nem tudott édesanyám szoptatni, mégis problémáim voltak az önállósodással/iskolába beilleszkedéssel kis koromban. Azok szokták az embert lebeszélni a szoptatásról, akik nem tudtak vagy nem akartak szoptatni sokáig. Ilyen is van az ismerőseim között. Engem nem zavar, amíg nem akarja nekem is bemagyarázni, hogy miért jobb a tápszer az anyatejnél. Az anyatejnél nincs jobb, a tápszertől sem lesz semmi baja, de ha tudok szoptatni, miért hagynám még abba?
csak h hozzászóljak a témához, tudom h off, de Anyu szerint normál esetben egy anyukának addig van teje, amíg a gyereket szoptatja. mert amíg a gyerek szívja, addig a hormontermelés nem áll le. szerintem igaza van, mert biológia tanár :) én már hallottam olyanról aki 7 évig szoptatta a fiát :S az már tényleg gáz. ja és én se azért írtam az első kommentet, mert Anyu irigyelne a tejedért v ilyesmi (úgy tudom mikor abbahagyta a szoptatást, még akkor is volt jó sok teje), v mert én irigyelnélek, mert nekem meg van még legalább 10 évem nem azon gondolkozni h mikor fogok szoptatni :D
2010. jan. 25. 13:58
Kapcsolódó kérdések: