A súlyzózástól lehet fogyni? Hány kilós súlyokkal edzek?
A zsír nem alakul át izommá... mivel ezek két különböző fajta szövetből, sejtekből állnak... mint pl ezüstből sem lesz soha arany, hiába olvasztgatom... zsírból sem izom.
Igen, a súlyzózástól lehet fogyni... ugyan nem zsírégető edzésnek számít, de mikor edzés után regenerálódik a szervezeted, ahhoz rengeteg energia kell, és zsírt égetünk edzések után. Hát most kezd pl 2 kilóval, nem tudom mennyire vagy erős, mennyit bírsz, aztán növelheted fokozatosan a súlyokat. Szoptatás alatt is edzhetsz, csak ne terheld túl magad. De nem ajánlom hogy szakértő nélkül kezdj bele a súlyzós edzésekbe, legalább egyszer-kétszer menj el személyi edzőhöz, meg is mutatja hogy kell, edzéstervet is készít, ezért megéri kiadni egy kis pénzt... mert könnyen megsérülhet a gerinced ha nem feszítesz eléggé, nem úgy tartod magad ahogy kéne... ez nem gyerekjáték.
én szopatáskor fehérjét vesztek :D
Amúgy meg, ne súlyzóss, aerobik sztem jobb.
Az utolsó minek ajánlgat olyat, amit vagy nem olvasott el, vagy nem sikerült felfognia.
Számtalan (az összes komoly) sporttal foglalkozó oldalon leírták már, hogy a súlyzós edzés a leghatékonyabb, ha zsírleadásról van szó.
Akinek ezt nem sikerült felfognia, az nyugodtan folytassa az idióta aerob edzéseit, azzal is tud fogyni -igaz nem zsírból, hanem izomból.
A kérdező jó irányban indult el, de valóban szükség lehet egy jó edzőre, ha biztosra akar menni.
Utolsónak:
Nem szerencsés a "fogyás" szó, de az aerob edzés hátráltatja az izom növekedését, így nehezebbé válik a zsírleadás. Energiaként szénhidrátot használunk fel hozzá, ami ,-ha diéta miatt csökkentett mennyiségű, akkor az izomszövetből fog fehérjét bontani.
A zsír ugyanis, -mint már valaki írta, helyesen a regenerálódáshoz szükséges energiafedezet.
Regenerálódás igénye pedig nem az aerob edzésnek, hanem a határterheléses súlyzós edzésnek van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!