Elég kétnaponta egy órát mozogni? Vagy ennél több kell?
Általában "mozogni" ennyit édeskevés.
Amúgy meg inkább fuss kétnaponta 1 órát mint naponta felet.
Elég lenne, ha intenzív edzésről lenne szó.
A futás, úszás nem az.
A sprintelés intenzív, azt viszont nem lehet 1 óráig csinálni. Erre találták ki az intervallum edzéseket !
(a futás-úszás aerob mozgásforma, nem túl hatásos a zsírleadás tekintetében. Intenzív edzésnek a határterhelés közelében végzett, teljes erőbedobással végrehajtott mozgást nevezzük, például súlyzós edzés, HIIT )
Én voltam az utolsó.
A futás nagyon egészséges (annak, akinek nincs jelentős túlsúlya) és segít a negatív kalóriamérleg elérésében.
Diétával együtt lehetséges vele a fogyás.
De nem hatékony, mivel viszonylag kevés kalóriát használ fel és nincs úgynevezett "utóégetés", tehát csak addig használsz kalóriát (szénhidrátot) amíg mozgásban vagy.
Futás után a kalóriaszükséglet visszaáll az azt megelőző szintre.
Ráadásul diéta esetén nem képes megelőzni az izomzat lebontását, így a zsír mellett izmot is veszítünk, ami miatt a fogyás megáll, sőt a visszájára fordulhat.
Ha hosszútávon gondolkodsz, nem ajánlom és valóban nem hatékony.
Megint én....
:-)
Szóval nem ajánlom, de az elején írtam, hogy nagyon egészséges.
Az ellentmondást feloldandó:
Nem ajánlom magában, csak mint kiegészítő sportot.
A szív és érrendszer, a tüdő sokat profitálhat belőle, de csak ha mellette intenzívebb sportot is végzel.
Túlsúlyosaknak pedig egyáltalán nem szabadna, mivel az izületek maradandóan károsodhatnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!