Valaki segítene kiigazodni a kalóriák közt?
Elsősorban arra lennék kíváncsi, h kb hány kalóriát éget el szervezet egy átlagos nap során (mondjuk 170/70kg 20é lány)?
illetve h naponta mennyi szénhidrátot szabad bevinni, és milyen osztásokban?
és a zsírral mi a helyzet ilyen téren?
és hogy hány kalóriát lehet egy fél óra intenzív futással/biciklizéssel elégetni?
előre is köszönöm
hát ahogy számolgattam eddig ettem olyan 2000ret, de mivel fogyni szeretnék mostanában csökkentettem 1500ra (nem koplalok, csak csökkentettem a cukrot meg a zsírt). és így is alig fogytam eddig vmit :S
azért kérdezem részletesen h van-e aki számolja, vagy tudja, hogy mennyit lehet konkrétan bevinni zsírból és szénhidrátból.
Nem igaz hogy sok az 2500 és komoly fizikai munka melett kell csak.
Ugyanazon az oldalon ami fent be van linkelve számold ki az alapanyagcseréd és egyél annyit. Ha túl kevset eszel akkor belassul a szervezeted és nem fogsz fogyni.
Mindenféle kalkulátor, táblázat hibás.
Ehhez tudni kellene az aktivitási szintedet.
Az alap anyagcsere a következőkből áll össze:
Nőknél:
700+(70x7)= 1190.
Ez kb. az energiaszükségleted nyugalmi állapotban, tehát ha nem mozogsz, nem csinálsz semmit, csak fekszel, alszol.
1190/24= ~50 kilokalória óránként.
Na és itt jönnek a különböző korrekciós tényezők, ami egyénenként nagyon eltérő!
8x50 =400 (alvás)
8x(50x2.0)=800 (munka)
8x(50x1,3)=520 (szórakozás) :-)
Így kijön 1720 Kcal, és akkor még nem volt edzés.
Én azt mondom, aki rendesen sportol, az soha ne menjen 2000 kilokalória alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!